ΝΟΜΙΚΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ

Γεγονός: Αν βρίζεις τους αλλοδαπούς τρεις φορές την ημέρα μεγαλώνει το πουλί σου

Γεγονός: Αν βρίζεις τους αλλοδαπούς τρεις φορές την ημέρα μεγαλώνει το πουλί σου

H είδηση για την απόπειρα απαγωγής 12χρονης στη Δερύνεια έσκασε από ποστ της μητέρας του κοριτσιού, όπου περιέγραφε το σκηνικό του εφιάλτη που έζησε η κόρη της.

Ότι, δηλαδή, την ώρα που η ανήλικη περίμενε το σχολικό λεωφορείο, ένα μικρό λευκό αυτοκίνητο πετάχτηκε από το αντίθετο ρεύμα για να σταματήσει μπροστά της, με τον οδηγό να ανοίγει την πόρτα και να της λέει να μπει μέσα. Ευτυχώς δύο δάσκαλοι σε διερχόμενο αυτοκίνητο είδαν τη φάση και σταμάτησαν με αποτέλεσμα ο επίδοξος θηρευτής να τραπεί σε άτακτη φυγή. Η μητέρα στο ποστ δίνει και την περιγραφή του αυτοκινήτου καθώς και του δράστη: ηλιοκαμένος (tanned) και μιλούσε καλά αγγλικά. Αυτό που ΔΕΝ έδωσε η γυναίκα ήταν εθνικότητα.

Εδώ έρχεται η φαντασία των εγχώριων ΜΜΕ για να καλύψει το κενό.

Τοπικές ιστοσελίδες της ελεύθερης Αμμοχώστου αρχικά και στη συνέχεια κάποια παγκύπρια Μέσα πήραν την είδηση και την εμπλούτισαν με τη λέξη “αλλοδαπός” στον τίτλο γιατί, αν μας έμαθαν κάτι οι social media experts, η θητεία Νουρή και το 6% του ΕΛΑΜ στις πρόσφατες Προεδρικές είναι πως, όταν προστίθεται αυτή η λέξη, παρατηρείται κατακόρυφη αύξηση τρίγκερινγκ, κλικς και ψήφων. Αποδεδειγμένο. Στη νήσο των ελληνορθόδοξων γιγάντων της διανόησης, όπου έχουμε λύσει όλα μας τα βασικά προβλήματα διαβίωσης και ζούμε πρακτικά σε έναν επίγειο παράδεισο, οι αλλοδαποί είναι η μοναδική παραφωνία στην ουτοπία μας, αυτοί που μας χαλάνε τη μόστρα και οι οποίοι, μόλις εξαφανιστούν από προσώπου γης ή στη χειρότερη περίπτωση υποταχθούν πλήρως και δουλεύουν 16 ώρες την ημέρα, επτά μέρες τη βδομάδα χωρίς να τρώνε ή -Θεός φυλάξοι- να πληρώνονται, τότε ναι, θα έχουμε αγγίξει την τελειότητα ως κοινωνία. Είναι ολοφάνερο, άλλωστε.

Μόνο που ο θηρευτής ΔΕΝ ήταν αλλοδαπός. Ούτε καν πλησίαζε. Εκτός κι αν το “32χρονος Ελληνοκύπριος που μιλάει καλά αγγλικά” σάς ακούγεται εξωτικό. Χωρίς το “ε” μπορεί. Γι’ αυτό υπάρχουν αυτοί οι γαμημένοι κανόνες της ρημάδας της δεοντολογίας, που προνοούν να μην αναφέρεται η εθνικότητα κάποιου σε μια είδηση, όταν είναι τελείως άσχετη με την ουσία της. Βασικά γιατί είναι άχρηστο, αχρείαστο και ρατσιστικό του κερατά και δεύτερο για να γλιτώνει τον άβγαλτο πιτσιρικά που έχετε στη ροή από μπανανόφλουδες σαν κι αυτή. Γάμα ρε φίλε την εθνικότητα, βάλε “άγνωστος άνδρας/δράστης” για να είσαι μέσα ΚΑΙ ασφαλής. Αλλά όχι. Κάποιος μυστηριώδης ψυχαναγκασμός τούς οδηγεί στο να βάζουν τη λέξη “αλλοδαπός” στον τίτλο, ειδικά όταν πρόκειται για τον δράστη κάποιου εγκλήματος (και βολικά αποφεύγεται, εάν ο αλλοδαπός είναι το θύμα κάποιου Ελληνοκύπριου) πολλές φορές χωρίς καν να το έχουν διασταυρώσει.

Σου λέει, ιστοσελίδα είμαστε, γράφω όποια ανακρίβεια θέλω (κάποιες φορές και εσκεμμένα για κλικς) και μετά διορθώνω τη μαλακία σαν να μην συνέβη ποτέ. Και μ’ αρέσει που αυτοί που θεωρούν εαυτούς εξπέρ του ίντερνετ πρακτικά δεν ξέρουν καν πως λειτουργεί. Ότι ακόμα κι αν διορθώσεις έναν τίτλο, στις μηχανές αναζήτησης θα εμφανίζεται το αρχικό ποστ. Όπως αυτό:

 Και αυτό:

Για την ιστορία, ο 32χρονος (Ελληνοκύπριος sadly) επίδοξος θηρευτής εντοπίστηκε λίγο αργότερα και συνελήφθη. Μάλιστα πρόκειται για διάνοια, αφού προέβαλε ως δικαιολογία στους αστυνομικούς ότι “η 12χρονη τού φάνηκε μεγαλύτερη από μακριά και όταν είδε ότι ήταν μικρή έφυγε”. Γιατί, ως γνωστόν, ακόμα και ενήλικη γυναίκα να ήταν, ο καλύτερος τρόπος να τη φλερτάρεις είναι εκεί που περιμένει στη στάση να πεταχτείς μπροστά της από το απέναντι ρεύμα, να κόψεις την κυκλοφορία και να της προτείνεις σε άπταιστα αγγλικά να μπει στο αυτοκίνητό σου. Αλίμονο. Ποια δεν θα εντυπωσιαζόταν απ’ αυτή την κίνηση-ματ και να μην σκεφτεί “τι κελεπούρι είναι αυτό; Μπαίνω αμέσως”. Μετά απορούν γιατί τους στέλνει η τράπεζα SMS με τη φράση “Αγάμητε πελάτη”.

Βέβαια, πριν αποδειχθεί ότι ο δράστης είναι ντόπιο τεφαρίκι, οι γνωστοί μπετόβλακες που λυμαίνονται το κυπριακό ίντερνετ αποφάνθηκαν ότι ήταν... μαύρος (έτσι ερμήνευσαν το tanned) και λαθρομετανάστης (που ως γνωστόν διαπλέουν τη Μεσόγειο με το δικό τους αυτοκίνητο) και άρχισαν τους ψόφους, τα “πετάξτε τους στη θάλασσα”, “πάρτε τους σπίτι σας” κλπ. Κι όταν μάταια άλλοι χρήστες τους επισήμαναν την αλήθεια, άλλαζαν το τροπάριο είτε σε θεωρία συνωμοσίας (“κρύβουν την εθνικότητα, για να μην τους πουν ρατσιστές”) είτε σε γελοίους whataboutisms (“μπορεί να μην ήταν τώρα, αλλά γιατί δεν λέτε για όλα εκείνα τα παιδιά που έχουν αρπάξει αλλοδαποί;”).

Γι’ αυτό επιμένω. Δεν είναι όλοι οι ηλίθιοι ρατσιστές, αλλά όλοι οι ρατσιστές ΕΙΝΑΙ ηλίθιοι. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top