Σεισμός Τουρκία: Πάνω από 45.000 νεκροί - 82.000 κτήρια ισοπεδώθηκαν ή είναι ακατάλληλα

Σεισμός Τουρκία: Πάνω από 45.000 νεκροί - 82.000 κτήρια ισοπεδώθηκαν ή είναι ακατάλληλα

Ο θλιβερός αριθμός των νεκρών ολοένα και ανεβαίνει μετά τον φονικό σεισμό στη Τουρκία. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του υπουργού Εσωτερικών της χώρας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, οι νεκροί στην Τουρκία ανέρχονται σε 39.672.

Την ίδια στιγμή ο επίσημος αριθμός των θυμάτων στη Συρία υπερβαίνει τους 6.000 χιλιάδες, πράγμα που σημαίνει ότι επίσημα οι νεκροί από τον σεισμό στις δύο χώρες, ξεπερνούν τους 45.000.

Παράλληλα, παραμένει άγνωστος ο αριθμός αυτών που παραμένουν θαμμένοι κάτω από τα ερείπια.

Μετά από 11 ημέρες οι έρευνες συνεχίζονται και οι διασώστες καταφέρνουν να βγάλουν σώους πολίτες. Στην επαρχία Χατάι ένας άνδρας διασώθηκε σήμερα, αντέχοντας τόσες ημέρες κάτω από τα συντρίμμια. Το Anadolu τονίζει ωστόσο, πως μετά από τόσες ημέρες είναι ελάχιστες οι πιθανότητες να βρεθούν αρκετοί ακόμη ζωντανοί.

Σύμφωνα με τον απολογισμό στην Τουρκία, 82.000 κτήρια έχουν καταστραφεί ολικώς ή έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές από τους σεισμούς και κρίνονται ακατάλληλα για κατοίκηση. Σε αρκετά έχει μπει μπροστά το γράμμα «Υ» που σημαίνει «Yikim», δηλαδή «κατεδάφιση».

ΠΗΓΗ: CNN.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τα είπαν με Μαλά οι κτηνοτρόφοι - Zητούν συνάντηση με ΠτΔ και προειδοποιούν με κινητοποιήσεις

Τα είπαν με Μαλά οι κτηνοτρόφοι - Zητούν συνάντηση με ΠτΔ και προειδοποιούν με κινητοποιήσεις

Συνάντηση με τριμελή αντιπροσωπεία του νεοσύστατου συνδέσμου «Η Φωνή των κτηνοτρόφων» είχε το Σάββατο ο Επικεφαλής της Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής για την Ανασυγκρότηση και Αναβάθμιση του Κτηνοτροφικου Τομέα και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Κύπρου, Σταύρος Μαλάς, με εκπρόσωπο των κτηνοτρόφων Χριστόδουλο Χριστοδούλου να επαναλαμβάνει στο ΚΥΠΕ το αίτημά τους για συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να προειδοποιεί για το ενδεχόμενο νέων κινητοποιήσεων.