Σεισμός Τουρκία: Πάνω από 45.000 νεκροί - 82.000 κτήρια ισοπεδώθηκαν ή είναι ακατάλληλα

Σεισμός Τουρκία: Πάνω από 45.000 νεκροί - 82.000 κτήρια ισοπεδώθηκαν ή είναι ακατάλληλα

Ο θλιβερός αριθμός των νεκρών ολοένα και ανεβαίνει μετά τον φονικό σεισμό στη Τουρκία. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του υπουργού Εσωτερικών της χώρας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, οι νεκροί στην Τουρκία ανέρχονται σε 39.672.

Την ίδια στιγμή ο επίσημος αριθμός των θυμάτων στη Συρία υπερβαίνει τους 6.000 χιλιάδες, πράγμα που σημαίνει ότι επίσημα οι νεκροί από τον σεισμό στις δύο χώρες, ξεπερνούν τους 45.000.

Παράλληλα, παραμένει άγνωστος ο αριθμός αυτών που παραμένουν θαμμένοι κάτω από τα ερείπια.

Μετά από 11 ημέρες οι έρευνες συνεχίζονται και οι διασώστες καταφέρνουν να βγάλουν σώους πολίτες. Στην επαρχία Χατάι ένας άνδρας διασώθηκε σήμερα, αντέχοντας τόσες ημέρες κάτω από τα συντρίμμια. Το Anadolu τονίζει ωστόσο, πως μετά από τόσες ημέρες είναι ελάχιστες οι πιθανότητες να βρεθούν αρκετοί ακόμη ζωντανοί.

Σύμφωνα με τον απολογισμό στην Τουρκία, 82.000 κτήρια έχουν καταστραφεί ολικώς ή έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές από τους σεισμούς και κρίνονται ακατάλληλα για κατοίκηση. Σε αρκετά έχει μπει μπροστά το γράμμα «Υ» που σημαίνει «Yikim», δηλαδή «κατεδάφιση».

ΠΗΓΗ: CNN.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE:  Βρετανικά μαχητικά Typhoon και F-35 πραγματοποίησαν αποστολές στην Κύπρο -«Είμαι ακόμα ζωντανός» απαντά ο Νετανιάχου στις φήμες για τον θάνατό του

LIVE: Βρετανικά μαχητικά Typhoon και F-35 πραγματοποίησαν αποστολές στην Κύπρο -«Είμαι ακόμα ζωντανός» απαντά ο Νετανιάχου στις φήμες για τον θάνατό του

Με νέους βομβαρδισμούς για… πλάκα στο νησί του Ιράν Χαργκ απείλησε ο Ντόναλντ Τραμπ, ένα 24ωρο μετά τις αμερικανικές επιθέσεις που έπληξαν στρατιωτικούς στόχους στο στρατηγικής σημασίας νησί και ενώ ο πόλεμος εισέρχεται στην 16η μέρα του. «Όχι» Τραμπ σε έναρξη συνομιλιών για τερματισμό του πολέμου - Ισραήλ και Λίβανος θα πραγματοποιήσουν συνομιλίες σε Παρίσι ή Κύπρο - «Πολλές χώρες θα στείλουν πολεμικά πλοία στα Στενά του Ορμούζ» λέει ο Τραμπ.

BEST OF TOTHEMAONLINE