Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης για σεισμό: «Αισθητός σε ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο»

Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης για σεισμό: «Αισθητός σε ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο»

Το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023 και τοπική ώρα 19:04 καταγράφηκε από το σεισμολογικό δίκτυο του Τμήματος σεισμός μεγέθους σεισμικής ροπής Mw=6.4.

Ο σεισμός είχε επίκεντρο την περιοχή της Αντιόχειας (Antakya), κοντά στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας. Έγινε αισθητός σε ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο (σε ακτίνα πέραν των 500 χιλιομέτρων από το επίκεντρο του), ενώ στην Κύπρο έγινε αισθητός σε ολόκληρο το νησί.

Ο σεισμός αυτός θεωρείται μετασεισμός του πολύ ισχυρού σεισμού της 6ης Φεβρουαρίου 2022 (Mw=7.8).

Το φαινόμενο βρίσκεται σε εξέλιξη και παρακολουθείται από το Σεισμολογικό Κέντρο του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ σε Γερμανό Πρέσβη: «Θα συνεχίσουμε τον στενό συντονισμό ενόψει Κυπριακής Προεδρίας ΕΕ»

ΠτΔ σε Γερμανό Πρέσβη: «Θα συνεχίσουμε τον στενό συντονισμό ενόψει Κυπριακής Προεδρίας ΕΕ»

Ο περαιτέρω εμπλουτισμός και η εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας Λευκωσίας-Βερολίνου σε όλους τους τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος αποτελεί προτεραιότητα για την Κυβέρνηση, δήλωσε την Παρασκευή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, παραλαμβάνοντας τα διαπιστευτήρια του νέου Πρέσβη της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Δρ. Χανς-Πέτερ Γιούγκελ.