ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καταγγελία στο ThemaOnline: Γατάκια «χάνονται» στα δόντια αδέσποτων σκύλων - Σοκαριστικές φωτογραφίες

Καταγγελία στο ThemaOnline: Γατάκια «χάνονται» στα δόντια αδέσποτων σκύλων - Σοκαριστικές φωτογραφίες

Σοκάρουν οι εικόνες που περιγράφει πολίτης στο ThemaOnline για νεκρά, διαμελισμένα γατάκια στο μήκος του γραμμικού πάρκου του Πεδιαίου στη Λευκωσία.

Σύμφωνα με τον Νίκο Τσουρή, μέλος ομάδας εθελοντών για τη σίτιση και φροντίδα γατών σε συγκεκριμένο σημείο του γραμμικού πάρκου, τον περασμένο Νοέμβρη βρέθηκε το πρώτο νεκρό γατάκι. «Στη συνέχεια βρήκαμε κι άλλα. Στο σημείο που έχει ευθύνη η ομάδα εθελοντών στην οποία ανήκω βρήκαμε συνολικά 15 νεκρά γατάκια και άλλα έχουν χαθεί. Από την περασμένη Παρασκευή μέχρι σήμερα Τρίτη βρήκαμε τουλάχιστον τρία», σημείωσε.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Τσουρή εθελοντές παρακολούθησαν το πάρκο και είδαν τουλάχιστον 7 κυνηγετικά σκυλιά στο σημείο ενώ πολίτες από γειτονικά σπίτια επιβεβαιώνουν ότι άκουσαν τις κραυγές από τα ζώα.

«Είχαμε ενημερώσει αρχικά τον Δήμο Στροβόλου τηλεφωνικά. Πριν από 1,5 μήνα στείλαμε επίσημη επιστολή στον Δήμο Στροβόλου και κοινοποιήθηκε στους Δήμους Λευκωσίας και Λακατάμιας όπου εκτείνεται το γραμμικό πάρκο. Λάβαμε απάντηση μόνο από τον Δήμο Στροβόλου ο οποίος απάντησε ότι έχει ανοίξει φάκελο για την υπόθεση και θα κάνουν ότι μπορούν», ανέφερε.

Το ThemaΟnline επικοινώνησε αρχικά με την Αστυνομία των Ζώων και στη συνέχεια με τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες και τον Δήμο Στροβόλου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία των Ζώων δεν υπάρχει κάποια σχετική καταγγελία στο παρόν στάδιο ενώ στο πλαίσιο της αρμοδιότητάς της μπορεί να ελέγξει την οποιαδήποτε σχετική παρανομία από ιδιοκτήτη ζώων. Εάν δεν υπάρχει ιδιοκτήτης, είναι στην αρμοδιότητα του δήμου/κοινότητας σε συνεργασία με τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες να πράξουν ανάλογα.

Οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες ενημέρωσαν πως όταν οι σκύλοι είναι αδέσποτοι, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι έφυγαν από το σπίτι του ιδιοκτήτη τους, τότε είναι υπεύθυνη η Τοπική Αρχή στην οποία κινούνται να τους εντοπίσει και να τους μαζέψει και στη συνέχεια να ελέγξει εάν έχουν ιδιοκτήτη ή όχι και να πράξουν ανάλογα.

Σε επικοινωνία με τον υγειονομικό λειτουργό του Δήμου Στροβόλου, Γιώργο Τσιάκκα, επιβεβαίωσε ότι υπάρχει καταγγελία για τέτοιο περιστατικό διαβεβαιώνοντας ότι οι σκύλοι δεν είναι άγριοι, ούτε επιθετικοί, αλλά φοβούνται όταν τους πλησιάζεις. «Υπάρχει μια παρέα σκύλων που κυκλοφορούν σε διάφορες περιοχές του γραμμικού πάρκου. Στον τομέα ευθύνης προσπαθούμε με διάφορους τρόπους να τους μαζέψουμε. Κάνουμε περιπολίες τακτικά περιπολίες τις τελευταίες 15 με 20 μέρες αλλά δεν έχουμε εντοπίσει τα ζώα», σημείωσε.

Δείτε φωτογραφίες - ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι εικόνες μπορεί να ενοχλήσουν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έξω Φρενών υποψήφιος για πρόσληψη στην Πυροσβεστική – Όσα καταγγέλει στο ThemaOnline

Προεδρία ΔΗΣΥ: Υπεβαλε επίσημα υποψηφιότητα ο Δημήτρης Δημητρίου - Βίντεο

Πλαστικές σακούλες: Πού πήγαν τα λεφτά από τα 6 σεντς των πωλήσεων στα ταμεία των καταστημάτων - Καταγγελία για μηδενικό έλεγχο

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top