ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συντεχνίες ΑΗΚ: Ζητούν τη λήψη αποφάσεων από την ΡΑΕΚ για στρατηγική στην Ενέργεια - Ακυρώθηκε η μεταξύ τους συνάντηση

Συντεχνίες ΑΗΚ: Ζητούν τη λήψη αποφάσεων από την ΡΑΕΚ για στρατηγική στην Ενέργεια - Ακυρώθηκε η μεταξύ τους συνάντηση

Τη λήψη έμπρακτων ρυθμιστικών αποφάσεων για τον τομέα της ενέργειας ζητούν από τον πρόεδρο της ΡΑΕΚ οι συνδικαλιστικές οργανώσεις της ΑΗΚ με ανακοίνωσή τους την Πέμπτη.

Όπως αναφέρεται, το Υπουργείο Ενέργειας με τις επιστολές του ημερομηνίας 30/1/2023 και 03/02/2023 έχει καθορίσει τη θέση του Κράτους με ξεκάθαρες αποφάσεις όσον αφορά την ακολουθητέα στρατηγική πολιτική στον Τομέα Ενέργειας με αντικείμενο την αναγκαία εμπλοκή και ρόλο της ΑΗΚ σε κρίσιμα θέματα που αφορούν τον Τομέα, τόσο στη συμβατική παραγωγή, όσο και στα ΑΠΕ.

Προστίθεται πως οι ξεκάθαρες αυτές αποφάσεις πολιτικής του κράτους για τον τομέα της ενέργειας παρέχουν στη ΡΑΕΚ τη δυνατότητα να προβεί στις αναγκαίες ενέργειες μέσα στα πλαίσια των ρυθμιστικών αρμοδιοτήτων και υποχρεώσεων της.

Σημειώνεται ωστόσο πως μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία ενέργεια από μέρους της ρυθμιστικής αρχής για λήψη σχετικών αποφάσεων, η οποία προέβη επιπλέον σε ακύρωση της συνάντησης που είχε καθοριστεί για την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου, κατά την οποία τεχνοκρατική ομάδα της ΑΗΚ Παραγωγή θα ενημέρωνε για το πλάνο ανάπτυξης του Η/Σ Δεκέλειας.

Ο πρώτιστος και κυρίαρχος ρόλος του προέδρου της ΡΑΕΚ είναι η λήψη έγκαιρα έμπρακτων ρυθμιστικών αποφάσεων για τον τομέα της ενέργειας που να εξασφαλίζουν τις άμεσες και βραχυπρόθεσμες ανάγκες του που είναι ζωτικής σημασίας για το μέλλον του, τονίζουν οι οργανώσεις και εκφράζουν την ανησυχία τους για ζητήματα που αφορούν την επάρκεια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και τις αποφάσεις που σχετίζονται με την παραχώρηση αδειών παραγωγής ηλεκτρισμού.

Δεδομένου πως το ηλεκτρικό σύστημα της Κύπρου είναι μικρό και απομονωμένο και ως τέτοιο απαιτεί γρήγορες και σωστές ρυθμιστικές αποφάσεις στη βάση της κυβερνητικής πολιτικής προς το συμφέρον του καταναλωτή, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις της ΑΗΚ αναμένουν από τον Πρόεδρο της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Κύπρου να προβεί έγκαιρα και άμεσα στις δέουσες ενέργειες, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πόσο προσβάσιμες είναι πραγματικά οι παραλίες σε ΑμεΑ; Πόσες υπάρχουν και ποιες ξεχωρίζουν;

Σάνεν Ντόχερτι: Πέθανε στα 53 της, η πρωταγωνίστρια του «Χτυποκάρδια στο Μπέβερλι Χιλς»

Στη Γαλλία μεταφέρεται ο εθνοφρουρός που νοσηλευόταν διασωληνωμένος στην Εντατική του ΓΝ Λευκωσίας

Αγία Νάπα: Υποβλήθηκε σε έπεμβαση ο 23χρονος - Η κατάσταση της υγείας - Ενώπιον δικαστηρίου ο 42χρονος

«Ο ένοπλος εξουδετερώθηκε, έτοιμοι να φύγουμε; - Περιμένετε να πάρω τα παπούτσια μου» - Ακούστε τους διαλόγους του Τραμπ με τους πράκτορες

Υπόθεση Metamax: Επιμένει ότι έπεσε θύμα απάτης ο 54χρονος - Στο κελί για άλλες πέντε μέρες

Άνοια: Πέντε μικρά σημάδια που προμηνύουν έναν μεγάλο κίνδυνο«Η βία δεν έχει θέση στις δημοκρατικές κοινωνίες» - Τρομοκρατημένος ο ΠτΔ με την απόπειρα κατά Τραμπ

«Η βία δεν έχει θέση στις δημοκρατικές κοινωνίες» - Τρομοκρατημένος ο ΠτΔ με την απόπειρα κατά Τραμπ

Τρομοκρατημένος δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφορικά με την απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top