ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναστασιάδης: Θα παραστεί στη τελετή εγκατάστασης Χριστοδουλίδη και ακολούθως θα του παραδώσει τα κλειδιά του Προεδρικού

Αναστασιάδης: Θα παραστεί στη τελετή εγκατάστασης Χριστοδουλίδη και ακολούθως θα του παραδώσει τα κλειδιά του Προεδρικού

Στις 28 Φεβρουαρίου είναι η τελευταία μέρα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη στο ύπατο αξίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας, και όπως αναφέρεται σε γραπτή δήλωση του Διευθυντή του Γραφείου Τύπου του απερχόμενου Προέδρου Ανδρέας Ιωσήφ, από δέκα χρόνια στη διακυβέρνηση του τόπου θα παραδόσει τα ηνία του κράτους στο νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Η δήλωση του κ. Ιωσήφ:

Την ερχόμενη Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου, στις 11:30 το πρωί, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα παραστεί στην ειδική συνεδρία της Βουλής των Αντιπροσώπων για την τελετή εγκατάστασης του νεοεκλεγέντος Προέδρου της Δημοκρατίας.

Με την ολοκλήρωση της τελετής ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα επιστρέψει στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου το προεδρικό ζεύγος θα υποδεχθεί τον νέο Πρόεδρο και την Πρώτη Κυρία. Μετά τη συνάντηση που θα έχουν στο Γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα κατευοδώσει τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ο οποίος θα αποχωρήσει από το Προεδρικό Μέγαρο.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είναι ο έβδομος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Εξελέγη για πρώτη φορά το 2013 και επανεξελέγη το 2018. Στη διάρκεια της δεκαετούς διακυβέρνησης του διαχειρίστηκε τρεις μεγάλες κρίσεις, την οικονομική, την υγειονομική και τον τελευταίο χρόνο τις συνέπειες της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, ενώ υλοποιήθηκαν σημαντικές μεταρρυθμίσεις όπως το ΓΕΣΥ, το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και η μείωση της στρατιωτικής θητείας.

Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας, οι προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού ήταν συνεχείς και αδιάκοπες, ωστόσο, όλες οι προσπάθειες προσέκρουσαν στην αδιάλλακτη και αρνητική στάση της άλλης πλευράς.

Η Κυβέρνηση Αναστασιάδη αποχωρώντας αφήνει στους Κύπριους πολίτες το κληροδότημα της. Πρόκειται για το Σχέδιο «Κύπρος – το Αύριο», το οποίο αναμένεται να προσθέσει επιπλέον ποσοστό ύψους 7% στο Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν, ενώ προβλέπεται και η δημιουργία πέραν των 11 χιλιάδων καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας. Τα οφέλη που θα προκύψουν από την υλοποίηση του Σχεδίου θα είναι για όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης.

Κατά τη διάρκεια της Προεδρίας του ο Νίκος Αναστασιάδης έλαβε σειρά τιμητικών διακρίσεων από αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έγινε δέκτης τιμητικών διακρίσεων και από θρησκευτικούς ηγέτες, ενώ τέσσερα ανώτερα εκπαιδευτικά Ιδρύματα τον αναγόρευσαν σε επίτιμο διδάκτορα.

Σφίγγα ο Χριστοδουλίδης για τους διορισμούς - Αποφάσεις το Σαββατοκύριακο

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συνέρχεται η ΕΚΤ: Πότε αναμένεται η επόμενη μείωση επιτοκίων – Η εικόνα της οικονομίας και η κατάσταση στην Κύπρο

Ηλεκτροδότηση: Πως προκύπτουν οι βλάβες; – Πόσο χρόνο χρειάζεται η αποκατάσταση και πόσο σημαντικό είναι να ενημερώνεται άμεσα η ΑΗΚ

Τον παρακολουθούσε για μέρες σε δρόμο της Λεμεσού – Του έδωσε γροθιά και πρόταξε μαχαίρι εναντίον του

Η προσευχή του Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου με θέα τη θάλασσα - Δείτε φωτογραφία

Στάλθηκε μέσω Κύπρου ανθρωπιστική βοήθεια 200 τόνων προς τη ΓάζαΠρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Σε καμία περίπτωση δεν συζητάμε για λύση δύο κρατών»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Σε καμία περίπτωση δεν συζητάμε για λύση δύο κρατών»

«Σε καμία περίπτωση δεν συζητάμε για λύση δύο κρατών», δήλωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA).

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top