LIKE ONLINE

Oμάδα διάσωσης ελικοπτέρου εντοπίζει πεζοπόρο θαμμένο στο χιόνι να κουνάει τα χέρια του για βοήθεια - Βίντεο

Oμάδα διάσωσης ελικοπτέρου εντοπίζει πεζοπόρο θαμμένο στο χιόνι να κουνάει τα χέρια του για βοήθεια - Βίντεο

Αυτό το πλήρωμα της Air-Glaciers έσωσε τη ζωή ενός πεζοπόρου που θάφτηκε μέχρι το λαιμό στην πλαγιά ενός ελβετικού βουνού. Είχε μόνο ένα χέρι ελεύθερο που προεξείχε από το χιόνι για να κάνει σινιάλο στο διερχόμενο ελικόπτερο. Ο πεζοπόρος ήταν παγιδευμένος για 6 ώρες και υπέστη υποθερμία, αλλά ο προβολέας τον έσωσε.

Τα απίστευτα πλάνα αναρτήθηκαν από την Air-Glaciers-SA στο Facebook. Το πλήρωμα κινητοποιήθηκε για την αναζήτηση ενός αγνοούμενου τον Φεβρουάριο: Ένας νεαρός άνδρας είχε εξαφανιστεί σε μια εκδρομή για σκι στην περιοχή Liddes και δεν επέστρεψε. Σύμφωνα με το Ανεπίσημο Δίκτυο, ο πεζοπόρος είχε ενημερώσει την οικογένειά του για τη διαδρομή του, την οποία είχε ήδη κάνει αρκετές φορές, και για το σχέδιό του να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα.

 

Δείτε το βίντεο

Πριν την εξαφάνισή του

Το τελευταίο στοιχείο πριν από την εξαφάνισή του ήταν μια φωτογραφία από ένα πέρασμα, η οποία βοήθησε το πλήρωμα να ψάξει μια συγκεκριμένη περίμετρο. Η ομάδα επέμβασης, αποτελούμενη από έναν πιλότο, έναν τραυματιοφορέα, έναν οδηγό ναυαγοσώστη και έναν δεύτερο οδηγό από την περιοχή, πήγε στο πάρκινγκ όπου ο πεζοπόρος είχε αφήσει το αυτοκίνητό του για να βεβαιωθεί ότι δεν είχε επιστρέψει στο μεταξύ.

Η αναζήτηση ξεκίνησε με πτήση πάνω από τη διαδρομή για την οποία είχε ενημερώσει την οικογένειά του, αλλά έγινε αντιληπτό ένα νέο ίχνος της διέλευσής του. Ο οδηγός της περιοχής ακολούθησε τα ορατά ίχνη του πεζοπόρου, ενώ το ελικόπτερο συνέχισε την εναέρια έρευνά του γύρω από τους γειτονικούς διαδρόμους.

Το σημάδι

Ο πιλότος εντόπισε ένα σημάδι ζωής πάνω στο διάδρομο σε ένα σωρό χιόνι με το απλό φως του προβολέα μέσα στη νύχτα. Θαμμένο για περισσότερες από 6 ώρες, το κεφάλι του πεζοπόρου και το ένα του χέρι προεξείχαν επιτρέποντάς του να κάνει σήμα στο ελικόπτερο.

Ο ναυαγοσώστης και ο οδηγός άρχισαν αμέσως να τον ανασύρουν από το χιόνι. Ο πεζοπόρος μεταφέρθηκε με ασφάλεια στον αέρα με ελαφρά υποθερμία. Το να θαφτεί κάτω από το χιόνι κατά την πεζοπορία δεν είναι είδηση για κανέναν. Σύμφωνα με το CBS, δύο φοιτητές διασώθηκαν από μια χιονισμένη βουνοκορφή στα Adirondacks στα βόρεια της πολιτείας, αφού επέζησαν 48 ώρες σε χιονοθύελλα στη δεύτερη ψηλότερη κορυφή της πολιτείας της Νέας Υόρκης, το βουνό Algonquin.


Συμβαίνει και στους πιο έμπειρους

Η Madison Popolizio και ο φίλος της, Blake Alois, είναι έμπειροι πεζοπόροι, αλλά ένα λάθος βήμα τους έκανε να πέσουν στην πλαγιά του βουνού. «Είχα παγώσει. Η πτώση έσπρωξε όλο το χιόνι στο μπουφάν μου, στα γάντια μου, στις μπότες μου» δήλωσε η Popolizio. «Ήμουν καλυμμένος με χιόνι». Είπε ότι οφείλει τη ζωή της στο φίλο της. «Του είπα ότι δεν αισθάνομαι πια τα πόδια μου, δεν αισθάνομαι τα χέρια μου… Λυπάμαι» έκανε παύση καθώς άρχισε να πνίγει τα δάκρυα. «Άδειασε την τσάντα του που ήταν γεμάτη με τις προμήθειές μας και το φαγητό μας και να την τύλιξε γύρω από τα πόδια μου για να μπορέσω να μείνω ζεστή».

Δεν θα τα κατάφερνε χωρίς αυτόν. Απαντώντας στο τι της έδωσε τη θέληση να επιβιώσει, είπε: «Μου είπε πόσο πολύ με αγαπούσε και πώς θα ήταν η ζωή μας όταν θα βγαίναμε από αυτή την κατάσταση» είπε η Popolizio. Μετά από δύο παγωμένες ημέρες και νύχτες, το δίδυμο διασώθηκε από τη μονάδα έρευνας και τον Ranger Scott Van Laer. Δεν είχαν καμία ενέργεια για να κινηθούν και έτσι άρχισαν να ουρλιάζουν μόλις άκουσαν τους ήχους του ελικοπτέρου.

«Δεν μπορούσαμε να τους δούμε. Ακούσαμε τη φωνή τους, συγκεκριμένα ακούσαμε τη φωνή της… απλά εκτοξεύτηκε στον αέρα» δήλωσε ο Van Laer. Διασώθηκαν με ασφάλεια αφού υπέστησαν μερικούς τραυματισμούς.

Πηγή: in.gr

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Καζάνει που «βράζει» είναι η Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ σε αντίποινα για το φονικό χτύπημα του δεύτερου στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, έχει δεσμευτεί να απαντήσει στην Τεχεράνη και σταθμίζει τις επιλογές του για το τι θα κάνει. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top