ΔΙΕΘΝΗ

«Γάζωσαν» τον χειρότερο κατά συρροή δολοφόνο στη Βραζιλία - Είχε σκοτώσει πάνω από 100 ανθρώπους

«Γάζωσαν» τον χειρότερο κατά συρροή δολοφόνο στη Βραζιλία - Είχε σκοτώσει πάνω από 100 ανθρώπους

Ένας Βραζιλιάνος, που θεωρείται ο χειρότερος κατά συρροή δολοφόνος στη χώρα του, αφού διέπραξε πάνω από 100 φόνους και αφέθηκε ελεύθερος έπειτα από 42 χρόνια στη φυλακή, εκτελέστηκε την Κυριακή κοντά στο Σάο Πάουλο.

Άγνωστοι «γάζωσαν» μπροστά στο σπίτι της αδελφής του τον Πέντρο Ροντρίγκες Φίλιο, επιβεβαίωσε η αστυνομία που αναζητεί τους δράστες.

Ο Φίλιο, επονομαζόμενος και «Πεντρίνιο Ματαντόρ» («ο σφαγέας Πετράκης»), ήταν 68 ετών.

Είχε μεγαλώσει σε βίαιο περιβάλλον. Ο πατέρας του ξυλοκοπούσε συχνά τη γυναίκα του και τον μικρό Πέντρο, που από τα εννιά του δούλευε σε σφαγείο. Αργότερα έλεγε ότι ο πατέρας του κλωτσούσε τη γυναίκα του όταν ήταν έγκυος σε αυτόν.


Τον πρώτο φόνο του τον έκανε σε ηλικία 14 ετών και από τότε σκότωσε πάνω από 100 ανθρώπους, μεταξύ τους και τον πατέρα του μέσα στη φυλακή.

Αφέθηκε ελεύθερος το 2018. Από τότε είχε αφηγηθεί την ιστορία της ζωής του σε πολλά μέσα ενημέρωσης και ντοκιμαντέρ. Ξεκίνησε μάλιστα καριέρα στο YouTube, όπου αναφερόταν στη ζωή του, σχολίαζε διάφορα εγκλήματα και προειδοποιούσε τους νέους να μην επιδίδονται σε εγκληματικές πράξεις. Στην πλατφόρμα σύντομων βίντεο Kwai είχε γίνει σταρ, έχοντας περισσότερους από 267.000 συνδρομητές.

Η εγκληματολόγος και συγγραφέας του βιβλίου «Κατά συρροή δολοφόνοι: Made in Brazil», Ιλάνα Κασόι, είπε ότι ο «Πεντρίνιο» σκότωνε ανθρώπους τους οποίους ο ίδιος θεωρούσε «ανεπιθύμητους» για την κοινωνία - πολλοί ήταν μέλη συμμοριών ή συγκρατούμενοί του στη φυλακή. Είπε επίσης ότι είχε εντυπωσιαστεί από τη «χαρά, την άνεση στους τρόπους και την ευφυία» του Φίλιο, τον οποίο είχε γνωρίσει από κοντά.

«Στο τέλος, γοήτευε τους ανθρώπους», είπε η Κασόι σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Folha de S. Paulo.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top