ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

7η Μαρτίου: Ημέρα τιμής στους πεσόντες Αστυνομικούς και Πυροσβέστες - Δείτε φωτογραφίες από εκδηλώσεις προς τιμή τους

7η Μαρτίου: Ημέρα τιμής στους πεσόντες Αστυνομικούς και Πυροσβέστες - Δείτε φωτογραφίες από εκδηλώσεις προς τιμή τους

Τη μνήμη των πεσόντων αστυνομικών και πυροσβεστών τιμά η Αστυνομία Κύπρου σήμερα 7η Μαρτίου, ημέρα που έχει καθιερωθεί από τη Γενική Γραμματεία της Interpol ως Ημέρα Μνήμης και Τιμής για τους πεσόντες Αστυνομικούς. Αστυνομικούς και Πυροσβέστες που θυσίασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος, τόσο σε περιόδους που έχουν καθορίσει και στιγματίσει ιστορικά την πατρίδας μας, όσο και στο πλαίσιο της καθημερινής τους υπηρεσίας, καθώς και μέλη της Αστυνομίας που παραμένουν μέχρι σήμερα αγνοούμενοι.

Στο Αρχηγείο Αστυνομίας, μπροστά από το Μνημείο Πεσόντων και Αγνοουμένων Αστυνομικών και Πυροσβεστών, πραγματοποιήθηκε σήμερα τελετή μνήμης και τιμής προς τους πεσόντες αστυνομικούς και πυροσβέστες που υπηρέτησαν στις τάξεις της Αστυνομίας Κύπρου. Στην τελετή παρέστησαν η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Άννα Κουκκίδη-Προκοπίου, ο Αρχηγός Αστυνομίας κ. Στέλιος Παπαθεοδώρου και η υπόλοιπη Ηγεσία της Αστυνομίας, και ο Αναπληρωτής Αρχιπύραρχος Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ. Δημήτρης Κατσίφλης.

Η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, σε χαιρετισμό που απηύθυνε κατά την τελετή, ανέφερε ότι, «τα γενναία αυτά μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, την κρίσιμη στιγμή, δεν δειλίασαν ενόψει του κινδύνου για την ίδια τους τη ζωή, αλλά με αυταπάρνηση υπερέβηκαν τα όρια της συνήθους εκτέλεσης των καθηκόντων και υποχρεώσεων τους, τάσσοντας ψηλότερα από το δικό τους συμφέρον, το καθήκον τους προς την κοινωνία και την πατρίδα». «Το χρέος μας απέναντι στην προσφορά και θυσία τους όσο και προς τις οικογένειες τους είναι τεράστιο. Θα είναι πάντοτε παρόντες στη μνήμη και στην καρδιά μας, ως άξια και φωτεινά παραδείγματα για όλους εμάς και τις επερχόμενες γενιές», ανέφερε η κ. Προκοπίου.

O Αρχηγός Αστυνομίας, σε χαιρετισμό που απηύθυνε ανέφερε ότι, «Η Αστυνομία Κύπρου και ο Κύπριος Αστυνομικός και Πυροσβέστης εκφράζουν τον σεβασμό και την περηφάνια τους προς τους πεσόντες και αγνοούμενους ήρωες συναδέλφους τους». «Τεράστιο το χρέος μας απέναντι στην προσφορά και θυσία των ανθρώπων αυτών για χάρη της Πατρίδας και της Υπηρεσίας», είπε ο κ. Παπαθεοδώρου κατά τον χαιρετισμό του.

Σε χαιρετισμό του ο Αναπληρωτής Αρχιπύραρχος Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ανέφερε ότι, «αυτοί οι γενναίοι τιμώμενοι, έδωσαν τη ζωή τους για την πατρίδα και την κοινωνία. Έταξαν ψηλότερα από το δικό τους συμφέρον, την ασφάλεια και την ευημερία των συνανθρώπων τους». «Άνθρωποι της καθημερινότητας, που την κρίσιμη στιγμή υπερέβηκαν τα καθημερινά μέτρα, δεν παρέμειναν απαθείς αφού πέτυχαν με τις πράξεις τους, να δώσουν ένα νέο περιεχόμενο στις έννοιες του αλτρουϊσμού και της φιλοπατρίας», είπε ο κ. Κατσίφλης.

Εκδηλώσεις μνήμης και τιμής πραγματοποιούνται σήμερα ανά το παγκόσμιο, από τις χώρες μέλη της Interpol. Χιλιάδες αστυνομικοί κάθε χρόνο χάνουν τη ζωή τους ή και τραυματίζονται στο πλαίσιο επιτέλεσης των καθηκόντων τους, αναφέρει η Interpol στο κάλεσμα προς τους Οργανισμούς μέλη της να συμμετάσχουν στην απόδοση τιμών κατά τη σημερινή Ημέρα. Χωρίς να θεωρούνται δεδομένες, οι υπηρεσίες και θυσία τους θα πρέπει πάντα να αναγνωρίζονται.

Κατά τη σημερινή τελετή στο Αρχηγείο Αστυνομίας, τηρήθηκε μονόλεπτη σιγή στη μνήμη των πεσόντων αστυνομικών και πυροσβεστών, καθώς και στη μνήμη των θυμάτων που έχασαν τη ζωή τους στη σύγκρουση των δύο τρένων, στην Ελλάδα, στις 28 Φεβρουαρίου, μεταξύ των οποίων και τρεις Κύπριοι νέοι.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top