ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Μετακινείται στην Ελεγκτική η Υποδιευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών – Ερωτηματικό τι θα γίνει με Άννα Αριστοτέλους

Μετακινείται στην Ελεγκτική η Υποδιευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών – Ερωτηματικό τι θα γίνει με Άννα Αριστοτέλους

Σημαντικές εξελίξεις καταγράφηκαν τα τελευταία 24ωρα αναφορικά με το ανοικτό θέμα που ταλανίζει τις Κεντρικές Φυλακές εδώ και 3 ολόκληρους μήνες και έχει να κάνει τόσο με τη Διευθύντρια του σωφρονιστικού ιδρύματος, Άννα Αριστοτέλους, όσο και την Υποδιευθύντρια, Αθηνά Δημητρίου, οι οποίες αυτή τη στιγμή κάνουν χρήση της άδειας αναπαύσεως που είχαν συσσωρεύσει για χρόνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline, η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Άννα Κουκκίδη-Προκοπίου φαίνεται πως άναψε το «πράσινο» φως για μετακίνηση της Υποδιευθύντριας των Φυλακών στην Ελεγκτική Υπηρεσία, όπως ήταν άλλωστε και η επιθυμία της κ. Δημητρίου.

Βάσει των ίδιων πληροφοριών, η κ. Προκοπίου έχει ήδη αποστείλει επιστολή στην Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας, μέσω της οποίας ενημερώνει ότι συγκατατίθεται στην μετακίνηση της κ. Δημητρίου στην Ελεγκτική Υπηρεσία, με απόσπαση για περίοδο τριών ετών.

Όπως πληροφορείται περαιτέρω η ιστοσελίδα μας, η Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας αναμένεται να εξετάσει τόσο το αίτημα όσο και την επιστολή της Υπουργού Δικαιοσύνης σε προσεχή συνεδρία της και να αποφασίσει κατά πόσον θα μετατεθεί ή όχι η κ. Δημητρίου στην Ελεγκτική Υπηρεσία.

Την ίδια ώρα και σε ό,τι αφορά την Διευθύντρια των Φυλακών, Άννα Αριστοτέλους, τα πράγματα φαίνεται να μην είναι και τόσο εύκολα για μετακίνησή της, επίσης, στην Ελεγκτική Υπηρεσία, αφού αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κενή διευθυντική θέση με την ίδια μισθολογική κλίμακα της Διευθύντριας των Φυλακών και ως εκ τούτου, το τι μέλλει γενέσθαι με την κ. Αριστοτέλους αναμένεται να ξεκαθαρίσει τις επόμενες εβδομάδας και πιθανότατα πριν την 21η Απριλίου, ημερομηνία που λήγει η νέα άδεια απουσίας που έχει έλαβε.

Πάντως, όπως πληροφορείται το ThemaOnline, τις επόμενες μέρες η Υπουργός Δικαιοσύνης θα επιδιώξει να συνομιλήσει ή και να συναντήσει την Διευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών, προκειμένου να ξεκαθαριστεί το κατά πόσον θα αποδεχόταν να επιστρέψει κανονικά στα καθήκοντά της ή εάν εμμένει στην απόφασή της για αποχώρηση από αυτά και μετακίνησή της σε άλλο πόστο της Δημόσιας Υπηρεσίας.

Επί τούτου, υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας μας, το ενδεχόμενο επιστροφής της Άννας Αριστοτέλους στα καθήκοντά της, φαίνεται να είναι πλέον εκτός συζήτησης, αφού η τέως Διευθύντρια του σωφρονιστικού ιδρύματος έχει ήδη ζητήσει μετάθεσή της σε άλλο πόστο στη δημόσια υπηρεσία και έχει ξεκαθαρίσει σε πολλές περιπτώσεις πως μετά την τροπή που πήραν τα πράγματα σε σχέση με τις πρόσφατες καταγγελίες της, δεν μπορεί να συνεχίσει να είναι στο πηδάλιο των Φυλακών.

Ως εκ τούτου, και με δεδομένο ότι στην Ελεγκτική Υπηρεσία, όπως έχει ήδη λεχθεί, δεν υπάρχει διαθέσιμη θέση για να καταστεί εφικτή η απόσπασή της στην Υπηρεσία, αναμένεται ότι θα αναζητηθεί άλλη θέση, η οποία θα είναι της ίδιας μισθολογικής κλίμακας με αυτή του Διευθυντή των Κεντρικών Φυλακών.

Σημειώνεται, δε, πως μόλις ξεκαθαριστεί πλήρως το σκηνικό αναφορικά με τις κ. Άννα Αριστοτέλους και Αθηνά Δημητρίου, η ΕΔΥ θα προχωρήσει στην προκήρυξη της θέσης της Διεύθυνσης των Φυλακών, προκειμένου το συντομότερο δυνατόν να επιλυθεί το θέμα που παραμένει σε εκκρεμότητα για αρκετούς μήνες, την ώρα που τα προβλήματα στο σωφρονιστικό ίδρυμα διογκώνονται.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Υπόθεση απόπειρας φόνου με θύμα 34χρονο, διερευνά η Αστυνομία στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top