LIKE ONLINE

Κορυφαίος Αμερικανός μελλοντολόγος υποστηρίζει ότι οι άνθρωποι θα πετύχουν αθανασία το 2030

Κορυφαίος Αμερικανός μελλοντολόγος υποστηρίζει ότι οι άνθρωποι θα πετύχουν αθανασία το 2030

Ray Kurzweil που θεωρείται κορυφαίος Αμερικανός μελλοντολόγος και που τον αποκαλούν «διάδοχο του Τόμας Έντισον», υποστηρίζει ότι μέχρι το 2030, οι άνθρωποι θα μπορέσουν να επιτύχουν την αθανασία.

Σύμφωνα με το iflscience.com, ο επιστήμονας δήλωσε στο Futurism πως «το 2029 είναι η σταθερή ημερομηνία που έχω προβλέψει για το πότε μια τεχνητή νοημοσύνη θα περάσει ένα έγκυρο τεστ Turing και επομένως θα επιτύχει ανθρώπινα επίπεδα νοημοσύνης».

«Έχω ορίσει την ημερομηνία 2045 για τη “Singularity”, όταν δηλαδή θα πολλαπλασιάσουμε την αποτελεσματική νοημοσύνη μας κατά ένα δισεκατομμύριο φορές, συγχωνευμένοι με τη νοημοσύνη που έχουμε δημιουργήσει», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Ο Kurzweil δήλωσε επίσης ότι πιστεύει ότι θα είμαστε σε θέση να «αυξήσουμε το προσδόκιμο ζωής του ανθρώπου» κατά «περισσότερο από ένα χρόνο κάθε χρόνο και πιστεύω ότι μπορούμε να φτάσουμε εκεί μέχρι το τέλος αυτής της δεκαετίας».

Εντούτοις, οι θεωρίες του έχουν ξεσηκώσει κύμα αντιδράσεων, με ορισμένους να αναφέρουν ότι τα παραπάνω δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν, επειδή ακόμη δεν υπάρχει κατάλληλη τεχνολογική υποδομή.

Παράλληλα, υποστήριξαν πως με βάση τις μαθηματικές πράξεις κάτι παρόμοιο είναι αδύνατο προς το παρόν.

 

Πηγή: newsbeast.gr

Κάνει πίσω ο Φαίδωνος - Αποσύρει το ενδιαφέρον του για τη θέση αναπληρωτή Προέδρου του ΔΗΣΥ

Υπόθεση Τρεμιθούσας: Οργισμένη η κόρη του 75χρονου για την απόφαση Δικαστηρίου - «Πήρε κάθε χάπι στο σπίτι και κατανάλωσε αλκοόλ» 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Με εισήγηση της Ντόρας Μπακογιάννη ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, για το θέμα της ένταξης του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top