ΕΛΛΑΔΑ

Ευχές Ερντογάν σε Μητσοτάκη για την 25η Μαρτίου: Η συνεργασία των χωρών μας θα αναπτυχθεί

Ευχές Ερντογάν σε Μητσοτάκη για την 25η Μαρτίου: Η συνεργασία των χωρών μας θα αναπτυχθεί

Ευχετήρια επιστολή προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη έστειλε για την Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σε αυτήν ο Πρόεδρος της Τουρκίας, εκτός από τις ευχές προς τον πρωθυπουργό και τον ελληνικό λαό, εκφράζει τις ευχαριστίες του προς την κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό για την αλληλεγγύη που εκδήλωσαν μετά τους καταστροφικούς σεισμούς που έπληξαν την Τουρκία.

«Είμαι πεπεισμένος ότι η σχέση και συνεργασία μεταξύ των χωρών μας θα αναπτυχθούν περαιτέρω με τις κοινές μας προσπάθειες την προσεχή περίοδο», σημειώνει ο Ταγίπ Ερντογάν και καταλήγει ότι «δράττομαι της ευκαιρίας να επαναλάβω τις καλύτερές μου ευχές τόσο για την προσωπική σας υγεία και ευημερία όσο και για την υγεία και ευημερία του ελληνικού λαού».

Μήνυμα φιλίας και από Τσαβούσογλου

Σε μια πρωτοφανή κίνηση προχώρησε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος ευχήθηκε στην Ελλάδα για την επέτειο της 25ης Μαρτίου –κάτι που λίγη ώρα αργότερα έκανε και η τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα.

Όπως έλεγαν νωρίτερα το Σάββατο (25/3), διπλωματικές πηγές, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στην επιστολή του, εκτός από τις ευχές για την 25η Μαρτίου, σημειώνει πως είναι βέβαιος ότι οι σχέσεις καλής γειτονίας οι οποίες υφίστανται αυτή τη στιγμή μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας θα παγιωθούν στο μέλλον.

Παράλληλα δηλώνει αποφασισμένος να συμβάλει περαιτέρω στην τωρινή θετική δυναμική η οποία επικρατεί στις διμερείς σχέσεις Ελλάδος και Τουρκίας.

Επιπλέον ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, ευχαριστεί για μια ακόμη φορά την ελληνική κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό για την αλληλεγγύη και την βοήθεια την οποία προσέφεραν στην Τουρκία μετά τους καταστροφικούς σεισμούς.

Αλλαγή ρότας;

Η επιστολή Τσαβούσογλου και το tweet της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα αποτελούν μεν δύο κινήσεις καλής θέλησης -και μάλιστα με ιδιαίτερο συμβολισμό λόγω της ημέρας- ωστόσο δεν είναι απαραίτητο ότι δείχνουν μια «στροφή» στη στάση της Άγκυρας απέναντι στην Αθήνα.

Παρότι είναι δεδομένο ότι οι παραφωνίες και η εμπρηστική ρητορική από πλευράς της τουρκικής ηγεσίας έχουν σχεδόν εξαφανιστεί μετά από τους καταστροφικούς σεισμούς των 7,8 και 7,8 Ρίχτερ στη νότια Τουρκία, το κείμενο - απάντηση στον Ρόμπερτ Μενέντεζ που έγραψε ο Φαχρετίν Αλτούν, διευθυντής επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, δείχνει ότι οι τόνοι ενδεχομένως να ανέβουν εκ νέου το επόμενο διάστημα.

Με ένα «σεντόνι» στο twitter, η «φωνή» του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απάντησε, ένα προς ένα, σε όλα τα επιχειρήματα του Αμερικανού Γερουσιαστή, με τη ρητορική του να θυμίζει έντονα την περίοδο που η ένταση στα ελληνοτουρκικά είχε χτυπήσει κόκκινο.

Ο Αλτούν «έδειξε» τις Ηνωμένες Πολιτείες ως τον «δύσκολο σύμμαχο» και χωρίς να αναφέρεται συγκεκριμένα στην Ελλάδα, απλώς τη «φωτογράφησε»

ΠΗΓΗ: CNN.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top