ΔΙΕΘΝΗ

Θετικά κινούνται οι ευρωαγορές – Μειώνονται οι τραπεζικοί φόβοι από τους επενδυτές

Θετικά κινούνται οι ευρωαγορές – Μειώνονται οι τραπεζικοί φόβοι από τους επενδυτές

Ανοδικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, συνεχίζοντας το θετικό μομέντουμ των τελευταίων τριών συνεδριάσεων, καθώς μειώνονται οι τραπεζικές ανησυχίες.

Οι επενδυτές στρέφουν το βλέμμα στα στοιχεία που θα ανακοινωθούν αύριο στις ΗΠΑ για τον δείκτη δαπανών προσωπικής κατανάλωσης, ώστε να αξιολογήσουν τις προοπτικές των αμερικανικών επιτοκίων και του δολαρίου.

Νωρίτερα, ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για τον ισπανικό πληθωρισμό που έδειξαν μείωση στο 3,1% τον Μάρτιο και διαμορφώθηκε σε χαμηλό 20 μηνών, έναντι 6% τον Φεβρουάριο.

Στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 άνοιξε με άνοδο 0,6% και τώρα σημειώνει άνοδο 0,79% στις 453,76 μονάδες με όλους τους κλαδικούς δείκτες σε θετικό πρόσημο. Οι μετοχές λιανικής και τεχνολογίας σημειώνουν τη μεγαλύτερη άνοδο κατά 1,7% και 1% αντίστοιχα.

Οι τραπεζικές μετοχές ενισχύονται κατά 0,5%, με τον κλάδο να φαίνεται ότι αφήνει πίσω του την πρόσφατη μεταβλητότητα.

Στoυς επιμέρους δείκτες, ο βρετανικός FTSE 100 με άνοδο 0,38%, ο γερμανικός DAX ενισχύεται κατά 1,05% , ο γαλλικός CAC 40 με άνοδο 0,88%, ο ιταλικός FTSE MIB κερδίζει 0,90% και ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 στο +1,25%.

Οι μετοχές της UBS ενισχύθηκαν κατά 1,1%. Η μετοχή έκλεισε τη συνεδρίαση με άνοδο 3,7% μετά την ανακοίνωση της τράπεζας ότι ο Σέρτζιο Ερμότι θα επιστρέψει στο ρόλο του ως CEO του ομίλου από τις 5 Απριλίου, μετά την πρόσφατη εξαγορά της Credit Suisse.

Ο πρόεδρος του Ενιαίου Συμβουλίου Εξυγίανσης Τραπεζών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ντομινίκ Λαμπουρέ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNBC ανέφερε: «Κατά τη διάρκεια των τριών τελευταίων ετών, η ανθεκτικότητα του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος ήταν πολύ ισχυρή με βάση την πολύ καλή φερεγγυότητα, την πολύ καλή ρευστότητα και την πολύ καλή κερδοφορία».

«Με βάση αυτό, πιστεύω πραγματικά ότι υπάρχει ανθεκτικότητα στο τραπεζικό μας σύστημα. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση», πρόσθεσε.

Νωρίτερα στις αγορές Ασίας – Ειρηνικού επικράτησαν τα μεικτά πρόσημα, με τον δείκτη αναφοράς της Αυστραλίας να ενισχύεται σε υψηλό δύο εβδομάδων, καθώς μετριάζονται οι φόβοι για το τραπεζικό σύστημα σε ΗΠΑ και Ευρώπη.

Μικρές μεταβολές παρουσιάζουν τα αμερικανικά futures.

Πηγή: newmoney.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top