ΥΠΟΙΚ: Προοπτικές οικονομίας και επιτόκια συζήτησε με Κύπρου και Ελληνική

ΥΠΟΙΚ: Προοπτικές οικονομίας και επιτόκια συζήτησε με Κύπρου και Ελληνική

Τις προοπτικές της οικονομίας και τις προκλήσεις από την αύξηση των επιτοκίων, συζήτησε ο Υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνός με τις διοικήσεις της Τράπεζας Κύπρου και της Ελληνικής Τράπεζας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Οικονομικών, ο κ. Κεραυνός είχε σήμερα ξεχωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της Τράπεζας Κύπρου, Ευστράτιο – Γεώργιο Αράπογλου, ο οποίος συνοδευόταν από τον CEO της Τράπεζας, Πανίκο Νικολάου και τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της Ελληνικής Τράπεζας, Ευριπίδη Πολυκάρπου.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, κατά τις συναντήσεις συζητήθηκαν οι προοπτικές της οικονομίας και οι προκλήσεις που προκύπτουν από την αύξηση των επιτοκίων. Ανταλλάγησαν απόψεις και εκφράστηκε η θέληση για προσδιορισμό σε συνεργασία των κατάλληλων δράσεων, που θα βοηθήσουν στην άμβλυνση των προβλημάτων που δημιουργούνται, προς όφελος της οικονομίας.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Η επιστροφή της Ολγκίν και η τριμερής συνάντηση με Χριστοδουλίδη και Ερχιουρμάν - Τα ανοιχτά ζητήματα

Κυπριακό: Η επιστροφή της Ολγκίν και η τριμερής συνάντηση με Χριστοδουλίδη και Ερχιουρμάν - Τα ανοιχτά ζητήματα

Η εβδομάδα που ξεκινάει αναμένεται καθοριστική για το Κυπριακό, καθώς η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, επιστρέφει στην Κύπρο για να συναντηθεί με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και με τον κατοχικό ηγέτη, με στόχο να αξιολογήσει την πρόοδο στις διαπραγματεύσεις. Η συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προγραμματισμένη για το πρωί της Τρίτης, συνοδεύεται από έντονη κινητικότητα στη Λευκωσία, με την Κυβέρνηση να προετοιμάζεται εντατικά, στοχεύοντας στον ορισμό διευρυμένης συνάντησης για την επανέναρξη της διαπραγμάτευσης, όπως αποτελεί πάγια θέση της.