ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΟΣΙΚΑ: Στο 50%-60% η επισκεψιμότητα στα κέντρα αναψυχής παγκύπρια

ΟΣΙΚΑ: Στο 50%-60% η επισκεψιμότητα στα κέντρα αναψυχής παγκύπρια

Στο 50% - 60% κυμαίνεται στην παρούσα περίοδο η επισκεψιμότητα στα κέντρα αναψυχής παγκύπρια, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής Φύτο Θρασυβούλου, ο οποίος εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα αυξηθεί και θα αγγίξει το 80% από τις αρχές Μαΐου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Θρασυβούλου ανέφερε πως η τουριστική περίοδος άρχισε και ότι κατά τις μέρες των εορτών αναμένεται ότι θα υπάρχει αρκετή κίνηση στα κέντρα αναψυχής.

Είπε, εξάλλου, ότι σχεδόν όλα τα κέντρα αναψυχής έχουν τεθεί σε λειτουργία εκτός από κάποια στις ελεύθερες περιοχές Αμμοχώστου, που θα λειτουργήσουν από την 1η Μαΐου.

Ο κ. Θρασυβούλου κάλεσε τους εγχώριους επισκέπτες να ταξιδέψουν σε όλη την Κύπρο, έτσι ώστε να αναζωογονήσουν και εκείνοι με την παρουσία τους την επισιτιστική και γενικότερα την τουριστική βιομηχανία, αλλά και τα μέλη του Συνδέσμου της ΟΣΙΚΑ να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό.

Αναφερόμενος στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος δήλωσε πως ο νέος Υφυπουργός Τουρισμού ετοιμάζεται να προωθήσει το νέο νομοσχέδιο των κέντρων αναψυχής. Η Ομοσπονδία, σημείωσε, σε συσκέψεις με τους νέους Υπουργούς προσπαθεί να προωθήσει προς επίλυση τα προβλήματα του κλάδου.

Ενδεικτικά ο πρόεδρος της ΟΣΙΚΑ αναφέρθηκε σε εκκρεμότητες σε νομοθεσίες και κανονισμούς λειτουργίας που καταστούν δύσκολο το έργο της λειτουργίας των κέντρων αναψυχής.

Εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι με την νέα κυβέρνηση και τη νέα τουριστική περίοδο θα μπορέσουν να λειτουργήσει το one shop stop ούτως ώστε οι επιχειρήσεις να εξασφαλίζουν τις άδειες λειτουργίας τους από ένα χώρο και όχι από διάφορες υπηρεσίες, που είναι χρονοβόρο.

Είπε ακόμη πως εκκρεμούν οι συλλογικές συμβάσεις.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Πόσα παιδιά γεννήθηκαν στην ΕΕ το 2022; - Η χώρα με την ψηλότερη γονιμότητα και η θέση της Κύπρου

Συναγερμός στις Αρχές: Έκρηξη σε γκαράζ οικίας σήκωσε στο «πόδι» περιοχή στη Λευκωσία - Ζημιές σε ένα όχημα

Πασαλιμάνι: Βίντεο ντοκουμέντο λίγα λεπτά μετά την κατάρρευση του κτιρίου - Το φορτηγό που σκοτώθηκε ο αστυνομικός

Ακομπλεξάριστη η Δέσποινα Βανδή: Το βίντεο στο TikΤοκ – Έτσι είναι όταν ξυπνάει



Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top