ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Πιάστηκαν να εργάζονται παράνομα - Χειροπέδες σε 11 πρόσωπα και τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης - Καλείται να πληρώσει βαρύ πρόστιμο

Πιάστηκαν να εργάζονται παράνομα - Χειροπέδες σε 11 πρόσωπα και τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης - Καλείται να πληρώσει βαρύ πρόστιμο

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας διέταξε σήμερα όπως τεθούν υπό κράτηση πέντε άτομα τα οποία εντοπίστηκαν από Κλιμάκιο της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης, την Πέμπτη 6 Απριλίου, να εργάζονται παράνομα σε επιχείρηση στην επαρχία Λάρνακας.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Χάρης Χατζηγιασεμή, εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας «το πρωί της Πέμπτης 6 Απριλίου, μέλη του κλιμακίου Λάρνακας της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης προέβησαν σε ελέγχους για πάταξη της παράνομης εργοδότησης, παράνομης απασχόλησης και παράνομης παραμονής στη Δημοκρατία».

Συγκεκριμένα «σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε επιχείρηση που βρίσκεται στην επαρχία Λάρνακας, συνελήφθησαν 11 πρόσωπα, τα οποία εντοπίστηκαν να εργάζονταν παράνομα».

Σύμφωνα με τον ίδιο άλλο ένα πρόσωπο προσπάθησε να διαφύγει του ελέγχου των μελών του Κλιμακίου Λάρνακας της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης και πήδηξε από ύψος, με αποτέλεσμα να υποστεί κάταγμα στο πόδι.

Πρόσθεσε ότι «τα 12 άτομα παρουσιάστηκαν σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας όπου και καταχωρίστηκε υπόθεση εναντίον τους και ορίστηκε η 11η Απριλίου ως ημερομηνία για έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας».

Στο Δικαστήριο, είπε, «αναφέρθηκε ότι επτά από τα 12 άτομα ήταν αιτητές ασύλου και είχαν άδεια παραμονής στην Δημοκρατία, αλλά εντοπίστηκαν να εργάζονται παράνομα».

Το Δικαστήριο, συνέχισε «διέταξε όπως τα επτά άτομα και ο εργοδότης τους, εναντίον του οποίου επίσης καταχωρίστηκε υπόθεση, αφεθούν ελεύθερα μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης».

Ωστόσο, ανέφερε, πέντε άτομα τα οποία διέμεναν παράνομα στο έδαφος της Δημοκρατίας, διατάχθηκε όπως παραμείνουν υπό κράτηση μέχρι τις 11 Απριλίου.

Σημειώνεται ότι στον εργοδότη λειτουργοί της Υπηρεσίας Επιθεωρήσεων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, εξέδωσαν χθες ειδοποίηση διαπίστωσης παράβασης ύψους 42 χιλιάδων ευρώ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top