ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Πεταχτήκαμε από τον ύπνο λόγω δύσπνοιας και ιδρώτα» Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος και πυρκαγιά

«Πεταχτήκαμε από τον ύπνο λόγω δύσπνοιας και ιδρώτα» Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος και πυρκαγιά

Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος και πυρκαγιά στην Κακοπετριά ήταν τα τρία σοβαρά περιστατικά, τα οποία είχε να διαχεριστεί η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου τα τελευταία εικοσιτετράωρα, λόγω του καύσωνα.

Της Χριστιάνας Τσαγγάρη                                                                            

Βλάβη σε καλώδιο της ΑΗΚ, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών ήταν η αιτία της πυρκαγιάς, που ξέσπασε τη Δευτέρα  στην Κακοπετριά. Οι τεχνικοί της Αρχής Ηλεκτρισμού ανταποκρίθηκαν σε άλλες δυο σοβαρές περιπτώσεις διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος, σε Λευκωσία και Λεμεσό.

Πυρκαγιά στην Κακοπετριά

Μιλώντας στην ιστοσελίδα μας, Tothemaonline, η Εκπρόσωπος Τύπου της ΑΗΚ, Χριστίνα Παπαδοπούλου, εξήγησε  ότι στην Κακοπετριά το πρόβλημα, αρχικά, δημιουργήθηκε, τα ξημερώματα της Παρασκευής, όταν λόγω κακοκαιρίας, έσπασε ο μονωτήρας της εναέριας γραμμής μεσαίας τάσης της ΑΗΚ. Η ζημιά αρχικά δεν έγινε αντιληπτή.

Τη Δευτέρα, 03/08/2015, ωστόσο, γύρω στις 5 το απόγευμα λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, το καλώδιο δεν άντεξε και πυρακτωμένο μετάλλο έπεσε στο έδαφος, προκαλώντας την πυρκαγιά.

Ευτυχώς, η φωτιά κατασβέστηκε αμέσως από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τους κατοίκους, προτού εξαπλωθεί στο δάσος.

Η πυρκαγιά κατέκαυσε χίλια τετραγωγικά μέτρα ξηράς βλάστησης και το χωριό έμεινε χωρίς ηλεκριτικό ρεύμα. Πλήρης αποκατάσταση της βλάβης έγινε στις 9 το βράδυ.

«Πίαστηκαν» στον ύπνο στη Δασούπολη

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σημειώθηκε γύρω στις 4 και 45 τα ξημερώματα της Τρίτης, 04/08/2015 και στις περιοχές της Λευκωσίας, Δασούπολη και Ακρόπολη.  Όπως είπε η Εκπρόσωπος Τύπου της ΑΗΚ,  υπόγειο καλώδιο υπέστη βλάβη. Λογω των υψηλών θερμοκρασιών, προκαλείται συστολή και διαστολή, με αποτέλεσμα όπου υπάρχει ένωση καλωδίων να σπάζει.

Επηρεαζόμενος κάτοικος, ανέφερε, στην ιστοσελίδα μας, ότι πετάχτηκαν από το κρεβάτι, λόγω δύσπνοιας και ιδρώτα, αφού το air condition σταμάτησε να λειτουργεί. Η βλάβη στη Λευκωσία αποκαταστάθηκε στις 6 και 20 τα ξημερώματα.

Ατύχησαν στη Γερμασόγεια

Βλάβη σε καλώδιο και διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σημειώθηκε και στη Λεμεσό.  Το  βράδυ της Δευτέρας, 03/08/2015, στις 10 και 37 οι κάτοικοι της Γερμασόγειας έζησαν τον ίδιο «εφιάλτη» με τους κατοίκους στη Λευκωσία. Η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος διεκόπη. Oι τεχνικοί της ΑΗΚ, αμέσως,όμως, τροφοδότησαν το σύστημα από άλλη πηγή για να μην αφήσουν λεπτό τους κατοίκους στη ζέστη.

Για κακή τους τύχη όμως παρουσιάστηκε βλάβη και στη δεύτερη πηγή ηλεκτρικού ρεύματος και έτσι έμειναν στο σκοτάδι και στάζοντας από ιδρώτα... Η βλάβη αποκαταστάθηκε στις 5 και 45 τα ξημερώματα της Τρίτης.

Η κυρία Παπαδοπούλου, τόνισε, ότι τα προβλήματα, τα οποία παρουσιάστηκαν ήταν τα αναμενόμενα και μεμονομένα.  Η ΑΗΚ μπορεί να ανταποκριθεί επαρκώς στην αυξημένη ζήτηση,  παρέχοντας απρόσκοπτα ηλεκτρικό ρεύμα σε όλες τις περιοχές, αλλά και να αντιμετωπίσει άμεσα τις βλάβες που προκύπτουν.  

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top