ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενημερώθηκαν οι πρώτοι ιδιοκτήτες προσφυγικών διαμερισμάτων στον Στρόβολο - Απασχόλησε το θέμα δανείου

Ενημερώθηκαν οι πρώτοι ιδιοκτήτες προσφυγικών διαμερισμάτων στον Στρόβολο - Απασχόλησε το θέμα δανείου

Ενημερώθηκαν οι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων σε προσφυγικές πολυκατοικίες στο Δήμο Στροβόλου για το Σχέδιο "Κτιζω"

Συγκεκριμένα με πρωτοβουλία του Δημάρχου Ανδρέα Παπαχαραλάμπους, διοργανώθηκε ενημερωτική συνάντηση στο Δημοτικό Μέγαρο Στροβόλου, την Τετάρτη 12 Απριλίου 2023, με τους ιδιοκτήτες διαμερισμάτων σε προσφυγικές πολυκατοικίες, όπου είχαν την ευκαιρία να θέσουν απορίες ενώπιων του Υπουργού Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνου Ιωάννου, του Διευθυντή του Τμήματος Πολεοδομίας και λειτουργών του.

Έντεκα πολυκατοικίες κατεδαφίζονται στον Στρόβολο

Ο Δήμαρχος Στροβόλου ανέφερε στο ThemaOnline «Ήταν μια δίωρη συνάντηση με τους συνδημότες μας, στην παρουσία του Υπ.Εσωτερικών και Διευθυντή Πολεοδομίας. Παρουσιάστηκε το Σχέδιο "Κτίζω" και ακούστηκαν οι απόψεις του κόσμου. Προχωράμε. Το Σχέδιο είναι εξαιρετικό».

Όπως τόνισε ο κ.Παπαχαραλάμπους «Δυστυχώς, στον Δήμο μας βρίσκονται οι έντεκα από τις 43 πολυκατοικίες που τέθηκαν σε προτεραιότητα, λόγω προβλημάτων στατικότητας. Οκτώ στον Στρόβολο και 3 στην περιοχή Κόκκινες».

Aπασχόλησε το θέμα δανείων

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ένα όμορφο κλίμα, με τους ιδιοκτήτες να θέτουν ερωτήματα, ενώ όπως σχολίασε ο Δήμαρχος, ανάμεσα στα θέματα που απασχόλησαν ήταν και η περίπτωση "δανείων".

Σύμφωνα με το Σχέδιο, το κράτος συμβάλλει στο μεγαλύτερο ποσοστό οικονομικά για να κατεδαφιστεί η πολυκατοικία και να κτιστούν νέα διαμερίσματα. «Ο κόσμος έθεσε και ερωτήματα για τα δάνεια. Οι πολυκατοικίες πρέπει να κατεδαφιστούν και η συμβολή του κράτους είναι περίπου στο 90% και των ιδιοκτητών στο 10% για να λάβουν ένα ολοκαίνουργιο διαμέρισμα. Συζητήθηκε το θέμα δανείου, καθώς υπάρχει κόσμος που αδυνατεί. Ωστόσο και σε αυτό το σημείο θα μεσολαβήσει το κεντρικό κράτος ώστε να συναχθούν δάνεια με ευνοϊκούς όρους».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλη Τρίτη: Τι γιορτάζουμε σήμερα – Τα μαθήματα από τις δύο παραβολές και τα έθιμα της ημέρας

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Survivor 2024: Το... πολεμικό κλίμα και ο δεύτερος μονομάχος - Δείτε βίντεο

Καιρός: Αλαλούμ με σκόνη, θερμοκρασία που ανεβαίνει και… βροχές – Ίσως και χαλάζι



ΔΗΣΥ: Νούμερο ένα προτεραιότητα η συσπείρωση του κόμματος - Έκλεισε το κεφάλαιο για τις διαγραφές

ΔΗΣΥ: Νούμερο ένα προτεραιότητα η συσπείρωση του κόμματος - Έκλεισε το κεφάλαιο για τις διαγραφές

Με πρωταρχικό στόχο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συσπείρωση του κόμματος, ο ΔΗΣΥ βάζει πλώρη για τις Ευρωεκλογές με στόχο την πρωτιά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top