ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δείτε την αγέλη σκύλων που περιφέρονται κοντά στον Πεδιαίο - Δεν έχει εντοπιστεί ακόμη - Βίντεο

Δείτε την αγέλη σκύλων που περιφέρονται κοντά στον Πεδιαίο - Δεν έχει εντοπιστεί ακόμη - Βίντεο

Έντονη ανησυχία για τους κατοίκους της περιοχής κοντά στο Πεδιαίο ποταμό στο Στρόβολο συνεχίζει να αποτελεί η αγέλη σκύλων, η οποία δεν έχει ακόμα εντοπιστεί και συλληφθεί.

Μιλώντας στο Themaonline, o Διευθυντής των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών Χριστόδουλος Πίπης ανέφερε ότι αυτή την στιγμή πρέπει να συλληφθούν τα ζώα, με τρόπο φυσικά που δεν θα πληγωθούν.

«Η σύλληψη των ζώων είναι αρμοδιότητα των Αρχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πρέπει να βρουν τρόπους να διαχειριστούν το θέμα. Όταν τα πιάσουν πρέπει να πάνε σε καταφύγιο ωστόσο πρέπει να λάβουμε και υπόψη για τι ζώα μιλάμε, από πού προέρχονται, τι κατάσταση βρίσκονται κτλ.», επεσήμανε, σημειώνοντας ότι όταν συλληφθούν, αργότερα μπορεί να στειρωθούν.

Ερωτηθείς σχετικά με το που προέρχονται, ο κ. Πίπης ανέφερε ότι δεν είναι γνωστό αλλά ενδεχόμενα μπορεί να προέρχονται και από τις κατεχόμενες περιοχές.

Όσο αφορά τις ενέργειες που έγιναν μέχρι στιγμής, ο κ. Πίπης ανέφερε ότι έχουν τοποθετηθεί παγίδες, όμως τα σκυλιά δεν μπαίνουν μέσα, λόγω του ότι είναι αγέλη.

«Εμείς προτείναμε ότι μπορεί να εφαρμοστεί ένα σύστημα σύλληψης με σύστημα τηλεχειρισμού, με το οποίο θα εντοπιστεί που βρίσκονται συχνότερα τα ζώα και όταν τα ζώα είναι στην περιοχή, με το σύστημα αυτό να συλληφθούν», εξήγησε.

Πάντως, σύμφωνα με τον κ. Πίπη, το συγκεκριμένο ζήτημα δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό αλλά ένα γενικό πρόβλημα σε πολλούς Δήμους κα Κοινότητες.

«Οι αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης κατά καιρούς αναφέρουν ότι υπάρχουν αδέσποτα ζώα τα οποία δεν μπορούν να τα πιάσουν ωστόσο δεν λένε γιατί δεν μπορούν ούτε τι ενέργειες έκαναν. Εμείς ως Κτηνιατρική Υπηρεσία, τους έχουμε πει ότι υπάρχουν μηχανισμοί που μπορούν να στήσουν για να τα πιάσουν, να τα περικυκλώσουν και να τα πιάσουν όλα μαζί», επεσήμανε.

Δείτε βίντεο της αγέλης των σκύλων κοντά στον Πεδιαίο που αναρτήθηκε από χρήστη του Facebook:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top