ΔΙΕΘΝΗ

Δημοσκόπηση: Πάνω από έξι στους δέκα Βρετανούς εγκρίνουν τον Κάρολο και πάνω από τους μισούς τη μοναρχία

Δημοσκόπηση: Πάνω από έξι στους δέκα Βρετανούς εγκρίνουν τον Κάρολο και πάνω από τους μισούς τη μοναρχία

Ψήφο... εμπιστοσύνης στον Βασιλιά Κάρολο δίνει η πλειονότητα των Βρετανών, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εφημερίδας «Daily Mail» που δημοσιεύεται λίγες ημέρες πριν από τη στέψη του, στις 6 Μαίου.

Από την ίδια δημοσκόπηση προκύπτει επίσης ότι, το 52% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι ο θεσμός της μοναρχίας είναι «ο κατάλληλος για τη γηραιά αλβιώνα.

Σχεδόν τα 2/3 των Βρετανών (64%) πιστεύουν ότι ο 74χρονος Κάρολος θα εκτελέσει σωστά τα βασιλικά του καθήκοντα. Μάλιστα, οι περισσότεροι Βρετανοί θέλουν να εκφράζει δημοσίως τις απόψεις του, σε αντίθεση με ότι έκαναν οι προκάτοχοί του.

Το 57% θεωρεί ότι ο πρωτότοκος γιος της εκλιπούσας Βασίλισσας Ελισάβετ θα πρέπει να συνεχίσει να μιλάει ανοιχτά για θέματα που τον απασχολούν, όπως για την κλιματική αλλαγή.

Επιπλέον, το 50% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι ο σύζυγος της Καμίλα θα έπρεπε να είναι ο διάδοχος της μητέρας του Ελισάβετ και όχι ο γιος του Ουίλιαμ (35%), όπως είχαν σχολιάσει παλαιότερα κάποια βρετανικά δημοσιεύματα.

Σε ό,τι αφορά το πολίτευμα της χώρας, σύμφωνα με την δημοσκόπηση, το 51% θεωρεί ότι η μοναρχία θα αντέξει στη Βρετανία τουλάχιστον για μισό αιώνα.

Ενδιαφέρον έχει επίσης ότι, έξι στους 10 Βρετανούς (το 59% ) πιστεύει ότι η γηραιά αλβιώνα δεν θα πρέπει να αλλάξει πολίτευμα. Μόνο το 23% τάσσεται υπέρ ενός δημοκρατικού πολιτεύματος, όπως προκύπτει από την δημοσκόπηση.

Στο μεταξύ, το 71% δηλώνει ότι το πριγκιπικό ζεύγος της Ουαλίας, Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον, αποτελεί καλό πρότυπο για τη μοναρχία, σε σύγκριση με τους «αντάρτες» του Μπάκιγχαμ, Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ που τους εγκρίνει μόλις το 14% των ερωτηθέντων.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Famagusta: Δάφνη και Τεύκρος κάνουν το επόμενο βήμα στη σχέση τους



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top