ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΓΓ ΑΚΕΛ: «Είμαστε πολύ κοντά στη διχοτόμηση και πρέπει να την αποτρέψουμε»

ΓΓ ΑΚΕΛ: «Είμαστε πολύ κοντά στη διχοτόμηση και πρέπει να την αποτρέψουμε»

Την εκτίμηση ότι το Κυπριακό είναι μια «ωρολογιακή βόμβα», η οποία απειλεί να «ανατινάξει τα θεμέλια της Κυπριακής Δημοκρατίας», εξέφρασε το βράδυ της Τρίτης (25/4) ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, προσθέτοντας πως είμαστε πολύ κοντά στη διχοτόμηση και θα πρέπει να την αποτρέψουμε.

Σε δηλώσεις στο περιθώριο πολιτικής συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης, στο οίκημα των Λαϊκών Οργανώσεων Κοκκίνων, στη Λάρνακα, ο κ. Στεφάνου είπε πως «στο φόντο των πολλών προβλημάτων και προκλήσεων που υπάρχουν ενώπιον της Κύπρου είναι και το Κυπριακό. Είναι μια ωρολογιακή βόμβα, η οποία απειλεί να ανατινάξει τα θεμέλια της Κυπριακής Δημοκρατίας, είμαστε πολύ κοντά στη διχοτόμηση και θα πρέπει να την αποτρέψουμε».

Ωστόσο, συνέχισε «για να αποτραπεί η διχοτόμηση χρειάζεται να βρούμε τον τρόπο να σπάσουμε το αδιέξοδο και να συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις από το σημείο που διακόπηκαν στο Κραν Μοντανά, διαπραγματευόμενοι στη βάση του πλαισίου Γκουντέρες διαφυλάσσοντας τις συγκλίσεις. Αυτός θα πρέπει να είναι ο στόχος».

Για να γίνει αυτό, σημείωσε ο κ. Στεφάνου «χρειάζεται η ελληνοκυπριακή πλευρά και εν γένει η Κυπριακή Δημοκρατία, να πάρει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες πάνω σε μια θετική ατζέντα έτσι ώστε να μπορέσει να απελευθερώσει δυναμικές και κοινά συμφέροντα για να πειστεί η Τουρκία να επανέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με στόχο να συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις».

Αφού ανέφερε ότι «αυτός είναι ένας δύσκολος στόχος, έχοντας υπόψη τη συμπεριφορά της Τουρκίας» σημείωσε πως «θα πρέπει όμως να ασχοληθούμε μαζί του γιατί αν δεν κινηθούμε εμείς με ανάληψη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών προς την κατεύθυνση αυτή, κανένας άλλος δεν πρόκειται να αναλάβει αυτό το δύσκολο έργο για το δικό μας χατίρι».

Εδώ στον προσφυγικό συνοικισμό Κοκκίνων, συνέχισε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ «ανάμεσα σε πρόσφυγες που περιμένουν την μέρα εκείνη για να επιτευχθεί λύση στο Κυπριακό, είναι πολύ σημαντικό να υπογραμμίσουμε την ανάγκη για επίτευξη λύσης αλλά και την αισιοδοξία πως παρά τις δυσκολίες με σκληρή δουλειά μπορούμε να πετύχουμε στη λύση του Κυπριακού. Άλλη διέξοδος δεν υπάρχει και πολύ περισσότερο δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε με την διχοτόμηση και την διαιώνιση της παράνομης κατοχής της Κύπρου από την Τουρκία» είπε.

Αναφερόμενος στη αποψινή συγκέντρωση, ο Στέφανος Στεφάνου είπε πως «γίνεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας - εκστρατείας που ανέλαβε το ΑΚΕΛ εδώ και λίγες βδομάδες και θα συνεχιστεί για τους επόμενους δύο μήνες, για το θέμα της στέγασης, για την ανάγκη συγκρότησης διαμόρφωσης μιας συνολικής κρατικής πολιτικής σε σχέση με τη στέγη. Αυτή την εκστρατεία την οργανώνουμε σε ένα πολύ φλέγον πιεστικό ζήτημα, που απασχολεί δεκάδες ακόμα και εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου στην Κύπρο, ένα πρόβλημα που απασχολεί και τη νέα γενιά, και τα νέα ζευγάρια και τις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, τις μικρομεσαίες οικογένειες που πραγματικά δυσκολεύονται για να αποκτήσουν στέγη».

Πρόσθεσε ότι «αυτό που κάνουμε με την συγκεκριμένη εκστρατεία είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα για το πως λειτουργεί το ΑΚΕΛ, ως κόμμα αντιπολίτευσης, στο πλαίσιο μιας δημιουργικής αλλά και διεκδικητικής αντιπολίτευσης. Μέσα από αυτή την εκστρατεία αναπτύσσουμε διάλογο με την κοινωνία, με εμπλεκόμενους φορείς αλλά και ενδιαφερόμενους, ακριβώς για να διαμορφώσουμε συγκεκριμένες προτάσεις τις οποίες θα μεταφέρουμε προς τα αρμόδια Υπουργεία και Υπηρεσίας, προς την ίδια την κυβέρνηση, εκεί που μπορούμε θα τις μεταφέρουμε και μέσα από τη Βουλή των Αντιπροσώπων έτσι ώστε να ασκήσουμε δημιουργική πίεση, με συγκεκριμένες προτάσεις για τη διαμόρφωση αυτής της συγκροτημένης στεγαστικής πολιτικής».

Ο κ. Στεφάνου είπα ακόμα ότι «θέματα όπως των εκποιήσεων, της ανάγκης στήριξης του κοινωνικού κράτους, της ανάγκης ρύθμισης των εργασιακών σχέσεων, την ακρίβεια που ταλαιπωρεί και πιέζει χιλιάδες νοικοκυριά, το ΑΚΕΛ λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο. Δηλαδή μέσα από διάλογο με την κοινωνία, διαμορφώνει συγκεκριμένες προτάσεις και πίσω από τα προβλήματα προωθεί συγκεκριμένες λύσεις» για να προσθέσει πως «αυτό εντάσσεται μέσα στα πλαίσια της δημιουργικής και υπεύθυνης αντιπολίτευσης».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top