ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απαντά στους γιατρούς ο ΟΚΥπΥ: Δεν τίθεται θέμα μη ασφάλισης όσων εργοδοτούνται στα δημόσια νοσηλευτήρια

Απαντά στους γιατρούς ο ΟΚΥπΥ: Δεν τίθεται θέμα μη ασφάλισης όσων εργοδοτούνται στα δημόσια νοσηλευτήρια

Δεν τίθεται θέμα μη επαγγελματικής ασφάλισης των ιατρών που εργοδοτούνται στα δημόσια νοσηλευτήρια και κανένας ιατρός δεν εργάζεται χωρίς κάλυψη αφού ο Ο.Κ.Υπ.Υ. προέβη έγκαιρα σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες προκειμένου η ασφαλιστική τους κάλυψη από το κράτος να παραταθεί έως το τέλος Δεκεμβρίου 2023.

Όπως υπενθυμίζει ο Οργανισμός σε σημερινή ανακοίνωσή του, η κρατική επαγγελματική ασφάλιση των ιατρών που εργοδοτούνται στα δημόσια νοσηλευτήρια θα έληγε τον Μάρτιο του 2023 ενώ ακολούθως την επαγγελματική τους ασφάλιση θα αναλάμβανε ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία. Ο Ο.Κ.Υπ.Υ. ενεργοποιήθηκε άμεσα προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη ασφαλιστική κάλυψη των ιατρών μέσω ιδιωτικών εταιρειών, αλλά δεδομένης της πολυπλοκότητας της φύσης της συγκεκριμένης ασφάλισης για τον Οργανισμό, η διαδικασία για τη σύναψη ορθής συμφωνίας δεν κατέστη δυνατόν να ολοκληρωθεί εντός του δοθέντος χρονοδιαγράμματος.

Προκειμένου κανένας ιατρός που υπηρετεί στα δημόσια νοσηλευτήρια να μην λειτουργεί χωρίς την αναγκαία επαγγελματική κάλυψη και μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών για τη σύναψη της ιδιωτικής ασφάλισης, ο Ο.Κ.Υπ.Υ. ζήτησε και εξασφάλισε, με τη συνδρομή της Διεύθυνσης του Υπουργείου Υγείας και τη σύμφωνο γνώμη της Νομικής Υπηρεσίας της Δημοκρατίας, παράταση της ασφαλιστικής κάλυψης των ιατρών από το κράτος μέχρι τον Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους, ώστε να ολοκληρωθούν οι αναγκαίες διαδικασίες ενώ, για την πιο πάνω εξέλιξη ο Ο.Κ.Υπ.Υ. ενημέρωσε γραπτώς στις 21 Απριλίου 2023 όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top