ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυπριακό: Τα επόμενα βήματα - Τεχνικές Επιτροπές συζήτησαν οι διαπραγματευτές

Κυπριακό: Τα επόμενα βήματα - Τεχνικές Επιτροπές συζήτησαν οι διαπραγματευτές

Νέα διαδικτυακή συνάντηση είχαν σήμερα ο Ελληνοκύπριος διαπραγματευτής Μενέλαος Μενελάου και ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του Τ/κ ηγέτη, Εργκούν Ολγκούν, υπό την αιγίδα του Ειδικού Αντιπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ στο νησί, Κόλιν Στιούαρτ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ συνεχίστηκε η ανασκόπηση θεμάτων που συζητούνται στο πλαίσιο των δικοινοτικών Τεχνικών Επιτροπών και υπήρξε μια γενική ανταλλαγή απόψεων για το ευρύτερο πλαίσιο της προσπάθειας αναζωογόνησης της προοπτικής για την επίτευξη συνολικής λύσης του Κυπριακού.

Σε ό,τι αφορά το τι θα μπορούσε να αναμένεται την επόμενη περίοδο σε σχέση με την πιο μεγάλη εικόνα του Κυπριακού και τις προσπάθειες για αναζωογόνηση της διαπραγματευτικής διαδικασίας, ενδεχόμενα βήματα τοποθετούνται στο διάστημα μετά τις εκλογές σε Τουρκία και Ελλάδα. Σε αυτό το πλαίσιο, αναμένεται ότι θα υπάρξει συνέχιση της προσπάθειας του ΓΓ των ΗΕ για επαφές με όλους τους εμπλεκόμενους, μέσω υψηλόβαθμου στελέχους της Γραμματείας του διεθνούς οργανισμού.

Εξάλλου, το επόμενο διάστημα αναμένεται η εφαρμογή κάποιων πρωτοβουλιών από την Τεχνική Επιτροπή για την Ισότητα των Φύλων, την Τεχνική Επιτροπή Διαχείρισης Κρίσεων, σε θέματα όπως η αντιμετώπιση πυρκαγιών και σεισμών, την Τεχνική Επιτροπή για το Περιβάλλον, την Τεχνική Επιτροπή για τον Πολιτισμό, και την Τεχνική Επιτροπή για Οικονομικά Θέματα. Επίσης συνεχίζονται οι εργασίες της Τεχνικής Επιτροπής για την Πολιτιστική Κληρονομιά καθώς και των Τεχνικών Επιτροπών για την Εκπαίδευση, για την Υγεία, για το Έγκλημα και για Ανθρωπιστικά Θέματα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top