ΔΙΕΘΝΗ

Ερυθρός Σταυρός: Έστειλε αεροσκάφος με ανθρωπιστική βοήθεια στο Σουδάν

Ερυθρός Σταυρός: Έστειλε αεροσκάφος με ανθρωπιστική βοήθεια στο Σουδάν

Αεροσκάφος του Ερυθρού Σταυρού φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια προσγειώθηκε την Κυριακή στο Σουδάν, εν μέσω συγκρούσεων που εισήλθαν στην τρίτη βδομάδα.

Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού ανακοίνωσε ότι μεταφέρονται οκτώ τόνοι με ανθρωπιστικό φορτίο που περιλαμβάνουν και αναλώσιμα υλικά για τα νοσοκομεία και τους εθελοντές γιατρούς.

Μέχρι στιγμής καταγράφονται 500 νεκροί και χιλιάδες τραυματίες και δεκάδες χιλιάδες άλλοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Σοροί παρέμειναν στους δρόμους της πρωτεύουσας από την έναρξη της σύγκρουσης και ο περιφερειακός διευθυντής της Διεθνούς Ερυθράς Ημισελήνου για την Αφρική, Πάτρικ Γιούσεφ, είπε στους δημοσιογράφους ότι η σουδανική Ερυθρά Ημισέληνος προσπαθεί να φτάσει στις περιοχές αυτές και να περισυλλέξει τα πτώματα.

Μόνο το 16% των νοσοκομείων λειτουργούν στην πρωτεύουσα Χαρτούμ, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, με πολλές εγκαταστάσεις να έχουν βομβαρδιστεί.

Το φορτίο με ανθρωπιστική βοήθεια απογειώθηκε από την πρωτεύουσα της Ιορδανίας, Αμμάν και έφτασε στην ανατολική πόλη Πορτ Σουδάν, η οποία σύμφωνα με τον Γιούσεφ είναι πλέον το μόνο σημείο εισόδου για βοήθεια στο Σουδάν.

Είπε ότι η ιατρική βοήθεια αρκεί μόνο για 1.500 ασθενείς.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top