Νεπάλ: Αγνοούνται πέντε άτομα που παρασύρθηκαν από χιονοστιβάδα - Έψαχναν για το «Βιάγκρα των Ιμαλαΐων»

Νεπάλ: Αγνοούνται πέντε άτομα που παρασύρθηκαν από χιονοστιβάδα - Έψαχναν για το «Βιάγκρα των Ιμαλαΐων»

Πέντε άνθρωποι παρασύρθηκαν σήμερα από χιονοστιβάδα στην περιοχή Ντάρτσουλα του δυτικού Νεπάλ και έκτοτε η τύχη τους αγνοείται.

Αρχικά είχε αναφερθεί ότι τουλάχιστον 12 άνθρωποι είχαν παρασυρθεί από τη χιονοστιβάδα που σημειώθηκε στις 14:45 (τοπική ώρα), αλλά επτά εξ αυτών επικοινώνησαν με τις αρχές και ενημέρωσαν πως είναι σώοι και ασφαλείς.

«Η τύχη πέντε ανθρώπων εξακολουθεί να αγνοείται. Δεν έχει αποσαφηνιστεί η τελευταία γνωστή θέση τους. Μια ομάδα διασωστών έχει αναπτυχθεί στην περιοχή», δήλωσε ο αξιωματούχος Κιράν Τζόσι στο πρακτορείο Xinhua, επισημαίνοντας ότι οι άσχημες καιρικές συνθήκες δυσχεραίνουν την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης. «Σκοπεύουμε να στείλουμε ελικόπτερο αύριο για να συμμετάσχει στην επιχείρηση, εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον Τζόσι, η χιονοστιβάδα παρέσυρε χωρικούς που αναζητούσαν γιαρσαγκούμπα – έναν μύκητα γνωστό για τις αφροδισιακές του ιδιότητες, που αποκαλείται «Βιάγκρα των Ιμαλαΐων» (σ.σ. ένα κιλό κοστίζει περίπου 30.000 ευρώ).

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Στην Κύπρο σήμερα ο Καγκελάριος της Αυστρίας: Πότε θα συναντηθεί με ΠτΔ - Αναλυτικά το πρόγραμμα

Στην Κύπρο σήμερα ο Καγκελάριος της Αυστρίας: Πότε θα συναντηθεί με ΠτΔ - Αναλυτικά το πρόγραμμα

Επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο θα πραγματοποιήσει ο Καγκελάριος της Αυστρίας Κρίστιαν Στόκερ, ο οποίος φθάνει στο νησί σήμερα το απόγευμα ενώ την Παρασκευή θα γίνει η επίσημη υποδοχή του στο Προεδρικό από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη.

BEST OF TOTHEMAONLINE