ΔΙΕΘΝΗ

Τεταμένη ατμόσφαιρα στη μεθόριο Ισραήλ-Γάζας

Τεταμένη ατμόσφαιρα στη μεθόριο Ισραήλ-Γάζας

Αναζωπυρώθηκε το μέτωπο Ισραήλ-Γάζας κατά τις μεσημεριανές ώρες σήμερα, αφού έγινε γνωστό νωρίτερα το πρωί ότι το στέλεχος της Ισλαμικής Τζιχάντ, Χάντερ Αντνάν, πέθανε σε ισραηλινή φυλακή υψίστης ασφαλείας ύστερα από απεργία πείνας 86 ημερών.

Συγκεκριμένα, εκτοξεύθηκαν συνολικά 22 ρουκέτες από τη Γάζα κατά των ισραηλινών οικισμών της μεθορίου Ισραήλ-Γάζας, εξέλιξη για την οποία έλαβαν από κοινού ευθύνη με ανακοίνωσή τους όλες οι ένοπλες παλαιστινιακές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην Λωρίδα της Γάζας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού, οι εκτοξεύσεις σημειώθηκαν αφού το ισραηλινό πυροβολικό άνοιξε πυρ προς την Γάζα κατά θέσεων ενόπλων ομάδων. Από τις συνολικά 22 ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν από τη Γάζα, 4 καταρρίφθηκαν από το σύστημα αεράμυνας «Σιδερένιος Θόλος», 16 κατέπεσαν σε ακατοίκητες περιοχές εντός της ισραηλινής επικράτειας, ενώ δύο έπληξαν κτήρια στην ισραηλινή κωμόπολη Σντερότ τραυματίζοντας τρεις ισραηλινούς πολίτες. Παράλληλα, η στρατιωτική υπηρεσία πολιτικής άμυνας εξέδωσε οδηγίες στον ισραηλινό πληθυσμό της μεθορίου να μην απομακρυνθεί από τα καταφύγια.

Τα ισραηλινά έκτακτα μέτρα πολιτικής προστασίας ήρθησαν στις 16:00 τοπική ώρα, αφού προηγήθηκε ένα χρονικό διάστημα ηρεμίας διάρκειας μίας ώρας.

Ωστόσο, τεταμένο παραμένει το κλίμα στην μεθόριο Ισραήλ-Γάζας με τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις να βρίσκονται σε κατάσταση επιφυλακής, ενώ σε ετοιμότητα ετέθησαν από το πρωί οι δυνάμεις ασφαλείας στην Ιερουσαλήμ και στην Δυτική Όχθη αφότου έγινε γνωστός ο θάνατος του Παλαιστινίου κρατουμένου απεργού πείνας.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top