ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αμερικανικό Πανεπιστήμιο Βηρυτού στην Κύπρο - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Αμερικανικό Πανεπιστήμιο Βηρυτού στην Κύπρο - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Το American University of Beirut (AUB) σηματοδοτεί την παρουσία του στην Κύπρο, εγκαινιάζοντας τη νέα του πανεπιστημιούπολη στην Πάφο για το επόμενο ακαδημαϊκό έτος 2023-2024 με την επωνυμία American University of Beirut – Mediterraneo, με μια σειρά εκπαιδευτικών και ενημερωτικών δράσεων στις οποίες συμμετέχουν ακαδημαϊκοί και απόφοιτοί του, από όλο τον κόσμο.

Η πρώτη αυτή δραστηριότητα του AUB πραγματοποιείται στο πλαίσιο του διεθνούς Προγράμματος Executive Master of Business Administration (EMBA) του Suliman S. Olayan School of Business (OSB) και θα είναι διάρκειας έξι ημερών. Στο πλαίσιο του Προγράμματος θα Φιλοξενηθούν στο AUB – Mediterraneo, στην Πάφο, Καθηγητές και απόφοιτοι του Πανεπιστημίου από όλο τον κόσμο.

Το Πρόγραμμα ξεκίνησε σήμερα Δευτέρα 8 Μαΐου στο Pafos Innovation Center , όπου στεγάζεται προσωρινά το AUB - Mediterraneo μέχρι την ολοκλήρωση της δικής του υπερσύγχρονης Πανεπιστημιούπολης στο πρώην κτιριακό συγκρότημα των «Χαρουπόμυλων». Ανάλογα Προγράμματα του AUB έχουν πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με άλλα κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου , όπως το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, το Πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϋ της Καλιφόρνια, το IESE, το Trinity Business School και άλλα, σε διάφορες πόλεις όπως το Δουβλίνο της Ιρλανδίας, τη Βαρκελώνη και τη Μαδρίτη της Ισπανίας.

Στο πλαίσιο της συνάντησης στην Πάφο αυτή την εβδομάδα, θα πραγματοποιηθούν τρεις συνεδρίες της σειράς «Συνομιλίες με στελέχη» OSB, οι οποίες έχουν προγραμματιστεί για την Τρίτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή. Στις συναντήσεις θα παραστούν και θα μιλήσουν τέως και νυν κυβερνητικά στελέχη της Κύπρου, καθώς και στελέχη θεσμών και οργανισμών. Μαζί με τους Καθηγητές του AUB θα συμμετάσχουν σε συζητήσεις που αφορούν θέματα όπως η προώθηση της καινοτομίας και της έρευνας στις ψηφιακές τεχνολογίες, η εδραίωση ερευνητικών συνεργασιών μεταξύ του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, η ανάπτυξη κόμβων καινοτομίας, η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και ζητήματα που σχετίζονται με την προστασία του απορρήτου των ψηφιακών συστημάτων και δεδομένων. Στην ατζέντα της συζήτησης θα βρίσκονται επίσης θέματα που σχετίζονται με την προώθηση διαδικτυακών πυλών για πρόσβαση σε κυβερνητικές υπηρεσίες, η ηλεκτρονική ψηφοφορία και η διαχείριση ψηφιακής ταυτότητας, το ανθρώπινο δυναμικό, τα προγράμματα κατάρτισης για εργαζόμενους στην τεχνολογία και πρωτοβουλίες ψηφιακών δεξιοτήτων για την προώθηση του ψηφιακού γραμματισμού σε όλους τους τομείς της οικονομίας .

Στη συνεδρία της Τρίτης 9 Μαΐου θα συμμετάσχουν από κυπριακής πλευράς ο κ. Αντώνης Αντωνιάδης, Διευθυντής του Γραφείου του Επιτρόπου Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομικών Κανονισμών και ο κ. Κυριάκος Κόκκινος, τέως Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής.

Την Πέμπτη 11 Μαΐου θα συμμετάσχουν ο κ. Ανδρέας Πισίας, Γενικός Διευθυντής του International Businesses Association (CIBA), ο κ. Ανδρέας Γιασεμίδης, Πρόεδρος του Συνδέσμου Επενδυτικών Ταμείων Κύπρου (CIFA), ο κ. Μαρίνος Στυλιανού, Διευθυντής του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πάφου και ο κ. Γιώργος Καμπανέλλας, τέως Διευθύνων Σύμβουλος της Cyprus Invest.

Την Παρασκευή 12 Μαΐου, θα συμμετάσχει ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής κ. Φίλιππος Χατζηζαχαρία.

Ολοκληρώνοντας αυτή τη βδομάδα δράσεων, το AUB θα προσφέρει δωρεάν το Σάββατο 13 Μαΐου και ώρα 14:00 ,στο Pafos Innovation Center, ένα ειδικό Masterclass, ανοιχτό στην επιχειρηματική κοινότητα, με τίτλο «Digital Future of Business: A Masterclass for Business Executives». Το συγκεκριμένο Masterclass, το οποίο σχεδιάστηκε, αναπτύχθηκε και θα παραδοθεί από την OSB ExEd, θα αποκαλύψει τη μεταμορφωτική δύναμη της ψηφιακής καινοτομίας και τον τρόπο απρόσκοπτης ενσωμάτωσής της σε μια λειτουργική επιχείρηση. Με την ολοκλήρωση του Masterclass, οι συμμετέχοντες θα λάβουν Πιστοποιητικό από το Αμερικανικό Πανεπιστήμιο της Βηρυτού, OSB ExEd.

(Για εγγραφές στο Masterclass: https://www.aub.edu.lb/osb/Landing/ExEd-PaphosMasterclass.html)

Σχετικά με το Αμερικανικό Πανεπιστήμιο της Βηρυτού (AUB)

Το Αμερικανικό Πανεπιστήμιο της Βηρυτού (AUB) ιδρύθηκε το 1866 και λειτουργεί ως μη κερδοσκοπικός, απαλλασσόμενος από φόρους, Οργανισμός βάσει καταστατικού που χορηγείται από το New York State Board of Regents το οποίο διαχειρίζεται το Υπουργείο Παιδείας της Νέας Υόρκης ( NYSED). Το AUB βασίζει την εκπαιδευτική φιλοσοφία του, τα πρότυπα και τις πρακτικές του στο αμερικανικό φιλελεύθερο μοντέλο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Το πανεπιστήμιο ενθαρρύνει την ελευθερία σκέψης και έκφρασης και επιδιώκει να δημιουργήσει απόφοιτους, άντρες και γυναίκες, αφοσιωμένους στη δημιουργική και κριτική σκέψη, τη δια βίου μάθηση, την προσωπική ακεραιότητα, την αστική ευθύνη και την ικανότητα ηγεσίας. Με μια πλούσια κληρονομιά 150 χρόνων, το AUB έχει αποδεδειγμένη ιστορία θετικού και μεταμορφωτικού αντίκτυπου στις ζωές των μαθητών του, στην υγεία και την ευημερία της Βηρυτού και του Λιβάνου, στη δύναμη και τη ζωτικότητα της περιοχής και του κόσμου ολόκληρου. Μεταξύ των 70.000 αποφοίτων του συγκαταλέγονται μερικά από τα μεγαλύτερα μυαλά σε κάθε τομέα: διάσημοι καλλιτέχνες και στοχαστές, εθνικοί ηγέτες και φορείς της αλλαγής. Για πολλά τώρα χρόνια, το AUB θεωρείται, ως ένα εξαιρετικό πανεπιστήμιο, ιδιαίτερα διακεκριμένο για την συνεισφορά του στην εκπαίδευση, την έρευνα, την υγειονομική περίθαλψη και την κοινωνική ανάπτυξη τόσο σε περιφερειακό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η QS World Rankings, μία από τις πιο αξιόπιστες εκδόσεις παγκόσμιας κατάταξης πανεπιστημίων, κατέταξε το AUB στα 220 κορυφαία πανεπιστήμια παγκοσμίως, γεγονός που το κατατάσσει στο 19% μεταξύ των 1.002 πανεπιστημίων που αξιολόγησε η QS φέτος, εδραιώνοντας έτσι τη θέση του ανάμεσα στα ελίτ πανεπιστήμια του κόσμου. Όσον αφορά την απασχολησιμότητα των αποφοίτων, το AUB κατετάγη #73 στην κατάταξη QS Graduate Employability Rankings 2022 και #1 στην περιοχή MENA.

Σχετικά με το Αμερικανικό Πανεπιστήμιο της Βηρυτού – Mediterraneo

Το Αμερικανικό Πανεπιστήμιο της Βηρυτού – Mediterraneo (AUB Mediterraneo) αποτελεί το πρώτο δίδυμο ΑUB εκτός Λιβάνου και ακολουθεί το ίδιο φιλελεύθερο μοντέλο. Το δίδυμο Πανεπιστήμιο της Πάφου αναμένεται να προσελκύσει φοιτητές από όλη τη λεκάνη της Μεσογείου (ανατολική Μεσόγειος, Βόρεια Αφρική, Νότια Ευρώπη και Βαλκάνια) και όχι μόνο. Αναμένεται επίσης να προσελκύσει ταλαντούχους φοιτητές, καθώς και να προσλάβει Κύπριους καθηγητές και μέλη του προσωπικού

Η επέκταση εκτός Λιβάνου σημαίνει επέκταση της επιρροής του πανεπιστημίου ώστε να γίνει ακόμη πιο προσιτό σε εκείνους που επιθυμούν τη μοναδική εκπαιδευτική εμπειρία που προσφέρει το AUB. Το Αμερικανικό Πανεπιστήμιο της Βηρυτού – Mediterraneo θα ξεκινήσει με 5 προπτυχιακά προγράμματα και δύο μεταπτυχιακά προγράμματα ως εξής:

Σχολή Τεχνών και Επιστημών, η οποία θα προσφέρει:

• Πτυχίο στις Πολιτικές Επιστήμες, τη Φιλοσοφία και τα Οικονομικά (Bachelor of Arts in Politics, Philosophy and Economics).
• Πτυχίο Πληροφορικής και Υπολογιστών (Bachelor of Science in Computer Science).
• Πτυχίο στη Ψυχολογία (Bachelor of Science in Psychology)
Σχολή Μηχανικών και Αρχιτεκτονικής, η οποία θα προσφέρει:
• Πτυχίο στη Βιομηχανική Μηχανική (Bachelor of Science in Industrial Engineering).
• Μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Μηχανικής (Master Degree in Engineering Management).
Διοίκηση Επιχειρήσεων-School of Business, η οποία θα προσφέρει:
• Πτυχίο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (Bachelor Degree in Business Administration).
• Μεταπτυχιακό στο Business Analytics (Master of Science in Business Analytics).

Οι απόφοιτοι του AUB Mediterraneo θα διαθέτουν αναγνωρισμένα πτυχία τόσο από την Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και από τις ΗΠΑ ή οπουδήποτε άλλη χώρα του κόσμου. Στις 13 Μαρτίου 2023 το AUB Mediterraneo και όλα τα προγράμματά του πιστοποιήθηκαν από τον  Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης (ΔΙΠΑΕ).  Επιπλέον, το AUB Mediterraneo έλαβε την έγκρισή του ως δίδυμο Πανεπιστήμιο του AUB από το Υπουργείο Εκπαίδευσης της Πολιτείας της Νέας Υόρκης και έχει εγκριθεί από την Επιτροπή Μεσαίων Πολιτειών για την Ανώτατη Εκπαίδευση (MSCHE).

Η εγγραφές στο AUB Mediterraneo έχουν ήδη αρχίσει. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του πανεπιστημίου στη διεύθυνση https://aubmediterraneo.cy/

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Δίκη στο Μάτι: Συγκλονίζει ο Άρης Χερουβείμ που έχασε μάνα, αδερφή και δίδυμες ανιψιές στη φωτιά

Μονή Αββακούμ: Σε προχωρημένο στάδιο οι εξετάσεις της Αστυνομίας

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες



Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Ενώπιον μιας πρωτοφανούς σύγκρουσης θεσμών βρίσκεται η κυπριακή κοινωνία η οποία παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον για το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της δικαστικής διαμάχης μεταξύ του Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη και του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Ενδιαφέρον Συνταγματικό, Πολιτειακό και Πολιτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top