ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Να πράξουμε ό,τι είναι δυνατόν για να μην αμαυρώνεται το όνομα της Κύπρου»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Να πράξουμε ό,τι είναι δυνατόν για να μην αμαυρώνεται το όνομα της Κύπρου»

Το μήνυμα ότι, «η διαφύλαξη της αξιοπιστίας και του ονόματος της Κύπρου ως επιχειρηματικού και χρηματοοικονομικού κέντρου, ιδιαίτερα μετά και τις πρόσφατες κυρώσεις που επιβλήθηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο σε Κύπριους παροχείς υπηρεσιών, αποτελεί στόχο υψίστης σημασίας», έστειλε σήμερα (9/5) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, επιβεβαιώνοντας ότι η Κυβέρνηση έλαβε τις πρώτες πληροφορίες από πλευράς ΗΠΑ για τις κυρώσεις.

Σε ομιλία του στο 13ο Οικονομικό Συνέδριο Λευκωσίας ανέφερε πως «χθες (8/5) λάβαμε τις πρώτες πληροφορίες από πλευράς των ΗΠΑ, το πρώτο πακέτο πληροφοριών, θα ακολουθήσουν ακόμα δύο το επόμενο διάστημα. Ήδη, σήμερα το πρωί μίλησα με τον Γενικό Εισαγγελέα, θα του αποσταλούν σήμερα όλες οι πληροφορίες που λάβαμε χθες, έτσι ώστε να αρχίσει η σχετική εργασία από τις αρμόδιες Αρχές της Δημοκρατίας, αναμένοντας και τα άλλα δύο πακέτα πληροφοριών από τις ΗΠΑ».

Την ίδια ώρα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διεμήνυσε πως «είναι επιτακτική ανάγκη να προσεγγίσουμε το συγκεκριμένο θέμα με την κατάλληλη σοβαρότητα το συγκεκριμένο θέμα και να πράξουμε ό,τι είναι δυνατόν για να μην επιτρέψουμε σε κανένα να αμαυρώνει το όνομα της χώρας μας και είμαι βέβαιος ότι πρώτα εσείς που είστε η οικονομία του τόπου μας αντιλαμβάνεστε και συμμερίζεστε αυτή την ανάγκη να τελειώνουμε με αυτό το θέμα και να προχωρήσουμε στη νέα εποχή».

«Έχω την έντονη πεποίθηση ότι, με εποικοδομητική προσέγγιση, τη συνεργασία όλων, συμπεριλαμβανομένων των πολιτικών κομμάτων, τα οποία θεωρώ ως συνεργαζόμενους φορείς σε αυτή την προσπάθεια, θα εφαρμόσουμε με επιτυχία το φιλόδοξο, αλλά εφικτό πρόγραμμα διακυβέρνησής μας», υπέδειξε τονίζοντας ότι «δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο δρόμος μπροστά μας είναι πολύπλοκος και γεμάτος προκλήσεις τόσο σε περιφερειακό όσο και σε διεθνές επίπεδο, ωστόσο, οι προκλήσεις και οι κρίσεις πάντα δημιουργούν και ευκαιρίες».

«Θα πρέπει να αξιοποιήσουμε αυτές τις ευκαιρίες και να πετύχουμε την αποτελεσματική υλοποίηση όλων όσων έχουμε σχεδιάσει. Θεωρώ ότι αυτό αποτελεί μονόδρομο και δύναται να μας οδηγήσει στην επίτευξη των στόχων μας. Ας εργαστούμε, λοιπόν, όλοι μαζί για να πετύχουμε τη μετάβαση της χώρας μας στη νέα εποχή και να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο αύριο για την Κύπρο, για μας και τα παιδιά μας», κατέληξε.

Κυβέρνηση σε άμυνα μετά το νέο αυτογκόλ

Ανάλυση - Εκλογές Τουρκία: Οι δημοσκοπήσεις και οι προοπτικές για το Κυπριακό - Τι «ξημερώνει» η επόμενη μέρα

Έρχονται αλλαγές στη στεγαστική βοήθεια σε πρόσφυγες – Ο στόχος και ποιους αφορά

Στα χέρια της Κυβέρνησης τα στοιχεία για τις κυρώσεις σε Κύπριους από ΗΠΑ – Αποστέλλονται στη Νομική Υπηρεσία για μελέτη και αξιολόγηση

Αυτό είναι το Πόθεν Έσχες του Υπουργού Άμυνας – Δεν κατέθεσαν ακόμη στοιχεία Χατζηγιάννης και Πική

«Δυο οικογένειες στη Λευκωσία χρειάζονται βοήθεια» - «Η αγάπη είναι μεγαλύτερη από κάθε καθυστέρηση του κράτους»

Θλίψη για τον 47χρονο φίλαθλο που «έσβησε» μετά τον αγώνα - Ο γιος του είναι Κύπριος ποδοσφαιριστής...

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Ενώπιον μιας πρωτοφανούς σύγκρουσης θεσμών βρίσκεται η κυπριακή κοινωνία η οποία παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον για το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της δικαστικής διαμάχης μεταξύ του Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη και του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Ενδιαφέρον Συνταγματικό, Πολιτειακό και Πολιτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top