ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Έπεσε» ο διορισμός της Προέδρου της ΕΠΑ – Στον… αέρα οι αποφάσεις της Επιτροπής από το 2018 έως και το 2023

«Έπεσε» ο διορισμός της Προέδρου της ΕΠΑ – Στον… αέρα οι αποφάσεις της Επιτροπής από το 2018 έως και το 2023

Τον Ασκό του Αιόλου, θέτοντας υπό αμφισβήτηση όλες τις αποφάσεις που έλαβε η Επιτροπή Προστασίας του Ανταγωνισμού, την τελευταία 5ετία, άνοιξε η χθεσινή (15/5) απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου, το οποίο έκρινε παράνομο τον διορισμό της Προέδρου της Επιτροπής, Λουκίας Χριστοδούλου.

ΑΥΤΟΥΣΙΑ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΔΩ.

Σύμφωνα με την απόφαση, το Διοικητικό Δικαστήριο έκρινε ότι ο διορισμός της κ. Χριστοδούλου από τον Απρίλιο του 2018 έως και τον Απρίλιο του 2023, ήταν παράνομος λόγω παραβίασης της κείμενης νομοθεσίας, κι ως εκ τούτου ακύρωσε πρόστιμο ύψους 1,5 εκατομμυρίου ευρώ που είχε επιβληθεί στον Παγκύπριο Οργανισμό Αγελαδοτρόφων και ο οποίος είχε προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην απόφαση, παραβιάστηκε η κείμενη νομοθεσία η οποία επιτάσσει ότι ο Πρόεδρος και τα τέσσερα μέλη που συνθέτουν την ΕΠΑ, δύνανται να υπηρετούν για τη μέγιστη περίοδο των δύο θητειών δηλαδή, μέχρι 10 έτη.

Για την ιστορία, αξίζει να αναφερθεί πως η κ. Χριστοδούλου με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου ημερομηνίας 14.5.2008 διορίστηκε ως μέλος για την περίοδο 14.5.2008 μέχρι 13.5.2013. Υπηρέτησε, επίσης, ως μέλος μέχρι τις 19.12.2011 και από 20.12.2011 διορίστηκε με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου ημερομηνίας 20.12.2011 ως Πρόεδρος σε αντικατάσταση της κενωθείσας θέσης Προέδρου για το υπόλοιπο της θητείας της θέσης δηλαδή, μέχρι τις 17.4.2013. Ο εν λόγω διορισμός της ανανεώθηκε με νέα απόφαση του Υπουργικού στις 16.4.2013 από τις 18.4.2013 μέχρι 17.4.2018 και ξανά από 24.4.2018 μέχρι 23.4.2023.

Συνεπώς, τονίζει το Δικαστήριο, «η εισήγηση των αιτητών περί παράνομης συγκρότησης της καθ' ης η αίτηση συνεπεία της τελευταίας απόφασης διορισμού της κας Χριστοδούλου από 24.4.2018 μέχρι 23.4.2023 είναι ορθή. Εν όψει της εν λόγω κατάληξης και δεδομένου ότι η προσβαλλόμενη απόφαση είναι αυτή ημερομηνίας 24.7.2018, η εξέταση των υπόλοιπων λόγων ακύρωσης παρέλκει ως αλυσιτελής».

«Για τους πιο πάνω λόγους καταλήγω ότι η προσφυγή επιτυγχάνει και η προσβαλλόμενη απόφαση ακυρώνεται. Επιδικάζονται έξοδα υπέρ των αιτητών και εναντίον της καθ' ης η αίτηση ως αυτά θα υπολογιστούν από το πρωτοκολλητείο και εγκριθούν από το Δικαστήριο», καταλήγει η απόφαση.

Σημειώνεται ότι, η κ. Χριστοδούλου διορίστηκε πρόσφατα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, ως μέλος της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας (ΕΔΥ), μετά την παραίτηση του Μιχάλη Μιχαήλ λόγω αντιδράσεων που προκλήθηκαν και αφορούσαν το βιογραφικό του.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό

Στον αέρα η ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας Λάρνακας - «Το έργο θα γίνει» διαμηνύει ο Βαφεάδης



Υπ. Γεωργίας: «Από φωτοβολίδα προκλήθηκε η πυρκαγιά στη Λεμεσό» - Εξετάζεται να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλίων

Υπ. Γεωργίας: «Από φωτοβολίδα προκλήθηκε η πυρκαγιά στη Λεμεσό» - Εξετάζεται να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλίων

Διοικητική έρευνα και εξέταση δυνατότητας να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλείων και Λατομείων, ζήτησε η Υπουργός Γεωργίας, Μαρία Παναγιώτου, αποδίδοντας την φωτιά, που ξέσπασε το πρωί στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού, σε φωτοβολίδα, κατά τη διαδικασία καταστροφής φωτοβολίδων και καπνογόνων. Κάλεσε όλους να είναι προσεκτικοί καθώς «διανύουμε ένα πάρα πολύ δύσκολο καλοκαίρι» και τα επιπρόσθετα πτητικά μέσα δεν αναμένονται πριν τον Ιούνιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top