ΔΙΕΘΝΗ

Εκλογές στην Τουρκία: Ελπίζουν για ανατροπή στις 28 Μαΐου οι υποστηρικτές του Κιλιτσντάρογλου

Εκλογές στην Τουρκία: Ελπίζουν για ανατροπή στις 28 Μαΐου οι υποστηρικτές του Κιλιτσντάρογλου

Παρά την ήττα στις βουλευτικές εκλογές και στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, οι υποστηρικτές του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου εξακολουθούν να ελπίζουν για ανατροπή και νίκη στη δεύτερη Κυριακή των προεδρικών εκλογών.

Ο Τουντζάϊ Μολλαεβίσογλου, σε ανάλυση που δημοσιεύτηκε σήμερα στην αντιπολιτευόμενη «Τζουμχουριγιέτ», αναφέρει ότι «τώρα δεν είναι η ώρα να μιλήσουμε για το τι συνέβη. Οι επερχόμενες εκλογές είναι κρίσιμες και αν δεν γίνουν λάθη, ο Κιλιτσντάρογλου έχει πολύ καλές πιθανότητες να κερδίσει».

Ο κ. Μολλαεβίσογλου προσθέτει ότι «ο στόχος του παλατιού (του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν) είναι να απομακρύνει τους ψηφοφόρους της αντιπολίτευσης από την κάλπη. Εδώ και δύο ημέρες αναλύουμε λεπτομερώς στην Τζουμχουριγιέτ ότι ο Ερντογάν στην πραγματικότητα δεν κέρδισε. Η αντιπολίτευση θα πρέπει να διδαχθεί από αυτές τις εκλογές και να ξεκινήσει μια πλήρη κινητοποίηση για την ασφάλεια των ψηφοδελτίων. Η Τουρκία επιθυμεί την αλλαγή και οι πραγματικοί ήρωες της αλλαγής βάζουν το χέρι κάτω από την πέτρα στις μοιραίες για τη χώρα εκλογές, κάνοντας αίτηση για να γίνουν υπάλληλοι στα εκλογικά κέντρα».

«Σε περίπτωση χαμηλής συμμετοχής στο δεύτερο γύρο, ο Ερντογάν θα κερδίσει τις εκλογές με σαρωτική διαφορά.(Ωστόσο) ο Ερντογάν έχασε για πρώτη φορά. Η αντιπολίτευση είναι πολύ κοντά στην αλλαγή για πρώτη φορά. Φαίνεται ότι και ο Σινάν Ογάν θα κάνει δήλωση υπέρ του Κιλιτσντάρογλου. Σε 11 ημέρες, αν επιτευχθεί ικανοποιητική συμμετοχή (στις εκλογές) και αν η ασφάλεια των καλπών εξασφαλιστεί πλήρως, ο Κιλιτσντάρογλου θα γίνει ο 13ος πρόεδρος της χώρας», καταλήγει ο αναλυτής.

Παρόμοια άποψη προβάλλει και ο αρθρογράφος της «Σοτζιού», Σαϊγκί Όζτουρκ, σε ανάλυση που δημοσιεύεται σήμερα με τον τίτλο «Η υποστήριξη των οπαδών είναι σημαντική σε έναν αγώνα που θα ξεκινήσει με μηδέν-μηδέν». «Παρά το γεγονός ότι η βάση του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (ΡΛΚ) και όσοι ψήφισαν τον Κιλιτσντάρογλου διατηρούν την αισιοδοξίας τους για τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, η σιωπή των κεντρικών γραφείων ειλικρινά τους φοβίζει. Οι βουλευτές που εκλέγονται από τη Συμμαχία του Έθνους δεν πρέπει να πουν "έτσι κι αλλιώς εκλέχτηκα" και να αφήσουν τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, που τους μετέφερε στη Βουλή, μόνο του σε αυτή την αναμέτρηση. Θα διεξαχθούν εκλογές. Όποιος δουλέψει καλύτερα γι' αυτόν τον αγώνα, προσεγγίσει το κοινό και μεταφέρει όσους δεν ψήφισαν (στον πρώτο γύρο) στις κάλπες, θα πετύχει», σημειώνει ο κ. Όζτουρκ.

«Το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) έχει χάσει ψήφους σε κάθε εκλογική αναμέτρηση από το 2015 και μετά. Αυτές οι απώλειες παρατηρήθηκαν και στις τελευταίες εκλογές. Έτσι, υπάρχει πάντα η πιθανότητα ο Κιλιτσντάρογλου να κερδίσει τις εκλογές. Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου έλαβε 24 εκατομμύρια 569 χιλιάδες 196 και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έλαβε 27 εκατομμύρια 88 χιλιάδες 360 ψήφους. Με άλλα λόγια, η διαφορά μεταξύ των δύο είναι 2 εκατομμύρια 520 χιλιάδες ψήφοι. Ναι, ο κόσμος πηγαίνει στις κάλπες, αλλά δεν ξέρει ακόμη πώς να ρίξει την ψήφο του. Ως εκ τούτου, περίπου 1 εκατομμύριο 29 χιλιάδες ψήφοι ακυρώθηκαν. Το 49,5% του Ερντογάν και το 44,8% του Κιλιτσντάρογλου στον πρώτο γύρο δεν αλλάζει τίποτα. Ξεχάστε λοιπόν αυτά τα ποσοστά ψήφων. Διότι στον αγώνα του δεύτερου γύρου που θα διεξαχθεί στις 28 Μαΐου, αυτά τα ποσοστά ψήφων και το ποιος πήρε τι θα είναι άνευ σημασίας. Οι πλευρές θα ξεκινήσουν τον αγώνα με το αποτέλεσμα μηδέν-μηδέν. Όποιος δουλέψει περισσότερο, όποιος πείσει περισσότερους ανθρώπους να τον/την ψηφίσουν θα κερδίσει» προσθέτει.

«Η Κυβέρνηση του ΑΚΡ, η οποία δεν θέλει να συζητηθεί η διαφθορά, η κλοπή και η λεηλασία, θα πρέπει να γνωρίζει ότι οι Τούρκοι εθνικιστές φιλοδοξούν όχι μόνο να εξασφαλίσουν την ασφάλεια του έθνους και της χώρας, αλλά και την οικονομική ευημερία και τη συνολική ανάπτυξή της, συμπεριλαμβανομένης της επιστήμης, του πολιτισμού, της τέχνης και των ιδεών», σημειώνει καταληκτικά ο κ. Όζτουρκ, ο οποίος προσθέτει επίσης, ότι «υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που θέλουν την αλλαγή, που δεν πάνε στις κάλπες αλλά θέλουν να πάνε στις 28 Μαΐου. Αρκεί να εμπεδώσετε το ηθικό».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο αργά το βράδυ - Εξετάζεται το ενδεχόμενο να προκλήθηκε από ρίψη πυροτεχνημάτων

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top