ΔΙΕΘΝΗ

G7: Μακρόν και Μελόνι συναντήθηκαν στη Χιροσίμα μετά την ένταση με αφορμή το μεταναστευτικό

G7: Μακρόν και Μελόνι συναντήθηκαν στη Χιροσίμα μετά την ένταση με αφορμή το μεταναστευτικό

O πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και η πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι συναντήθηκαν σήμερα στη Χιροσίμα, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G7, σε μια προσπάθεια να γυρίσουν σελίδα, μετά την ένταση που προκάλεσαν οι δηλώσεις ενός Γάλλου υπουργού ο οποίος κατηγόρησε τη Ρώμη για αναποτελεσματική διαχείριση των μεταναστευτικών ροών.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Ζεράλντ Νταρμανέν είπε στις αρχές Μαΐου ότι η κυβέρνηση της Μελόνι αποδείχθηκε ανίκανη να επιλύσει το μεταναστευτικό πρόβλημα, μολονότι αυτό είχε υποσχεθεί προεκλογικά και ότι είπε ψέματα στους ψηφοφόρους πως θα μπορούσε να τερματίσει τη μεταναστευτική κρίση.Η Ρώμη απαίτησε μια συγγνώμη από το Παρίσι.

Στη σημερινή συνάντησή τους οι δύο ηγέτες έδειχναν χαλαροί και ο Μακρόν φάνηκε να ρωτά τη Μελόνι για τις πλημμύρες που έπληξαν τη βόρεια Ιταλία αυτήν την εβδομάδα.

Η Μελόνι θα αποχωρήσει από τη σύνοδο κορυφής μία ημέρα νωρίτερα, προκειμένου να επιστρέψει στην Ιταλία και να ηγηθεί των προσπαθειών για την αντιμετώπιση της καταστροφής.

Ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους για τη συνάντηση αυτή, ένας αξιωματούχος της γαλλικής προεδρίας είπε ότι οι δύο ηγέτες συζήτησαν για την Ουκρανία αλλά και για το μεταναστευτικό και την Τυνησία. «Έγινε μια ευρεία συζήτηση που έδειξε τη σύγκλιση των απόψεών μας σε σημαντικά ζητήματα, κυρίως όσον αφορά την Ουκρανία αλλά επίσης και την Τυνησία», είπε η πηγή αυτή. Μακρόν και Μελόνι συμφώνησαν ότι η Τυνησία χρειαζόταν οικονομική υποστήριξη ώστε να σταθεροποιηθεί η κατάσταση και να περιοριστούν οι μεταναστευτικές ροές προς τα βόρεια, πρόσθεσε.

Πηγή: newsbeast.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top