ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΡΕΥΝΑ ΑΓΟΡΑΣ - Νυφικό: Τι συμφέρει; Αγορά ή ενοίκιο; Έτοιμο ή custom;

ΕΡΕΥΝΑ ΑΓΟΡΑΣ - Νυφικό: Τι συμφέρει; Αγορά ή ενοίκιο; Έτοιμο ή custom;

Ένα μεγάλο ερώτημα βασανίζει τα νεαρά - και όχι μόνο - ζευγάρια που ετοιμάζονται να παντρευτούν, και δεν είναι άλλο από το… budget. Μεγάλο μέρος του προϋπολογισμού του ζευγαριού αποτελεί το νυφικό.

Το ThemaOnline προχώρησε σε έρευνα αγοράς και παρουσιάζει τιμές για νυφικά, τόσο εισαγόμενα όσο και custom σχεδιασμένα, για αγορά αλλά και για ενοικίαση.

Ενδεικτικά, οι σχεδιαστικοί οίκοι καθώς και τα καταστήματα, προσπάθησαν και προσπαθούν να κρατήσουν σταθερές τις τιμές, παρά την αλματώδη αύξηση του κόστους.

Οίκος Loukia Kyriakou couture

Σχεδόν διπλασιάστηκε το κόστος για ετοιμασία ενός νυφικού αναφέρει η σχεδιάστρια του Οίκου, Λουκία Κυριάκου. «Υπάρχουν αρκετοί παράγοντες που επηρεάζουν το κόστος ενός νυφικού και έχουν αυξηθεί όλα τα κόστη. Προσπαθήσαμε όμως να κρατήσουμε σχετικά σταθερές τις τιμές για να μπορεί ο κόσμος να ανταπεξέλθει», τόνισε.

Σημειώνεται πως ο Οίκος Loukia Kyriakou couture δεν νοικιάζει νυφικά. Προσφέρει για αγορά είτε custom (σχεδιασμένα από την αρχή όπως το θέλει η νύφη) ή έτοιμα φορέματα. Η σχεδιάστρια του Οίκου ανέφερε ότι ένα custom νυφικό μπορεί να πάρει μέχρι και ένα μήνα να πάρει την τελική του μορφή.

Σύμφωνα με τη Λουκία Κυριάκου, το κόστος επηρεάζεται πρώτα από το αν θα είναι custom ή έτοιμο, το κόστος στο τελωνείο για τις διάφορες πρώτες ύλες, το υλικό (ύφασμα, πέτρες, κτλ), ο χρόνος που θα χρειαστεί να σχεδιαστεί και ραφτεί καθώς και οι απολαβές του εργατικού προσωπικού.

Το κόστος ενός έτοιμου νυφικού ξεκινάει από 600 ευρώ και μπορεί να φτάσει μέχρι και τις 6 χιλ. Η μέση τιμή για ένα custom νυφικό κυμαίνεται από 2,5 - 3 χιλ. ευρώ. Στη τιμή περιλαμβάνεται κι ένα απλό βέλο.

Ensemble Bridal Boutique

Το κατάστημα στη Λάρνακα εισάγει έτοιμα νυφικά από το εξωτερικό. Το πακέτο, είτε για ενοικίαση ή για αγορά, πέρα από το νυφικό, περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα όπως βέλο, φορέματα για παρανυφάκια, στέφανα, μαξιλαράκια, κουτί για τα φακελάκια καθώς και το κόστος για τις πρόβες με τις μοδίστρες.

Σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια του καταστήματος, παρόλο που τα κόστη έχουν και οι απαιτήσεις για παραγγελίες από τους προμηθευτές έχουν αυξηθεί μετά και το «τέλος» της πανδημίας, έχουν αποφασίσει να κρατήσουν τις τιμές σταθερές και σε κάποιες περιπτώσεις να μειωθούν. «Ο λόγος είναι ότι οι Κύπριοι έχουν σφίξει τα ζωνάρια λόγω και του πληθωρισμού ενώ τα καταστήματα δέχονται και αθέμιτο ανταγωνισμό από τα κατεχόμενα», ανέφερε η ιδιοκτήτρια.

Ο μέσος όρος για όλο το πακέτο με το ΦΠΑ για ενοικίαση ανέρχεται σε 1,500 ευρώ ενώ για πώληση σε 2,200.

Juno Bridal Boutique

Η διαφορά με πριν τον πόλεμο και την πανδημία στις τιμές των νυφικών δεν είναι μεγάλη δήλωσε η ιδιοκτήτρια του καταστήματος, Χριστίνας Κονναρή. «Κρατήσαμε όσο μπορούσαμε σταθερές τις τιμές και μειώθηκε το κέρδος μας», σημείωσε.

Όπως υπέδειξε μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία ακρίβωσαν πολύ τα υφάσματα από όλους τους προμηθευτές.

Το Juno Bridal Boutique εισάγει έτοιμα νυφικά από συγκεκριμένα brands και υπάρχει δυνατότητα τόσο για αγορά όσο και ενοικίαση.

Για ενοικίαση προσφέρεται πακέτο που αρχίζει γύρω στα 1,200 ευρώ ενώ η διαφορά με την αγορά κυμαίνεται από 500 μέχρι 800 ευρώ. Στο πακέτο περιλαμβάνονται στέφανα, μαξιλαράκια για τα στέφανα, βέλο, βιβλίο ευχών και τρία φορέματα για παρανυφάκια. «Ένα καλής ποιότητας και όμορφο νυφικό θα βρίσκεται γύρω στα 1,700 - 1,800 ευρώ για ενοικίαση και 2,500 περίπου για αγορά. Σε περίπτωση ενοικίου και καταστροφής του νυφικού, ο πελάτης θα πρέπει να πληρώσει τη διαφορά από την αρχική αξία για αγορά», σημείωσε η ιδιοκτήτρια του καταστήματος.

Όπως υπέδειξε η Χριστίνα Κονναρή, καταγράφεται στα θετικά ότι η ζήτηση για το 2024 είναι αρκετά μεγαλύτερη από το 2023.

*τα φορέματα στην κεντρική φωτογραφία δεν ανήκουν στα υπό αναφορά καταστήματα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μονή Αββακούμ: Επιμένει ο Βαβούσκος για εσφαλμένη διαδικασία – Ποια επιλογή τους απομένει

Τροχαίο στο Παραλίμνι: Σοκάρουν οι φωτογραφίες από το όχημα που οδηγούσε ο 53χρονος τραυματίας

Έφη Ξάνθου: Το παρασκήνιο της παραίτησης και... η διαρροή - Το κόμμα που συμπαθεί και «το μόνο σίγουρο»

ΣΥΟΠ: Τι αλλάζει στη διάρκεια υπηρεσίας και τις μισθολογικές κλίμακες - Τα νέα επιδόματα στην ΕΦ

Σε λειτουργία ακόμα δύο σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στη Λευκωσία - Δείτε φωτογραφίες

Eurovision 2024: «Μας την είπαν» οι Σουηδοί – Η αναφορά στην Κύπρο σε τραγούδι – Βίντεο



Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ιδού ολόκληρο το πόρισμα της θανατικής ανακρίτριας

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ιδού ολόκληρο το πόρισμα της θανατικής ανακρίτριας

Ο Εθνοφρουρός Θανάσης Νικολάου απεβίωσε από στραγγαλισμο, ανακοίνωσε η θανατική ανακρίτρια, δικαστής, Ντόρια Βαρωσιώτου, η οποία εξέθεσε τα αίτια θανάτου κατά τη διάρκεια τρίωρης διαδικασίας ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top