ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σοβαρή καταγγελία: Φροντιστήριο λίγες μέρες πριν από τις εξετάσεις δίδαξε τις δύο ασκήσεις του γραπτού της φυσικής

Σοβαρή καταγγελία: Φροντιστήριο λίγες μέρες πριν από τις εξετάσεις δίδαξε τις δύο ασκήσεις του γραπτού της φυσικής

Σε σοβαρή καταγγελία για το ζήτημα που ανέκυψε με την αστοχία στο δοκίμιο Φυσικής των εξετάσεων τετραμήνων της Γ' Λυκείου, προέβη ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Οργανωμένων Γονέων, Λοίζος Κωνσταντίνου.

Μιλώντας στο Kρατικό Ραδιόφωνο, ο κ.Κωνσταντίνου είπε ότι έχει πληροφορίες πως φροντιστήριο λίγες μέρες πριν από τις εξετάσεις, δίδαξε τις δύο αυτές ασκήσεις με παραπλήσιους αριθμούς βαθμολόγησης.

«Δεν υπάρχει» , είπε, «άλλη λόγική εξήγηση γι' αυτό», προσθέτοντας ότι δεν μπορεί κάποιος να έχει την άνεση και το χρόνο, αφού κάλυψε όλη την ύλη να διδάξει στους μαθητές και δύο ασκήσεις που ήταν εκτός ύλης.

Επίσης, πρόσθεσε ότι επικοινώνησε με το υπουργείο Παιδείας, το οποίο, όπως είπε, θα διερευνήσει την υπόθεση.

Εξάλλου, την απόφαση να δοθούν οι πέντε μονάδες που αναλογούν στα δύο ερωτήματα του εξεταστικού δοκιμίου της Φυσικής Γ' Λυκείου Κατεύθυνσης, στα οποία εντοπίστηκε πρόβλημα, πήρε το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας.

Σε ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι σε συνέχεια σύσκεψης υπό τον συντονισμό της Υπουργού Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας με τους εμπλεκόμενους στη διαδικασία της ενιαίας γραπτής αξιολόγησης Β΄ τετραμήνου, αποφασίστηκε όπως δοθούν σε όλους/όλες τους/τις μαθητές/τριες οι πέντε μονάδες που αναλογούν στα δύο ερωτήματα του εξεταστικού δοκιμίου της Φυσικής της Γ΄ Λυκείου Κατεύθυνσης, στα οποία εντοπίστηκε πρόβλημα.

Σημειώνει, περαιτέρω, ότι δόθηκαν αυστηρές οδηγίες για συστηματικό έλεγχο αναφορικά με τη διασφάλιση της εγκυρότητας και της αξιοπιστίας των εξεταστικών δοκιμίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top