Ξηροί καρποί: Η ποσότητα που μειώνει τον κίνδυνο θανατηφόρων παθήσεων

Ξηροί καρποί: Η ποσότητα που μειώνει τον κίνδυνο θανατηφόρων παθήσεων

Η κατανάλωση μια χούφτας ξηρών καρπών την ημέρα, μπορεί να μειώσει έως και κατά 22% τον κίνδυνο θανατηφόρων παθήσεων, σύμφωνα με Σουηδούς ερευνητές.

Τα ευρήματα βασίστηκαν σε στοιχεία από 89 επιστημονικά άρθρα σχετικά με την κατανάλωση ξηρών καρπών και της επίδρασή τους στην υγεία και αφορούν καρδιαγγειακά νοσήματα, καρκίνο, διαβήτη, παχυσαρκία, αναπνευστικές παθήσεις και θνησιμότητα.

Ειδικότερα, η κατανάλωση 28 γραμμαρίων ξηρών καρπών καθημερινά -περίπου μιας χούφτας- σχετίστηκε με 21% μείωση του κινδύνου καρδιαγγειακών παθήσεων, συγκριτικά με όσους δεν καταναλώνουν ξηρούς καρπούς. Ο κίνδυνος αφορά τη συχνότητα εμφάνισης στεφανιαίας νόσου και θανάτου εξαιτίας της, κολπικής μαρμαρυγής και θανάτου λόγω εγκεφαλικού.

Όσοι τρώνε μια χούφτα ξηρούς καρπούς καθημερινά, μειώνουν επίσης κατά 11% τον κίνδυνο θανάτου από καρκίνο και κατά 22% τις πιθανότητες θανάτου από κάθε αιτία.

Η κατανάλωση ξηρών καρπών συνδέεται επίσης με σημαντική μείωση του κινδύνου θανάτου λόγω αναπνευστικών ασθενειών, μολυσματικών παθήσεων και διαβήτη.

Η έρευνα εντόπισε αλλεργίες και σχετικές παρενέργειες από την κατανάλωση ξηρών καρπών μόνο στο 1-2% του ενήλικου πληθυσμού, μ.

Συνολικά, τα στοιχεία υποστηρίζουν τις διατροφικές συστάσεις για την κατανάλωση μιας χούφτας ξηρών καρπών και σπόρων την ημέρα για άτομα χωρίς αλλεργίες σε αυτά τα τρόφιμα.

Η έρευνα «Consumption of Nuts and Seeds and Health Outcomes Including Cardiovascular Disease, Diabetes and Metabolic Disease, Cancer, and Mortality: An Umbrella Review» δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Advances in Nutrition.

ΠΗΓΗ: Onmed.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ανακοινώσεις από Iωάννου για τις προσφυγικές πολυκατοικίες

Καταγγελία για διαφθορά στο Υφυπουργείο Πολιτισμού – Σύμβουλος εκμεταλλευόταν χορηγίες προς όφελος συγγενών και φίλων

Βρέθηκε νομική διέξοδος για «απεγκλωβισμό» Γενικού και Βοηθού Εισαγγελέα σε περιπτώσεις σύγκρουσης συμφέροντος

E-kalathi: Ξεκινά η συζήτηση του νομοσχεδίου στη Βουλή - Πότε αναμένεται να εφαρμοστεί

Επεισόδια στο «Αλφαμέγα»: Εντόπισαν καπνογόνα εντός του σταδίου - Χειροπέδες σε 48χρονο

Γκανγκστερική ληστεία στην Πάφο – Έδεσαν τα χέρια 30χρονου υπάλληλου, τον έδειραν κι έκλεψαν ποσότητα μετάλλων

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Νέα επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους προς το Ισραήλ - Προηγήθηκε αεροπορική επιδρομή στο Ιράν - Σχόλια από Ρωσία και Κίνα

LIVE: Νέα επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους προς το Ισραήλ - Προηγήθηκε αεροπορική επιδρομή στο Ιράν - Σχόλια από Ρωσία και Κίνα

Εκρήξεις σημειώνονται στην Τεχεράνη τις πρωινές ώρες της Τρίτης μετά από εκατέρωθεν πλήγματα με το Ισραήλ το βράδυ της Δευτέρας. Σε κοινή δήλωση των G7 αναφέρεται ότι το Ιράν δεν πρέπει να αποκτήσει πυρηνικό όπλο και γίνεται λόγος για «ανάγκη αποκλιμάκωσης». Την ίδια στιγμή όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στις ΗΠΑ καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ αναχώρησε εσπευσμένα από τον Καναδά που γινόταν η Σύνοδος των G7 για να επιστρέψει στην Ουάσιγκτον εξαιτίας των «εξελίξεων στη Μέση Ανατολή», ενώ αυξάνονται οι φόβοι από τις δηλώσεις του για εκκένωση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει ζωντανά όλες τις εξελίξεις.  

BEST OF TOTHEMAONLINE