ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Cottier: «Δόθηκε ευκαιρία να αποκτήσουμε ιδίαν αντίληψη για την κατάσταση στην Κύπρο»

Cottier: «Δόθηκε ευκαιρία να αποκτήσουμε ιδίαν αντίληψη για την κατάσταση στην Κύπρο»

Ολοκληρώθηκαν, επιτυχώς, οι διήμερες εργασίες της Επιτροπής Νομικών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΕΕ), η οποία με πρωτοβουλία του Επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπείας στην ΚΣΕΕ κ. Νίκου Τορναρίτη συνεδρίασε στη Λάρνακα στις 22 και 23 Μαΐου 2023, υπό την προεδρία του κ. Damien Cottier, μέλους του Εθνικού Συμβουλίου της Ελβετίας.

O κ. Cottier εκφράζοντας τις ιδιαίτερες ευχαριστίες του προς τον κ. Νίκο Τορναρίτη και κατ’ επέκταση στην ίδια τη Βουλή των Αντιπροσώπων, η οποία και ανέλαβε τη διοργάνωση της εν λόγω συνεδρίας, εξήρε τη μεγάλη σημασία που είχε για την επιτροπή της οποίας προεδρεύει η ευκαιρία που δόθηκε στα μέλη, αφενός μεν να αποκτήσουν ιδίαν αντίληψη για την κατάσταση στην Κύπρο, ιδιαίτερα με την επίσκεψή τους στην περιοχή της ελεύθερης Αμμοχώστου, αφετέρου δε να κατανοήσουν εις βάθος άλλα κρίσιμα για την Κύπρο ζητήματα, τα οποία σχετίζονται με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ). Τέτοια ζητήματα αφορούν ειδικότερα στην εφαρμογή των αποφάσεων του Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) για την Κύπρο και την πρόοδο στην εφαρμογή των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων προς συμμόρφωση, καθώς και ευρύτερα ζητήματα που απορρέουν από την 4η Διακρατική Προσφυγή της Κύπρου κατά της Τουρκίας (υπόθεση Λοϊζίδου) και την προσφάτως ληφθείσα απόφαση της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης να τερματίσει την παρακολούθηση της υπόθεσης, χωρίς την εκπλήρωση εκ μέρους της Τουρκίας των υποχρεώσεών της προς την Κύπρο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Με εισήγηση της Ντόρας Μπακογιάννη ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, για το θέμα της ένταξης του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top