Λοϊζίδης: «Απόπειρα φόνου» η εκτόξευση φωτοβολίδας σε ελικόπτερο Αστυνομίας - «Παραλίγο θα είχαμε νεκρούς…»

Λοϊζίδης: «Απόπειρα φόνου» η εκτόξευση φωτοβολίδας σε ελικόπτερο Αστυνομίας - «Παραλίγο θα είχαμε νεκρούς…»

«Απόπειρα φόνου» χαρακτήρισε ο Πρόεδρος του Αστυνομικού Κλάδου ΙΣΟΤΗΤΑ, Νίκος Λοϊζίδης, το περιστατικό οπού οπαδοί εκτόξευσαν φωτοβολίδα, με την χρήση πιστολιού, εναντίον ελικοπτέρου της Αστυνομίας.

Μιλώντας στο ThemaOnline, o κ. Λοϊζίδης σημείωσε ότι τώρα θα θρηνούσαμε νεκρούς αν η φωτοβολίδα έβρισκε την δεξαμενή καυσίμων του ελικοπτέρου.

«Είναι απόπειρα φόνου ξεκάθαρα, έχω μιλήσει με συνάδελφο που υπηρέτησε στα ελικόπτερα και μου είπε ότι για λίγα μέτρα, αν έβρισκε την δεξαμενή καυσίμων στο κάτω μέρος του ελικοπτέρου ή αν έμπαινε από το παράθυρο μέσα στο ελικόπτερο θα είχαμε νεκρούς», επεσήμανε.

Όπως σημείωσε ο κ. Λοϊζίδης, οι απόπειρες φόνου εναντίον αστυνομικών έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο σε τέτοιες οχλαγωγίες, είτε αυτές είναι με φωτοβολίδες είτε με μολότοφ είτε με πέτρες είτε με βίδες.

«Κανένας δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες του και την μεγάλη ευθύνη για την ασφάλεια του τόπου την έχει η Αστυνομία. Η Αστυνομία αυτή την στιγμή πρέπει να θέσει προϋποθέσεις για να γίνονται αγώνες και όχι εισηγήσεις. Γιατί την ευθύνη σε περίπτωση νεκρών θα την έχει η Αστυνομία και κανένας άλλος», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο κ. Λοϊζίδης αναφέρθηκε και στα μέτρα για την βία στα γήπεδα που είχε εξαγγείλει η Κυβέρνηση, χαρακτηρίζοντας τα μη ρεαλιστικά.

«Στις 29 Μαρτίου όταν εξαγγέλθηκαν τα μέτρα από την Υπουργό Δικαιοσύνης σε συμφωνία με τον Αρχηγό της Αστυνομίας, εμείς είχαμε πει από τότε ότι τα μέτρα δεν είναι ρεαλιστικά, άμεσα εφαρμόσιμα και προπάντων δεν έχουν αγγίξει τη ουσία που είναι οι σύνδεσμοι φιλάθλων είναι τα εκκολαπτήρια του χουλιγκανισμού», είπε καταληκτικά.

Να υπενθυμίσουμε ότι οπαδοί εκτόξευσαν φωτοβολίδα, με την χρήση πιστολιού, εναντίον ελικοπτέρου της Αστυνομίας, το οποίο ήταν πάνω από τον αυτοκινητόδρομο, κοντά στο ΓΣΠ πριν τον τελικό κυπέλλου, το βράδυ της Τετάρτης (24/5).

Από το περιστατικό δεν επηρεάστηκε η πτήση του ελικοπτέρου ενώ ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Δείτε βίντεο από την στιγμή της εκτόξευσης:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ιστορική μέρα για την Κύπρο: Πρώτη επίσκεψη Προέδρου των ΗΑΕ – Τι αλλάζει στις σχέσεις των δύο χωρών

Ιστορική μέρα για την Κύπρο: Πρώτη επίσκεψη Προέδρου των ΗΑΕ – Τι αλλάζει στις σχέσεις των δύο χωρών

Σήμερα, 14 Δεκεμβρίου 2025, θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο, ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Σεΐχης Mohammed bin Zayed al Nahyan, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη. Πρόκειται για ιστορική επίσκεψη, την πρώτη του Προέδρου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην Κύπρο, η οποία επιβεβαιώνει με τον πλέον επίσημο τρόπο την νέα δυναμική που αναπτύσσεται στις σχέσεις των δυο χωρών αλλά και το στρατηγικό βάθος και την ωριμότητα που έχουν αποκτήσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE