ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Το ΕΔΑΔ δικαίωσε Ρώσο που κρατείτο στην Κύπρο

Το ΕΔΑΔ δικαίωσε Ρώσο που κρατείτο στην Κύπρο

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) δικαίωσε την Τρίτη Ρώσο πολίτη που κρατείτο στην Κύπρο, στην υπόθεση Khokhlov κατά Κύπρου. 

Οπως αναφέρει το ΕΔΑΔ, ο αιτητής, Iurii Khokhlov, είναι Ρώσος υπήκοος που γεννήθηκε το 1970. Η υπόθεση αφορά την κράτηση του αιτητή στην Κύπρο για περισσότερα από δύο χρόνια εν αναμονή της έκδοσης του στη Ρωσία σε σχέση με έρευνα για απάτη μεγάλης κλίμακας.

Ο αιτητής συνελήφθη τον Οκτώβριο του 2018 βάσει διεθνούς εντάλματος σύλληψης όταν ταξίδευε μέσω του διεθνούς αεροδρομίου Λάρνακας και τέθηκε υπό κράτηση. Η έκδοσή του καθυστέρησε, μεταξύ άλλων, λόγω της πανδημίας COVID-19.

Τελικά εκδόθηκε τον Δεκέμβριο του 2020. Επικαλούμενος το άρθρο 5 §§ 1 και 4 (δικαίωμα στην ελευθερία και ασφάλεια/δικαίωμα στη νομιμότητα της κράτησης) της Ευρωπαϊκής Σύμβασης ο αιτητής ισχυρίζεται ότι η κράτησή του εν αναμονή της έκδοσής του ήταν παράνομη και αδικαιολόγητα μακρά, ιδίως ότι η διαδικασία έφεσης για την υπόθεσή του ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου ήταν υπερβολικά μακρά.

Το ΕΔΑΔ εντόπισε παράβαση του άρθρου 5 § 4 και παράβαση του άρθρου 5 § 1 και διέταξε το ποσό των 26.000 ευρώ για ηθική βλάβη καθώς και έξοδα 4.800 ευρώ.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top