ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κοινοτάρχης Ορόκλινης στο «Τ» για το γήπεδο στην παραλία: «Εκ παραδρομής δεν ζητήθηκε εγκαίρως η άδεια - Θα γίνουν όλες οι νόμιμες διαδικασίες»

Κοινοτάρχης Ορόκλινης στο «Τ» για το γήπεδο στην παραλία: «Εκ παραδρομής δεν ζητήθηκε εγκαίρως η άδεια - Θα γίνουν όλες οι νόμιμες διαδικασίες»

Ξεκαθαρίζει ο Πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Ορόκλινης Νεόφυτος Φακοντής, και τοποθετείται μέσω της ιστοσελίδας μας, για τα δημόσια σχόλια και δημοσιεύματα για  παρανομίες στις παραλίες της περιοχής.

Συγκεκριμένα ο κ.Φακοντής μιλώντας στο ThemaOnline, αναφέρθηκε στο μικρό γήπεδο ποδοσφαίρου, το οποίο κατασκευάστηκε στην παραλία της Ορόκλινης τονίζοντας ότι έχει σταλθεί προ ημερών αίτημα για τη σχετική άδεια που απαιτείται, η οποία εκ παραδρομής δεν ζητήθηκε προηγουμένως.

Ιδιοκτήτες εξοχικών κατοικιών όπως φαίνεται αντέδρασαν στην δημιουργία του γηπέδου, εντούτοις ο κ.Φακοντής εξηγεί τη σημαντικότητα της ύπαρξης τους για τον τουρισμό και για ποιοτικότερο επίπεδο παροχής υπηρεσιών σε ντόπιους και ξένους.

«Εκ παραδρομής δεν ζητήθηκε εγκαίρως η άδεια»

Ο κ.Φακοντής ανέφερε στο ThemaOnline : «Για να μπει μια τάξη με αφορμή ότι δόθηκε στην δημοσιότητα κάποιο θέμα σχετικά με την κατασκευή ενός γηπέδου στην παραλία τoυ Lebay, στην περιοχή Ορόκλινης.

Ναι όντως κατασκευάστηκε ένα γήπεδο στην παραλία του ξενοδοχείου Lebay, το οποίο θα είναι για κοινή χρήση ώστε να εξυπηρετεί τους επισκέπτες της περιοχής,  ξένους και ντόπιους.

Υπάρχει μια διαδικασία κατά την οποία αν κατασκευάσεις κάτι στην παραλία, επειδή είναι ζώνη προστασίας της παραλίας, πρέπει να εξασφαλιστεί μια σχετική άδεια από τον έπαρχο Λάρνακας.

Εκ παραδρομής δεν ζητήθηκε εγκαίρως αυτή η άδεια και στάλθηκε προ ημερών. Όμως το κοινοτικό συμβούλιο μετά από μια επιστολή που έλαβε από την Ένωση Κοινοτήτων προ δυο-τριών μηνών περίπου, υπέβαλε στο κτηματολόγιο για όλες τις παραλίες του σχετικό έγγραφο με τοπογραφικό σχέδιο με το οποίο ζητά να εκμισθωθεί ο χώρος που χρησιμοποιεί για την ψυχαγωγία των πολιτών είτε τοποθετούνται ξαπλώστρες και ομπρέλες,είτε υπάρχουν γήπεδα, όργανα γυμναστικής κτλ. Για το συγκεκριμένο έχει ζητηθεί προ ημερών να συμπεριληφθεί για το beach volley και το γήπεδο αυτό εκμισθώσεις».

«Δεν έχει γίνει καμία μόνιμη κατασκευή»

Σύμφωνα με τον κ.Φακοντή, δεν έχει γίνει καμία μόνιμη κατασκευή και κανένα κτίσιμο πάνω στην παραλία.

«Ο χώρος που κατασκευάστηκε το γήπεδο, είναι ζώνη παραλίας , δεν έχει γίνει καμία μόνιμη κατασκευή. Έχουν τοποθετηθεί γύρω γύρω πάσσαλοι για να οριοθετήσουν το γήπεδο, έχει τοποθετηθεί άμμος περίπου 700 τόνοι για να γίνει το γήπεδο, δεν έχει γίνει κανένα κτίσιμο.

Θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι που γράφτηκε και «λέχθηκε» σε κάποιες δηλώσεις που δεν έκανα εγώ από δημοσιογράφο η οποία με πήρε τηλέφωνο και ρωτούσε γιατί κάνουμε το γήπεδο. Σε καμία περίπτωση δεν είπα ότι στείλαμε έγγραφο στο Υφυπουργείο Τουρισμό για να δοθεί έγκριση κατασκευής του γηπέδου, καθώς η αρμοδιότητα ανήκει στον Έπαρχο και όχι στο Υφυπουργείο. Αυτό το ξεκαθαρίζω».

«Ο κόσμος δεν πρέπει να στέκεται εμπόδιο στην ανάπτυξη - Θα προχωρήσουμε με όλες τις νόμιμες διαδικασίες» 

Οπως αναφέρει ο κ.Φακοντής ο κόσμος δεν θα έπρεπε να μπαίνει εμπόδιο στην ανάπτυξη μιας περιοχής.

«Όσον αφορά δε, αν το γήπεδο αυτό δημιουργεί προβλήματα είτε σε αυτούς που έχουν ιδιόκτητες κατοικίες κοντά στην παραλία ή σε οποιοδήποτε, δεν πιστεύω ότι δημιουργεί οποιοδήποτε πρόβλημα, διότι είναι μια περιοχή η οποία γεμίζει από τουρίστες και ντόπιους, κυρίως από ντόπιους καθημερινώς και τα Σαββατοκυρίακα όπου άλλοι παίζουν τένις, άλλοι βόλεϊ άλλοι γυμνάζονται, άλλοι τρέχουν. Απεναντίας θα προσελκύσει κόσμο και θα ανεβάσει το επίπεδο παροχής υπηρεσιών στον τουρισμό.

Επίσης δεν πρέπει ο κόσμος να στέκεται εμπόδιο για προσωπικά ή άλλα συμφέροντα, στην οποιαδήποτε ανάπτυξη συμβαίνει είτε στην Ορόκλινη είτε στην Επαρχία μας τη Λάρνακα και στην Κύπρο. Πρέπει να σταματήσουν οι παρεμβάσεις από κάποιους που μπορεί να μην θέλουν να έχει δίπλα από το σπίτι τους παιχνιδότοπο ή όργανα γυμναστικής ή γήπεδο. Έχουν χτιστεί σπίτια  δίπλα από τον πεζόδρομο και έχουν εξασφαλίσει τις άδειες και τους τίτλους ιδιοκτησίας και είναι ζώνη προστασίας της παραλίας. Ας μην μας μιλούν τώρα για τα γήπεδα κτλ. 

Μιλήσαμε και με κάποιους ιδιοκτήτες που γειτνιάζουν τα σπίτια τους και ήταν θετικοί στη κατασκευή αυτή του γηπέδου για να μπορεί να απασχολείται η νεολαία στο άθλημα.

Όντως σίγουρα εμείς θα προχωρήσουμε σε όλες τις νόμιμες διαδικασίες για την εξασφάλιση των σχετικών αδειών που απαιτούνται για το συγκεκριμένο γήπεδο» καταλήγει ο Πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Ορόκλινης.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top