ΕΛΛΑΔΑ

Στην τελική ευθεία για τις κάλπες: Οξεία σύγκρουση για το μεταναστευτικό – Τα μηνύματα των πολιτικών αρχηγών

Στην τελική ευθεία για τις κάλπες: Οξεία σύγκρουση για το μεταναστευτικό – Τα μηνύματα των πολιτικών αρχηγών

Κορυφώνεται η προεκλογική εκστρατεία με περιοδείες και ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, οι οποίοι ανεβάζουν τους τόνους της αντιπαράθεσης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επετέθη στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το πολύνεκρο ναυάγιο ανοικτά της Πύλου, κατηγόρησε μικρά κόμματα που εκμεταλλεύονται το θρησκευτικό συναίσθημα και υπογράμμισε την ανάγκη για ισχυρή αυτοδυναμία. Ο Αλέξης Τσίπρας από την πλευρά του επετέθη στη ΝΔ λέγοντας ότι στόχος της είναι να φτιάξει ένα ανεξέλεγκτο καθεστώς, εκβιάζοντας κοινωνικές ομάδες.

Mήνυμα συστράτευσης και εκλογικής ετοιμότητας από τον πρόεδρο της ΝΔ

Υψηλοί τόνοι από τον Κυριάκο Μητσοτάκη απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση του στο τραγικό ναυάγιο της Πύλου. «Αντί να υπερασπίζονται τη χώρα, στοχοποιούν τη χώρα και δίνουν επιχειρήματα στην τουρκική προπαγάνδα», το αιχμηρό σχόλιο του προέδρου της ΝΔ, από τον Πολύγυρο. «Αυτό κάνουν 4 χρόνια τώρα, νομίζουν ότι επιτίθενται στην κυβέρνηση, το μόνο που κάνουν είναι να διασύρουν τη χώρα… Στείλτε τους την απάντηση στην κάλπη», είπε στους πολίτες στα Νέα Μουδανιά.

Μήνυμα όμως και στο κεντροδεξιό ακροατήριο σε κόμματα και κομματίδια, όπως είπε για ακόμα μια φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που καπηλεύονται το θρησκευτικό συναίσθημα και κάνουν σημαία τους έναν δήθεν πατριωτισμό.

«Η πίστη ενώνει. Τα εκκλησιαστικά να μένουν έξω από τις πολιτικές διαφωνίες» ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ[…] Εμείς είμαστε το κόμμα του υπεύθυνου πατριωτισμού», πρόσθεσε.

Στα αμιγώς εκλογικά, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε το αίτημα για ισχυρή αυτοδυναμία. «Πάμε να βγάλουμε 2η έδρα στη Χαλκιδική», είπε. «Θα εξαντλούμε και το τελευταίο λεπτό της προεκλογικής περιόδου για να εξηγούμε γιατί η χώρα χρειάζεται μία σταθερή κυβέρνηση με άνετη, ισχυρή και λειτουργική αυτοδυναμία», υπογράμμισε.

Τόνισε οτι η ΝΔ είναι η μόνη πρόταση διακυβέρνησης για τη χώρα και επανέλαβε τις βασικές του δεσμεύσεις για την επόμενη 4ετια: καλύτεροι μισθοί, αναμόρφωση ΕΣΥ, στήριξη στο κοινωνικό κράτος

Μήνυμα όμως και προς τα δικά του στελέχη: «Όσο ισχυρότερο το ποσοστό μας, τόσο μεγαλύτερη η ευθύνη μας… η όποια εκδήλωση της αυταρεσκεσίας είναι ανεπίτρεπτη και σε αυτό θα είμαι κάθετος» σημείωσε.

Κατι το οποίο τόνισε και σε τηλεφωνική του παρέμβαση στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ. “θα είμαστε αντιπολίτευση του εαυτού μας” ήταν η χαρακτηριστική του φράση.

Νωρίτερα ο πρόεδρος της ΝΔ επισκέφθηκε τη Νικήτη, όπου συνομίλησε και φωτογραφήθηκε με πολίτες, καταστηματάρχες και τουρίστες.

Αλέξης Τσίπρας: «Αν κάνουμε πίσω η κοινωνία θα λυγίσει»

Δριμεία επίθεση εναντίον της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας από την Κρήτη στην οποία περιοδεύει για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες. Μιλώντας στα Χανιά, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι στόχος της ΝΔ είναι να φτιάξει ένα καθεστώς ανεξέλεγκτο εκβιάζοντας κοινωνικές ομάδες.

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες περιοδεύει ο Αλέξης Τσίπρας στην Κρήτη. ‘Οπως είπε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Γιάννης Φασουλά, ο στόχος εδώ είναι η ανάκτηση δυνάμεων που χάθηκαν την 21η Μάη και έδρες που έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ με σκοπό να τις πάρει πίσω. Γι’ αυτό και ο κ. Τσίπρας είναι υποψήφιος στο Ρέθυμνο.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε το πρωί -στον πρώτο σταθμό της περιοδείας του στα Χανιά- το εργοστάσιο της ΔΕΗ. Στη συνέχεια απευθύνθηκε στους πολίτες των Χανίων σε κεντρικό πεζόδρομο. Το μήνυμα του ήταν: θα παλέψουμε μέχρι και το τελευταίο λεπτό πριν κλείσει η κάλπη προκειμένου να ισχυροποιηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να ανατραπούν οι αρνητικοί συσχετισμοί.

Δεν κάνουμε πίσω, ανέφερε ο κ. Τσίπρας, διότι εάν θα κάνουμε πίσω θα λυγίσει η κοινωνία, όπως χαρακτηριστικά τόνισε. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον της Νέας Δημοκρατίας λέγοντας ότι ο στόχος του κ. Μητσοτάκη είναι να χτίσει ένα καθεστώς και αυτό φάνηκε, όπως είπε από τις δηλώσεις της κυρίας Μπακογιάννη στη μουσουλμανική μειονότητα. Πρόσθεσε ότι «δεν ήταν μόνο η μουσουλμανική μειονότητα στην οποία απευθύνεται η κυρία Μπακογιάννη, απευθυνόταν μέσα από αυτές τις δηλώσεις σε κάθε κοινωνική ομάδα».

Επίσης, τα δύο σχέδια διακυβέρνησης που αντιπαρατίθενται κάλεσε τους πολίτες να αναλογιστούν μπροστά στην κάλπη ο Αλέξης Τσίπρας. ΄Όπως είπε το ένα αφορά την προστασία της κοινωνίας και το άλλο τη λεηλασίας της. Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε στην τραγωδία των Τεμπών και τις σημαντικές ευθύνες της κυβέρνησης με αφορμή το πόρισμα των δικαστικών εμπειρογνωμόνων.

Όπως είπε «είναι ένα πόρισμα κόλαφος – ένα πόρισμα που καταρρίπτει ένα προς ένα τα επιχειρήματα της τότε κυβέρνησης σε σχέση με την ατομική ευθύνη του σταθμάρχη, την ύπαρξη τηλεδιοίκησης[…] Η υπόσχεσή μας είναι ότι θα είμαστε εδώ για να δώσουμε τον αγώνα να μην υπάρξει συγκάλυψη, να υπάρξει δικαίωση. Συγκαλύπτοντας ευθύνες της πολιτείας και της κυβέρνησης, προετοιμάζουμε την επόμενη τραγωδία».

Το βράδυ ο κ. Τσίπρας θα ολοκληρώσει τη δεύτερη περιοδεία του στην Κρήτη με την κεντρική ομιλία την οποία θα πραγματοποιήσει στις 8 η ώρα στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο.

Προεκλογική ένταση για το θέμα της Ροδόπης

Στα ύψη παραμένει το πολιτικό θερμόμετρο και για τους μουσουλμάνους υποψήφιους στη Ροδόπη, μετά και την απόσυρση του υποψηφίου της ΝΔ Μουσταφά Κατραντζή. Ο Αλέξης Τσίπρας πάντως, ξεκαθάρισε ότι δεν είναι στις προθέσεις του να τεθούν εκτός ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ, οι δικοί του μειονοτικοί υποψήφιοι.

Στον απόηχο των καταγγελιών για στήριξη του τουρκικού προξενείου στους δύο υποψήφιους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Θράκη και της απόσυρσηςΚατραντζή. συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση, πέντε ημέρες πριν την κάλπη της 25ης Ιουνίου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι οι δύο υποψήφιοι βουλευτές της Κουμουνδούρου δεν έχουν πει ακόμη το αυτονόητο: ό εκπροσωπούν δηλαδή την μουσουλμανική μειονότητα και ότι σέβονται τη Συνθήκη της Λωζάνης.

Ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε πολίτες; στα Χανιά χαρακτήρισε έκανε λόγο για εργαλειοποίηση της ΕΥΠ και χαρακτήρισε αδίστακτο τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Στο θέμα της Θράκης και στις αναφορές περί εθνικών εξαιρέσεων, αναφέρθηκε και ο Νίκος Ανδρουλάκης κατά την ομιλία του στη Θεσσαλονίκη.,

Να κλείσει το τουρκικό προξενείο στη Θράκη ζήτησε ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Το θέμα των υποψηφίων βουλευτών της Θράκης αναμένεται να κυριαρχήσει και τις ημέρες που απομένουν μέχρι την κάλπη της Κυριακής.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top