ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε αυτά τα Τμήματα και Υπηρεσίες του Δημοσίου θα ανοίξουν νέες θέσεις εργασίας – Συνωστισμός χιλιάδων υποψηφίων για τις κυβερνητικές εξετάσεις

Σε αυτά τα Τμήματα και Υπηρεσίες του Δημοσίου θα ανοίξουν νέες θέσεις εργασίας – Συνωστισμός χιλιάδων υποψηφίων για τις κυβερνητικές εξετάσεις

Αρκετά μεγάλο φαίνεται πως είναι το ενδιαφέρον των Κυπρίων για μία θέση στο Δημόσιο, με χιλιάδες υποψηφίους να ετοιμάζονται πυρετωδώς για τις κυβερνητικές εξετάσεις που θα πραγματοποιηθούν σε δύο μέρη τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο.

Πάντως, αν και ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί πλήρως ο αριθμός των υποψηφίων που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον και υπέβαλαν αίτηση για να συμμετάσχουν στις εξετάσεις για πρόσληψη στο Δημόσιο, εντούτοις, ο αριθμός του αναμένεται ότι θα κυμαίνεται ή και θα ξεπεράσει τα περσινά επίπεδα και δη γύρω στις 12.000 πρόσωπα.

Υπενθυμίζεται πως, η περίοδος υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στις κυβερνητικές εξετάσεις άρχισε στις 4 Μαΐου και ολοκληρώθηκε με μικρή παράταση στις 31 Μαΐου, λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος που είχε καταγραφεί, με τους υποψηφίου να καταβάλλουν και το καθορισμένο τέλος συμμετοχής που ορίστηκε από την Ειδική Επιτροπή και ανερχόταν στα €50 ανά εξέταση.

Αξίζει να σημειωθεί πως, η Γραπτή Εξέταση για θέσεις εισδοχής στη Δημόσια Υπηρεσία των οποίων η αρχική κλίμακα δεν υπερβαίνει την Κλίμακα Α7 του κυβερνητικού μισθολογίου, για τις οποίες απαιτείται ως βασικό προσόν Απολυτήριο Σχολής Μέσης Παιδείας ή δίπλωμα τριετούς Μεταλυκειακού Κύκλου Σπουδών (μη επιστημονικές θέσεις), θα διεξαχθεί στις 23.09.2023, ενώ η Γραπτή Εξέταση για θέσεις εισδοχής στη Δημόσια Υπηρεσία των οποίων η αρχική κλίμακα δεν υπερβαίνει την Κλίμακα Α8 του κυβερνητικού μισθολογίου και για τις οποίες απαιτείται ως βασικό προσόν Πανεπιστημιακό Δίπλωμα ή ισότιμο προσόν (επιστημονικές θέσεις), θα διεξαχθεί στις 14.10.2023.

Στο μικροσκόπιο της Βουλής οι κατάλογοι

Ενόψει των γραπτών εξετάσεων στο Δημόσιο, πάντως, το Υπουργικό Συμβούλιο κατά τη συνεδρία του στις 18 Μαΐου ενέκρινε και απέστειλε στη Βουλή τους καταλόγους με τις θέσεις εισδοχής στη Δημόσια Υπηρεσία, οι οποίες θα προκηρυχθούν το 2024 και θα μπορούν να τις διεκδικήσουν όσοι θα επιτύχουν στις γραπτές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου και του Οκτωβρίου.

Οι εν λόγω κατάλογοι, θα τεθούν στο μικροσκόπιο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών κατά τη σημερινή (21/6) συνεδρία της.

Όπως αναφέρεται στην εισηγητική έκθεση, κάθε έτος κατατίθενται στη Βουλή των Αντιπροσώπων, για έγκριση, τουλάχιστον 4 μήνες πριν από την ημερομηνία διεξαγωγής των κυβερνητικών εξετάσεων:
(α) δύο Κατάλογοι Θέσεων για τις πιο πάνω περιγραφείσες δύο κατηγορίες θέσεων (επιστημονικές και μη επιστημονικές) για τις οποίες διεξάγονται οι γενικές εξετάσεις, και
(β) δύο Κατάλογοι για τις αντίστοιχες κατηγορίες θέσεων για τις οποίες διεξάγονται ειδικές γραπτές εξετάσεις, ξεχωριστές για κάθε θέση, από την οικεία Συμβουλευτική Επιτροπή, που περιλαμβάνουν ειδικό θέμα, ανάλογα με τις ειδικές γνώσεις που απαιτούνται και τα εξειδικευμένα καθήκοντα των θέσεων αυτών.

Επισημαίνεται, επίσης, ότι, για σκοπούς ενημέρωσης της Βουλής, κατατίθενται, πέραν των Κατάλογων Θέσεων που περιγράφονται ανωτέρω, και Κατάλογοι Θέσεων εισδοχής στη δημόσια υπηρεσία για την πλήρωση των οποίων ακολουθούνται οι διατάξεις του περί Δημόσιας Υπηρεσίας Νόμου, που εξαιρούνται, δηλαδή, από τις διατάξεις του Νόμου, για συγκεκριμένους στην κάθε περίπτωση λόγους (Ακόλουθοι του Υπουργείου Εξωτερικών, Συντηρητές του Τμήματος Αρχαιοτήτων και Δημόσιοι Κατήγοροι της Νομικής Υπηρεσίας).


Δείτε πιο κάτω τους καταλόγους με τις θέσεις:

Κατάλογος Θέσεων εισδοχής στη δημόσια υπηρεσία των οποίων η αρχική κλίμακα δεν υπερβαίνει την Κλίμακα Α7.

Κατάλογος Θέσεων εισδοχής στη δημόσια υπηρεσία των οποίων η αρχική κλίμακα δεν υπερβαίνει την Κλίμακα Α8.

Κατάλογος Θέσεων εισδοχής στη δημόσια υπηρεσία των οποίων η αρχική κλίμακα δεν υπερβαίνει την Κλ. Α7 του κυβερνητικού μισθολογίου, για τις οποίες απαιτείται ως βασικό προσόν απολυτήριο σχολής μέσης παιδείας ή δίπλωμα τριετούς μεταλυκειακού κύκλου σπουδών.

Κατάλογος θέσεων εισδοχής στη δημόσια υπηρεσία, για τις οποίες απαιτείται ως βασικό προσόν πανεπιστημιακό δίπλωμα ή ισότιμο προσόν, των οποίων η αρχική κλίμακα δεν υπερβαίνει την Κλίμακα Α8.

Κατάλογος Θέσεων εισδοχής στη δημόσια υπηρεσία για τις οποίες απαιτείται ως βασικό προσόν πανεπιστημιακό δίπλωμα ή ισότιμο προσόν, των οποίων η αρχική κλίμακα δεν υπερβαίνει την Κλίμακα Α8 για την πλήρωση των οποίων θα ακολουθούνται οι διατάξεις των περί Δημόσιας Υπηρεσίας Νόμων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ανάλυση - Απειλές Χεζμπολάχ: Πώς μια πολεμική σύρραξη θα μας επηρεάσει οικονομικά - Οι πτυχές και τα ακραία σενάρια

Κατακλυσμός 2024: Όλες οι εκδηλώσεις της Κύπρου – Αυτοί είναι οι τραγουδιστές –έκπληξη- που θα έρθουν στο νησί

«Χρυσό» το καρπούζι: Αυτός είναι ο λόγος που πήραν «φωτιά» οι τιμές - Αναμένεται νέα άνοδος και σε άλλα προϊόντα

Μετεκλογικό… ξύλο: Επιτέθηκαν κατά στελέχους του επιτελείου του Φ. Φαίδωνος για μια… ανάρτηση

Τεράστια απερισκεψία - Έδωσαν λάθος γραπτό σε μαθητές – Έκαναν παρατήρηση στη μαθήτρια που το εντόπισε

Αγγελική Ηλιάδη: Άγνωστος της επιτέθηκε στο δρόμο ενώ δίπλα της βρισκόταν ο γιος της - ΒίντεοΣτελέχη κομμάτων του κέντρου πετάνε το γάντι στις ηγεσίες τους - Στο στόχαστρο η συνεργασία με την Κυβέρνηση

Στελέχη κομμάτων του κέντρου πετάνε το γάντι στις ηγεσίες τους - Στο στόχαστρο η συνεργασία με την Κυβέρνηση

Σε μία προσπάθεια να ξανασυστηθούν στους πολίτες που τους γύρισαν την πλάτη, βρίσκονται οι πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες μέσα από τα συλλογικά όργανα προβαίνουν σε απολογισμό του αποτελέσματος των εκλογών της 9ης Ιουνίου. Μπορεί για τον ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ οι απώλειες σε ψήφους να ήταν μεγάλες, όμως όπως έχουμε γράψει ξανά, το καθένα από τα δύο μεγάλα κόμματα κρύφτηκαν προς το παρόν πίσω από τις «νίκες» τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top