ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠτΔ: Αποστομωτική απάντηση για τις επικρίσεις από κόμματα για τον απολογισμό των 100 ημερών - «…Συνεχίζουμε»

ΠτΔ: Αποστομωτική απάντηση για τις επικρίσεις από κόμματα για τον απολογισμό των 100 ημερών - «…Συνεχίζουμε»

«Συνεχίζουμε» είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης απαντώντας σε επικρίσεις κομμάτων που έκαναν σήμερα με ανακοινώσεις τους δεύτερη ανάγνωση του απολογισμού του για τις πρώτες 100 μέρες.

Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, προσερχόμενος απόψε στην ετήσια Γενική Συνέλευση του ΣΕΛΚ, και σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι δέχθηκε επικρίσεις κυρίως από τα μεγάλα κόμματα για τη χθεσινή του συνέντευξη Τύπου, τα οποία του αποδίδουν αρνητικό πρόσημο και επικοινωνιακή προσέγγιση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης είπε «περιμένατε κάτι άλλο; Γιατί εγώ δεν περίμενα. Άρα, όλα καλά. Συνεχίζουμε».

Νωρίτερα, σε ανακοίνωσή του το ΑΚΕΛ, ανέφερε πως κατά την χθεσινή (20/6) δημοσιογραφική του διάσκεψη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν κατάφερε να μας πείσει ότι αντιλαμβάνεται την κρισιμότητας της κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει το Κυπριακό ως αποτέλεσμα του ναυαγίου στο Κραν Μοντανά, αναφέρει το ΑΚΕΛ.

Ο Μάριος Καρογιάν για τις 100 ημέρες Χριστοδουλίδη

Θετικό είναι το πρόσημο των πρώτων 100 ημερών διακυβέρνησης Χριστοδουλίδη, υπογράμμισε στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Αλφα, ο Πρόεδρος της ΔΗΠΑ-Συνεργασία, αναφέροντας ωστόσο ότι είναι πρόωρο για την εξαγωγή οποιονδήποτε συμπερασμάτων.

Ο Μάριος Καρογιάν, προχωρώντας σε μια πρώτη αποτίμηση του πρώτου τριμήνου του κυβερνητικού έργου, υπογράμμισε πως υπήρξε μια ξεκάθαρη και συνειδητή προσπάθεια από την κυβέρνηση Χριστοδουλίδη η οποία με πείσμα και μεθοδικότητα, όπως είπε, ιεράρχησε τις προτεραιότητες που απασχολούν την κοινωνία και θα αρχίσει συνειδητά να παράγει έργο αρχής γενομένης από τον τομέα της οικονομίας για ελάφρυνση των δυσπραγούντων πολιτών.

Η ΔΗΠΑ-Συνεργασία, είπε, θα συνεχίσει να υποβάλλει προτάσεις και εισηγήσεις επί σειρά θεμάτων και θα ενεργεί ως καταλύτης για το καλό του τόπου. «Εάν είναι να κάνουμε διακηρύξεις και να χαϊδεύουμε κάποια αυτιά στο τέλος να προκύπτουν άλλα ζητήματα, είναι κάτι που κανείς δεν θέλει. Η προεργασία άρχισε, γίνονται οι σταθμίσεις, ανταλλάσσονται απόψεις και τις επόμενες ημέρες θα υπάρχουν αποφάσεις», υπογράμμισε ο κύριος Καρογιάν.

Αν πετύχει ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, υπέδειξε, ο κύριος Καρογιάν, θα πετύχουμε όλοι και κερδισμένος θα είναι, σίγουρα, ο πολίτης.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις προσπάθειες του Προέδρου Χριστοδουλίδη για επανέναρξη ουσιαστικής διαπραγμάτευσης, από εκεί που σταμάτησε στο Κρανς Μοντανά και στη βάση των έξι σημείων του Πλαισίου Γκουτέρες. Οι θεσμοί, είπε, βλέπουν θετικά την προσπάθεια να διασυνδέσει την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων με ζητήματα που αφορούν τις ευρωτουρκικές σχέσεις. Αν θέλουμε λύση, υπέδειξε, πρέπει όλοι να είμαστε συμβλητικοί στις προσπάθειες της Λευκωσίας.

Π. Λεωνίδου: «Το ΔΗΚΟ αξιολογεί θετικά τις πρώτες 100 μέρες διακυβέρνησης Χριστοδουλίδη»

Με θετικό πρόσημο έκλεισαν οι πρώτες 100 μέρες διακυβέρνησης Νίκου Χριστοδουλίδη, σύμφωνα με τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του Δημοκρατικού Κόμματος Πανίκο Λεωνίδου.

Ο κύριος Λεωνίδου σημείωσε ότι παρά το σύντομο της θητείας της και τις μικρές αστοχίες που πιθανό να παρουσιάστηκαν, με τις οποίες ασφαλώς και δεν προέκυψε υλική βλάβη, η Κυβέρνηση Χριστοδουλίδη, έδειξε δείγματα γραφής, προχωρώντας στη λήψη συγκεκριμένων μέτρων προς όφελος της κοινωνίας των πολιτών.

«Έδειξε παράλληλα», είπε ο Κ.Ε. του ΔΗΚΟ, «την θέληση αλλά και την βούληση της να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις που μόνο θετικό αντίκτυπο θα έχουν στην καθημερινότητα των συμπολιτών μας». Το Δημοκρατικό Κόμμα συνέχισε ο κύριος Λεωνίδου, αξιολογεί θετικά το έργο της Κυβέρνησης, αφού καταγράφονται θετικές δράσεις σε όλους σχεδόν τους τομείς.

«Στην παιδεία, ως ιδιαίτερα σημαντική θεωρούμε την κατάργηση του καθεστώτος αγοράς υπηρεσιών στα Ολοήμερα και στα ΔΡΑΣΕ κάτι που αποτελούσε πάγιο αίτημα μας, ενώ σημείο αναφοράς αποτελεί η επίτευξη της νέας μεταβατικής συμφωνίας για την ΑΤΑ. Η κυβέρνηση προχωρά εμπράκτως στην στήριξη των νοικοκυριών και των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, με την εφαρμογή μεταξύ άλλων, μηδενικού συντελεστή ΦΠΑ σε είδη πρώτης ανάγκης και την αύξηση κατά 5% του επιδόματος χαμηλοσυνταξιούχων.

Στην στεγαστική πολιτική, από τι πρώτες μέρες ανάληψης των καθηκόντων της, ανακοίνωσε το Σχέδιο «κτίΖΩ», για επιδιόρθωση, ή αναδόμηση των πολυκατοικιών σε οικισμούς στέγαση εκτοπισθέντων. Παράλληλα, καταβάλλονται προσπάθειες σε συνεργασία με την Βουλή για επιβολή μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ 5% για την απόκτηση πρώτης κατοικίας.

Σε σχέση με την προώθηση της πράσινης ενέργειας, ο κύριος Λεωνίδου τόνισε την σημαντικότητα επαναπροκήρυξης του Σχεδίου Χορηγιών «Εξοικονομώ – Αναβαθμίζω στις Κατοικίες.

Για την προαγωγή του πολιτισμού στη Νεολαία, πολύ θετικό βήμα η παραχώρηση προπληρωμένης Κάρτας Πολιτισμού στους νέους με τη συμπλήρωση του 18ου έτους, ως κίνητρο για πολιτιστική ψυχαγωγία.

«Με βάση τα πιο πάνω», είπε ο κύριος Λεωνίδου, «και κτίζοντας πάνω στα μέτρα που ήδη λήφθηκαν τις πρώτες 100 μέρες κρίνουμε ότι η διακυβέρνηση Νίκου Χριστοδουλίδη, μαζί με τα συνεργαζόμενα κόμματα, μπορούν να επιφέρουν μεταρρυθμίσεις και να εφαρμόσουν μέτρα προς όφελος όλων των πολιτών». «Ως Δημοκρατικό Κόμμα, εργαζόμαστε καθημερινά με σοβαρότητα και υπευθυνότητα προς αυτή την κατεύθυνσή, καταθέτοντας προτάσεις και εισηγήσεις, όπως άλλωστε πράττουμε όλα αυτά τα χρόνια».

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top