ΕΛΛΑΔΑ

Στο Προεδρικό Μέγαρο o Μητσοτάκης για την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης

Στο Προεδρικό Μέγαρο o Μητσοτάκης για την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης

Στο Προεδρικό Μέγαρο για να παραλάβει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από την Πρόεδρο της Eλληνικής Δημοκρατίας μετά τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της Κυριακής βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μετά την παραλαβή της εντολής από την Κατερίνα Σακελλαροπούλου ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να ορκιστεί πρωθυπουργός στη 1 μετά το μεσημέρι και αργότερα, μέσα στην ημέρα, να ανακοινώσει τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης.

Η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη αναμένεται να πραγματοποιηθεί αύριο, Τρίτη, το πρωί ενώ την Τετάρτη αναμένεται η πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου καθώς ο πρωθυπουργός την Πέμπτη θα βρεθεί στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

Σακελλαροπούλου: Είναι σημαντικό ότι περνάμε στην επόμενη ημέρα

Είχε προηγηθεί λίγο πριν τις 10 το πρωί η παραλαβή από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας των αποτελεσμάτων των εκλογών της Κυριακής με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου να σχολιάζει «είναι σημαντικό ότι περνάμε στην επόμενη ημέρα».

«Ολοκληρώθηκαν εκλογές και πάλι αψεγάδιαστα. Νωρίτερα συνεχάρην την κυρία Σπανού για την αδιάβλητη διεξαγωγή τους. Έχουμε ενσωμάτωση σχεδόν 100% οπότε το αποτέλεσμα είναι σαφές, αυτή τη φορά έχουμε την ποθητή δεδηλωμένη και βάσει των συνταγματικών μου υποχρεώσεων σας παραδίδω τη σύνθεση της νέας Βουλής για να προχωρήστε τις δικές σας πολιτειακές αρμοδιότητες» είπε αρχικά ο Πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας παραδίδοντας τα αποτελέσματα των εκλογών στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Από την πλευρά της η Κατερίνα Σακελλαροπούλου σημείωσε ότι «είναι σημαντικό ότι περνάμε στην επόμενη ημέρα και ότι είχαμε εκλογές που διεξήχθησαν άψογα σε σύντομο χρονικό διάστημα».

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας σχολίασε και την παρουσία οχτώ κομμάτων στη νέα Βουλή λέγοντας ότι «η οχτακομματική Βουλή γεννάει πολλές προκλήσεις για τον νεό πρόεδρό της. Θα τα ζήσουμε όλα μαζί, εύχομαι να γίνει το καλύτερο για τον τόπο».

«Όλα θα πάνε κατ' ευχήν» έκλεισε τον διάλογο ο Κωνσταντίνος Τασούλας υπενθυμίζοντας ότι «είχαμε και το 2015 οχτακομματική Βουλή, δεν είναι κάτι πρωτοφανές αλλά συμβαίνει».

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Τραυματισμός 29χρονου: Καταζητείται ο 33χρονος συγκάτοικος του - Τον μαχαίρωσε έπειτα από λογομαχία

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες

Δίκη για το Μάτι: Φυλάκιση από 111 έως 3 έτη στους 6 ενόχους - Εξαγοράσιμη η ποινή, αφέθηκαν ελεύθεροι

Εκλογές 2024: Αυτή είναι η κοινότητα με τους λιγότερους εκλογείς



Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Υπό κράτηση βρίσκονται από χθες Κυριακή επτά πρόσωπα για τα οποία υπάρχει μαρτυρία για την ενδεχόμενη εμπλοκή τους στην απόπειρα φόνου κατά 34χρονου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top