ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αννίτα Δημητρίου: «Μας ανησυχεί το "brain drain" της Κύπρου»

Αννίτα Δημητρίου: «Μας ανησυχεί το "brain drain" της Κύπρου»

Μπορεί το brain drain της Κύπρου να μην είναι απειλητικό όσο άλλων χωρών, αλλά δεν παύει να μας ανησυχεί, δήλωσε το βράδυ της Τρίτης η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου, σε χαιρετισμό στην τελετή αποφοίτησης της Σχολής Θετικών και Εφαρμοσμένων Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Διαβεβαίωσε ότι θα πράξει ό,τι είναι δυνατό για αλλαγή και εξέλιξη, ώστε ο κάθε πολίτης να βιώνει την έννοια του κράτους δικαίου, να αισθάνεται ότι υπάρχει ασφάλεια και αξιοκρατία, ώστε ο κάθε νέος και νέα να θέλει ολόψυχα να μείνει, να προσφέρει και να κάνει τον τόπο  μας καλύτερο.

Η κ. Δημητρίου είπε ότι η Βουλή έχει  βαθιά επίγνωση της νομοθετικής της ευθύνης, αλλά και του καίριου ρόλου της πολιτείας σε σχέση με τη μείωση της ανεργίας, τη διαφύλαξη των υφιστάμενων επαγγελματικών κατηγοριών και τη στήριξη καινούργιων, καθώς και την προώθηση της αριστείας.

"Η απαξίωση  των νέων ανθρώπων, κυρίως προς την πολιτική και τους πολιτικούς αυξάνει τον βαθμό δυσκολίας της αποστολής μας. Την καθιστά πιο δύσκολη και πιο απαιτητική, αλλά και πιο απαραίτητη από ποτέ. Θέλουμε οι νέοι και οι νέες μας, να έχετε εμπιστοσύνη στον τόπο και να μένετε, με την τεχνογνωσία σας, εδώ. Σας έχουμε ανάγκη γιατί εσείς είστε η κινητήριος δύναμη της χώρας προς το μέλλον", είπε απευθυνόμενη στους απόφοιτους. 

Ανέφερε ότι χρειαζόμαστε τη συμμετοχή των νέων, τη φωνή τους στα κέντρα λήψεως αποφάσεων και διερωτήθηκε πώς μπορούν να μην έχουν λόγο για το πώς κυβερνάται ο τόπος και το πώς λαμβάνονται οι αποφάσεις για τους ίδιους.

Η κ. Δημητρίου κάλεσε τους απόφοιτους να τιμούν τα προνόμια της τεχνολογίας και τα οφέλη της, αλλά να τηρούν το μέτρο.

"Βρισκόμαστε ενώπιον μιας τεράστιας πολυεπίπεδης αλλαγής. Τεχνητή νοημοσύνη, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διασπορά ψευδών ειδήσεων, παραπληροφόρηση, συνωμοσιολογία, ρατσισμός, ξενοφοβία, άνοδος ακραίων κινημάτων στην καρδιά της Ευρώπης, κλιματική αλλαγή ορίζουν πλέον τον τρόπο ζωής μας ηθικά και πρακτικά. Όχημα για την πρόοδο δεν μπορεί να είναι άλλο από τη γνώση", σημείωσε.

Κάλεσε τους νέους και τις νέες να μην σταματούν να τρέφουν την περιέργειά τους, με απόλυτο σεβασμό , χωρίς αλαζονεία και με μέτρο προς όφελος μόνο της ανθρωπότητας ολόκληρης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Βόμβα» από Α. Δημητρίου – «Καταγγελία για στενή συνεργάτη της Υπ. Υγείας, που φέρεται να εξυπηρετεί συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα»

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ρωσία: Τουλάχιστον επτά νεκροί από πτώση λεωφορείου σε ποταμό της Αγίας Πετρούπολης - Δείτε απίστευτα βίντεο

Γιορτή της μητέρας: Κάντε τη μέρα της ξεχωριστή - Προτάσεις για δώρα, από γλυκά μέχρι λουλούδια και κοσμήματα - Φωτογραφίες

Τα έσοδα και οι δαπάνες του κράτους το πρώτο τρίμηνο του 2024 - Πόσα ξόδεψε και πόσα έβαλε στα ταμεία

Με μια βαλίτσα στο χέρι οι Κύπριοι – Πού σπατάλησαν τα περισσότερα χρήματα και ποιοι οι κυριότεροι λόγοι ταξιδιών

Eurovision 2024: Αυτή η χώρα κέρδισε το βραβείο καλύτερου στίχου - Oι νικητές των προηγούμενων ετών - Δείτε βίντεο



Ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα: Ανοιχτά της Ασντόντ το πλοίο Sagamore - Έτοιμες οι πλατφόρμες

Ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα: Ανοιχτά της Ασντόντ το πλοίο Sagamore - Έτοιμες οι πλατφόρμες

Το εμπορικό φορτηγό πλοίο Sagamore, το οποίο είχε αναχωρήσει από το λιμάνι Λάρνακας φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, έφτασε ανοιχτά των ακτών της Ασντόντ (18 μίλια βόρεια της Γάζας) όπου βρίσκεται το μηχανοκίνητο σκάφος Roy P. Benavidez, και μεταφόρτωσε τις προμήθειες για να ξεκινήσει η διαδικασία της παράδοσης τους στους Παλαιστίνιους, όταν λειτουργήσουν οι πλατφόρμες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top