ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Δεν έχουν τέλος οι απάτες με ψευδογιατρούς - Δεκατέσσερις απόπειρες μόνο σε μια μέρα

Δεν έχουν τέλος οι απάτες με ψευδογιατρούς - Δεκατέσσερις απόπειρες μόνο σε μια μέρα

Δεν έχει τελειωμό η δράση των ψευδογιατρών στη Λάρνακα, οι οποίοι τηλεφωνούν «αβέρτα» κυρίως σε ηλικιωμένα άτομα και ζητούν απ’ αυτά μεγάλα χρηματικά ποσά δήθεν για σκοπούς θεραπείας ή χειρουργικής επέμβασης στενών συγγενικών τους προσώπων.

Μόνο την Τρίτη, 27 Ιουνίου, καταγγέλθηκαν στην Αστυνομία 14 απόπειρες απόσπασης χρημάτων με την ίδια πρόφαση, χωρίς ευτυχώς κανένα από τα υποψήφια θύματα των απατεώνων να πέσει στην παγίδα τους.

Σε δηλώσεις του, ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου δήλωσε ότι σ’ όλες τις περιπτώσεις οι άγνωστοι χρησιμοποίησαν τον ίδιο ισχυρισμό που προβάλλουν το τελευταίο δίμηνο, ότι δηλαδή κάποιο συγγενικό πρόσωπο των ηλικιωμένων έχει τραυματιστεί και ζητούσαν απ’ αυτούς μεγάλα ποσά προκειμένου να γίνει η χειρουργική επέμβαση που χρειαζόταν.

Όπως ανέφερε ο κ. Ανδρέου, οι δράστες ζήτησαν από οκτώ μέχρι 35 χιλιάδες ευρώ, ενώ σε κάποιες άλλες περιπτώσεις οι ίδιοι διέκοψαν την τηλεφωνική επικοινωνία με τα υποψήφια θύματά τους, αντιλαμβανόμενοι προφανώς πως δεν επρόκειτο για ηλικιωμένους που θα μπορούσαν να πιστέψουν τα λεγόμενά τους.

«Κάθε καταγγελία είναι πολύ σημαντική για την Αστυνομία, διότι μαζεύουμε διάφορα στοιχεία με σκοπό να εντοπίσουμε ποιοι κρύβονται πίσω απ’ αυτό το κύκλωμα απάτης. Οι κλήσεις που γίνονται δεν είναι στοχευμένες, δηλαδή οι δράστες τηλεφωνούν σε συγκεκριμένους σταθερούς αριθμούς κι εκεί όπου εντοπίζουν πρόσωπα μεγαλύτερης ηλικίας, που είναι πιο ευάλωτα κι ευκολόπιστα, τότε προχωρούν σε ψευδείς αναφορές και ισχυρισμούς», σημείωσε ο κ.Ανδρέου.

Με αφορμή τις 14 καταγγελίες που έγιναν την Τρίτη, ο Χρίστος Ανδρέου επανέλαβε ότι το κοινό θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό όταν λαμβάνει τέτοιου είδους τηλεφωνήματα και να ενημερώνει αμέσως την Αστυνομία. Ανέφερε, ακόμα, ότι θα πρέπει να ενημερώνονται σωστά άτομα μεγάλης ηλικίας, ώστε να μην πείθονται από τέτοιου είδους τηλεφωνήματα και να μην παραδίδουν λεφτά σε αγνώστους.

Πάντως, παρατήρησε ότι το τελευταίο διάστημα οι εκκλήσεις της Αστυνομίας και των ΜΜΕ έπιασαν τόπο, καθότι δεν υπήρξε κάποιο θύμα που να πεισθεί και να δώσει χρήματα σ’ αυτά τα πρόσωπα. Από τον περασμένο Μάιο, οπόταν ξεκίνησε η δράση των ψευδογιατρών στη Λάρνακα, μόνο τρεις ηλικιωμένες γυναίκες ενέδωσαν στους ισχυρισμούς και παρέδωσαν μεγάλα χρηματικά ποσά σε άγνωστά τους πρόσωπα δήθεν για να εγχειριστούν στενά συγγενικά τους πρόσωπα.

Τους τελευταίους δύο μήνες έγιναν συνολικά περίπου 50 παρόμοιες καταγγελίες.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συναγερμός στη Σλοβακία: Πυροβολισμοί μετά από συνεδρίαση της κυβέρνησης - Τραυματίστηκε ο πρωθυπουργός Φίτσο

Θανατηφόρο δυστύχημα: «Μίλησε» η νεκροτομή του 79χρονου Γεώργιου Μιχαήλ – Όσα κατέδειξε

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Αυτοί είναι οι δυο ανεξάρτητοι ποινικοί ανακριτές που διορίστηκαν από το Υπουργικό

Επιστολή Τσίγκη για τις κάμερες: Να γίνουν έντονες οι σημάνσεις στις προειδοποιητικές πινακίδες– «Πρώτα στον Στρόβολο»

Αγανακτισμένος ο πατέρας του μικρού μαχητή Λούκα: Κλείδωσαν τον τραπεζικό λογαριασμό της οικογένειας

Silia Kapsis: «Έχω να δω τον πατέρα μου από 5 χρονών, δεν με πήρε τηλέφωνο ούτε καν μετά την Eurovision»



Μήνυμα Χριστοδουλίδη για Πρωθυπουργό Σλοβακίας - «Βαθιά συγκλονισμένος»

Μήνυμα Χριστοδουλίδη για Πρωθυπουργό Σλοβακίας - «Βαθιά συγκλονισμένος»

Βαθιά συγκλονισμένος από την απόπειρα κατά της ζωής του Σλοβάκου πρωθυπουργού δηλώνει με ανάρτησή του ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top