ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

BBC: Ο ακριβός ευρωπαϊκός τουριστικός προορισμός για τους Βρετανούς η Κύπρος

BBC: Ο ακριβός ευρωπαϊκός τουριστικός προορισμός για τους Βρετανούς η Κύπρος

Η Κύπρος αναδείχθηκε ως ο πιο ακριβός από τους δημοφιλέστερους ευρωπαϊκούς τουριστικούς προορισμούς για τους Βρετανούς μέσα από έρευνα για λογαριασμό του BBC.

Η έρευνα από την πλατφόρμα σύγκρισης κόστους ταξιδιών TravelSupermarket δείχνει πως το μέσο κόστος ανά άτομο για ένα οικογενειακό πακέτο all-inclusive διακοπών επτά ημερών στη χώρα μας ανέρχεται σε 1.153 λίρες για τον φετινό Αύγουστο.

Τον Αύγουστο του 2022 το αντίστοιχο κόστος ήταν 1.060 λίρες.

Δεύτερος ακριβότερος προορισμός είναι η Ελλάδα με αντίστοιχο κόστος 1.098 λιρών. Ακολουθούν κατά σειρά η Πορτογαλία με 1.000 λίρες, η Τουρκία με 991 λίρες, η Ισπανία με 926 λίρες και η Βουλγαρία με 842 λίρες.

Η μέση αύξηση του κόστους διακοπών για τους Βρετανούς στην Ευρώπη είναι της τάξης του 12% φέτος, αν και σε κάποιους προορισμούς είναι σημαντικά υψηλότερη: Κρήτη 25%, Τενερίφη 22%, Μαγιόρκα 21%.

Σε σύγκριση δε με τις προ πανδημίας και υψηλού πληθωρισμού τιμές το 2019, η μέση αύξηση υπερβαίνει το 30%.

Αυξημένο συνολικά είναι επίσης το κόστος της ταξιδιωτικής ασφάλισης φέτος, κατά σχεδόν 10%.

Στην Κύπρο καταγράφεται η μικρότερη μείωση (-11%) στην τιμή ενοικίασης αυτοκινήτου σε σύγκριση με τον περσινό Αύγουστο, πίσω μόνο από την Τουρκία όπου η τιμή είναι σχεδόν ίδια (-1%). Η ενοικίαση οχημάτων είναι ο μοναδικός τομέας των ταξιδιών που έχει μειωμένο κόστος φέτος.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι η Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, πρότεινε σήμερα κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους μια τριμερή συνάντηση με τον ίδιο και τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη, αλλά η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από τον ίδιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top