ΕΔΕΚ: Μυριάνθους και Χαννίδης ζητούν το μητρώο των μελών του κόμματος
Δεν λέει να κοπάσει η θύελλα στην ΕΔΕΚ, ενόψει των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη του Προέδρου του κόμματος, που θα πραγματοποιηθούν την 1η Ιουνίου.
Υπενθυμίζεται πως η σύντομη συζήτηση για τις παραγράφους που αφορούν το Κυπριακό και τη σχέση ΕΕ - Τουρκίας στα συμπεράσματα, κάτω από την επικεφαλίδα «Ανατολική Μεσόγειος», επρόκειτο αρχικά να γίνει χθες, όμως πλέον αναμένεται να πραγματοποιηθεί κάποια στιγμή στη δεύτερη ημέρα της συνόδου. Τα δύο άλλα κύρια θέματα της δεύτερης ημέρας είναι οι σχέσεις με την Κίνα και θέματα οικονομίας. Κατά την πρώτη ημέρα της συνόδου εγκρίθηκαν συμπεράσματα για την Ουκρανία και την άμυνα και ασφάλεια της ΕΕ.
Ο κ. Χριστοδουλίδης επεσήμανε πως, καθώς προέρχεται από μια χώρα της πρώτης γραμμής, θεωρεί ότι «ήταν κρίμα που δεν φτάσαμε σε συμφωνία χθες το βράδυ». «Ας ελπίσουμε πως σήμερα θα φτάσουμε σε συμφωνία και θα έχουμε κοινά συμπεράσματα» πρόσθεσε.
«Η μετανάστευση είναι κοινό πρόβλημα και είναι αναγκαίο να δείξουμε στην πράξη αυτά που λέμε για την αλληλεγγύη και ελπίζω πως οι σημερινές συζητήσεις θα είναι πολύ καλύτερες» συνέχισε.
Ερωτηθείς για τη στάση της Πολωνίας και της Ουγγαρίας, σημείωσε πως είναι καλύτερο να περιμένουμε να δούμε τι θα συμβεί σήμερα.
«Δεν θέλω να προδικάσω τις συζητήσεις, θα συζητήσουμε το θέμα αυτό το πρωί, πριν από οτιδήποτε άλλο, και ελπίζω πως θα φτάσουμε σε συμφωνία» πρόσθεσε.
«Είναι ένα πολύ κρίσιμο ζήτημα, οι πολίτες μας αναμένουν μια κοινή θέση και των 27. Είναι ένα ευρωπαϊκό θέμα, αγγίζει την κυριαρχία μας, αγγίζει την ενότητά μας, που είναι το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό της ΕΕ» κατέληξε.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Επιχορηγημένες άδειες εργαζομένων: Οι δικαιούχοι, η διάρκεια και τα ποσά
Ξεψύχησε και ο 51χρονος μετά τα μαχαιρώματα στη Λεμεσό - Στη δημοσιότητα το όνομά του
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις