ΕΛΛΑΔΑ

Σε καλό κλίμα διεξήχθη η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν

Σε καλό κλίμα διεξήχθη η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν

Σε καλό κλίμα διεξήχθη η συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της Συνάντησης Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους, η οποία διήρκησε περίπου μία ώρα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, κατά την έναρξη της συνάντησης των δύο ηγετών, ο Τούρκος Πρόεδρος επεσήμανε την ύπαρξη νέου Υπουργικού Συμβουλίου και στις δύο χώρες, με τον κ. Μητσοτάκη να τονίζει πως «αντιλαμβάνομαι πως οι Υπουργοί Εξωτερικών έχουν ήδη μιλήσει και έχουν μία πολύ καλή επαφή και συνεργασία».

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι στην αρχή της συνάντησης των δύο ηγετών ήταν παρών και ο επικεφαλής των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, Ιμπραήμ Καλίν, ο οποίος και συνεχάρη τον Έλληνα Πρωθυπουργό για την επανεκλογή του. Με τη σειρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη τον κ. Καλίν για την ανάληψη των νέων καθηκόντων του.

Νωρίτερα, ο Έλληνας Πρωθυπουργός συναντήθηκε στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής με τον Πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι δύο ηγέτες μίλησαν για την περαιτέρω ενίσχυση των ήδη εξαιρετικών ελληνογαλλικών σχέσεων. Ακόμη, αντάλλαξαν απόψεις για περιφερειακά και ευρωπαϊκά ζητήματα, καθώς και για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία.

Επιπλέον, ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, Ντίμιταρ Καβατσέφσκι.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, αντάλλαξαν απόψεις για τις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή, ενώ προέβησαν σε επισκόπηση των διμερών σχέσεων και επιβεβαίωσαν τη βούλησή τους για την εμβάθυνσή τους.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πρόσω ολοταχώς για αύξηση επιδόματος ενοικίου – Αυτά είναι τα κριτήρια που θα λαμβάνονται υπόψη – Τι θα γίνει με το ποσό

Έτσι «ξεφύτρωσαν» οι πύργοι στη Λεμεσό - Ετοιμάζεται μελέτη για αναθεώρηση των Τοπικών Σχεδίων

Απαγωγή στην Πάφο: Τέσσερα πρόσωπα «άρπαξαν» νεαρό και τον ξυλοκόπησαν - Τον θεώρησαν ύποπτο για διάρρηξη οικίας

Έκλεψαν πορτοφόλι και έκαναν αγορές σε υπεραγορά και περίπτερο με την πιστωτική - Χειροπέδες σε δύο πρόσωπα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι η Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, πρότεινε σήμερα κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους μια τριμερή συνάντηση με τον ίδιο και τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη, αλλά η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από τον ίδιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top