ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυτή είναι η κοινή δήλωση ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, ΔΗΠΑ για τις εκποιήσεις – Τι εξετάζουν πέραν των κυβερνητικών προτάσεων

Αυτή είναι η κοινή δήλωση ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, ΔΗΠΑ για τις εκποιήσεις – Τι εξετάζουν πέραν των κυβερνητικών προτάσεων

Σε κοινή δήλωση για το «καυτό» θέμα των εκποιήσεων προχώρησαν τα συγκυβερνώντα κόμματα ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, ΔΗΠΑ.

Όπως αναφέρουν, η κυβερνητική πρόταση μπορεί να αποτελέσει το πλαίσιο διαχείρισης των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων, σημειώνοντας ότι στο πλαίσιο αυτό, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, ΔΗΠΑ συμφώνησαν πέραν από τις κυβερνητικές προτάσεις, να εξεταστούν, με στόχο την άμεση υλοποίηση τους, και τα ακόλουθα ζητήματα:
• Διεύρυνση αρμοδιοτήτων Χρηματοοικονομικού Επίτροπου. Στο πλαίσιο αυτό να συνεχιστεί η ενίσχυση σε ανθρώπινο δυναμικό του Γραφείου του, η αναβάθμιση του προσωπικού του και η ψηφιοποίηση των διαδικασιών.
• Διεύρυνση των προϋποθέσεων για υποβολή παραπόνων στο Γραφείο του Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου, έτσι ώστε να επιτρέπεται η εξέταση παραπόνων για παράνομες χρεώσεις ή/και καταχρηστικές ρήτρες ή παντός άλλου είδους παράνομων χρεώσεων.
• Διεύρυνση του πεδίου εφαρμογής της διαμεσολαβητικής διαδικασίας του Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου, ώστε να αξιοποιείται από μεγαλύτερο αριθμό συμπολιτών μας, για σκοπούς αναδιάρθρωσης των μη εξυπηρετούμενων, αλλά και εξυπηρετούμενων δανείων.
• Εξωδικαστική επιβεβαίωση δανείου, σε συνδυασμό με την τροποποίηση που ψηφίστηκε την περασμένη βδομάδα στον περί Μεταβιβάσεων και Υποθηκεύσεων Ακινήτων Νόμο, η οποία υποχρεώνει τον πιστωτή να αποστέλλει με την επιστολή Θ, βεβαίωση του υπολοίπου του δανείου από ανεξάρτητο σύμβουλο, το κόστος της οποίας θα επωμίζεται ο πιστωτής.
• Ρύθμιση της δυνατότητας χρησιμοποίησης της απόφασης του Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου σε δικαστική διαδικασία υπό μορφή μαρτυρίας, τόσο στο πλαίσιο του δικαστηρίου ειδικής δικαιοδοσίας όσο και οποιασδήποτε άλλης δικαιοδοσίας.
• Η περαιτέρω συζήτηση για τελική διαμόρφωση του νομοσχεδίου που αφορά τη σύσταση Ειδικού Τμήματος Επίλυσης Χρηματοπιστωτικών Διαφόρων στα Επαρχιακά Δικαστήρια, τα οποία να εκδικάζουν σε σύντομο χρονικό διάστημα τις προσφυγές δανειοληπτών που διαφωνούν με τις υπερχρεώσεις.
• Ταυτόχρονα, θα συζητήσουμε και θα καταλήξουμε επί της Κυβερνητικής πρόθεσης για επαναπροκήρυξη του Σχεδίου Εστία προσαρμοσμένο στα σημερινά δεδομένα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πρόσω ολοταχώς για αύξηση επιδόματος ενοικίου – Αυτά είναι τα κριτήρια που θα λαμβάνονται υπόψη – Τι θα γίνει με το ποσό

Έτσι «ξεφύτρωσαν» οι πύργοι στη Λεμεσό - Ετοιμάζεται μελέτη για αναθεώρηση των Τοπικών Σχεδίων

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top