ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πυρά» Πετρίδη-Παμπορίδη για τους Συμβούλους ΠτΔ και Υπουργών –«Ας το καταργήσουν τζιαι κανεί»

«Πυρά» Πετρίδη-Παμπορίδη για τους Συμβούλους ΠτΔ και Υπουργών –«Ας το καταργήσουν τζιαι κανεί»

Τα ευρήματα της Ελεγκτικής Υπηρεσίας αναφορικά με τους Συμβούλους του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, και των μελών της Κυβέρνησης, σύμφωνα με τα οποία για τέσσερις εξ αυτών πρέπει να διακοπεί η εργοδότηση γιατί δεν πληρούν το κριτήριο της κατοχής πτυχίου, σχολίασαν μέσω Twitter ο τέως Υπουργός Οικονομικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης, και ο πρώην Υπουργός Υγείας, Γιώργος Παμπορίδης.

Συγκεκριμένα ο κ. Παμπορίδης τονίζει ότι «η επιλογή προσώπων που θα τοποθετήσει ο ΠτΔ ή οι Υπουργοί δίπλα τους πρέπει να είναι αποκλειστικά θέμα δίκης τους επιλογής αφού αφορά την διευκόλυνση της δικής τους εργασίας τους. Η επιλογή ακατάλληλων συνεργατών αντανακλά πάνω στους ίδιους που αδυνατούν να επιλέξουν ικανούς», υποδεικνύει.

Όπως σημειώνει, «η εισαγωγή τυπικών κριτηρίων ουσιαστικά αποστερεί από τον αξιωματούχο την δυνατότητα τοποθέτησης εμπίστων συνεργατών και αποτελεί έμμεσο τρόπο κατασκευής νέων δημοσίων υπαλλήλων. Ας βάλουν όποιους θέλουν αλλά να τους ανακοινώνουν ώστε να κρίνονται πολιτικά και να φεύγουν μαζί τους».

«Όπως επιλέγει ο ΠτΔ τα μέλη του Υπουργικού του και κρίνεται πολιτικά για τις επιλογές του αυτές, έτσι πρέπει να γίνεται και με τους Συμβούλους. Δημόσιες ανακοινώσεις ονομάτων και προσόντων και δημόσια πολιτική κριτική. Όλα τα λοιπά είναι παιχνίδια εξουσίας», καταλήγει.

Απαντώντας ο τέως Υπουργός Οικονομικών υπογραμμίζει πως «ο ‘θεσμός’ έγινε στις αρχές τις διακυβέρνησης με δική μου πρωτοβουλία. Η λογική; να μπορεί ο Υπουργός να έχει 1,2 έμπιστους, ικανούς ανθρώπους μαζί του όπως γίνεται στο εξωτερικό. Έγινε κατάχρηση γιατί this is Cyprus. Ούτε νομοθεσίες το σώζουν. Ας το καταργήσουν τσιε κανεί», καταλήγει ο κ. Πετρίδης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top