ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επαναδραστηριοποίηση και νέο ΔΣ για τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Στήριξης Ατόμων με Διατροφικές Διαταραχές

Επαναδραστηριοποίηση και νέο ΔΣ για τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Στήριξης Ατόμων με Διατροφικές Διαταραχές

Σε πρόσφατη Γενική Συνέλευση του Παγκύπριου Συνδέσμου Στήριξης Ατόμων με Διατροφικές Διαταραχές εκλέχτηκε το νέο Διοικητικό του Συμβούλιο, για τριετή θητεία.

Το ΔΣ καταρτίστηκε σε σώμα ως εξής:

• Πρόεδρος: Ουρανία Παύλου (ιδιωτική υπάλληλος)
• Αντιπρόεδρος: Άντρεα Κωνσταντινίδου (κλινική διαιτολόγος)
• Γραμματέας: Μαίριλη Ζαννέτου (εκπαιδευτικός)
• Ταμίας: Ευγενία Κυριακίδου (ιδιωτική υπάλληλος)
• Κοσμήτορας: Άντρια Χρυσοστόμου (εκπαιδευτικός)
• Μέλη: Ελίνα Αγκαστινιώτη (Κλινική Διαιτολόγος), Δρ Νάταλη Κκέλη (κλινική ψυχολόγος), Νίτσα Ζαννέτου (ιδρυτικό μέλος και πρ. Γραμματέας), Δρ Κώστας Κατσώνης (ιδρυτής και πρ. Πρόεδρος)

Με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και αλληλεγγύης ανακοινώνουμε την επαναδραστηριοποίηση του Παγκύπριου Συνδέσμου Στήριξης Ατόμων με Διατροφικές Διαταραχές- μετά από μια περίοδο στασιμότητας ένεκα της πανδημίας και άλλων λόγων, με βασικό στόχο την παροχή στήριξης και βοήθειας, με κάθε δυνατό τρόπο (ψυχολογική, οικονομική κτλ) στα άτομα (παιδιά και ενήλικες) που αντιμετωπίζουν διατροφικές δυσκολίες/διαταραχές και στις οικογένειές τους (ανορεξια, βουλιμία, αδηφαγία κ.ά.).

Ο Σύνδεσμος στοχεύει επίσης, παράλληλα, στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας (μέσω εκδηλώσεων, συνεδρίων, σεμιναρίων, συνεντεύξεων στα ΜΜΕ, ΜΚΔ κ.λπ), δίδοντας ιδιαίτερη έμφαση στην πρόληψη αλλά και την έγκαιρη αντιμετώπιση και θεραπεία, έχοντας πάντοτε υπόψη το γεγονός ότι οι διατροφικές διαταραχές, που αποτελούν μια σοβαρή ψυχιατρική πάθηση της σύγχρονης εποχής και επηρεάζουν και στον τόπο μας μεγάλο αριθμό ατόμων, ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας, κοινωνικής τάξης, σεξουαλικού προσανατολισμού κ.λπ., μπορούν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά μόνο με την έγκαιρη και ενδεδειγμένη αντιμετώπιση, που οδηγεί στο υψηλότερο και ταχύτερο ποσοστό ανάκαμψης. Προς αυτήν την κατεύθυνση πολύ σύντομα θα ανακοινωθούν από το Δ.Σ. του Συνδέσμου στοχευμένες ενέργειες και δράσεις για το 2023-2024, ενώ θα επιδιωχθούν άμεσα και οι αναγκαίες συναντήσεις με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (κρατικούς και ιδιωτικούς), με στόχο τη συνεργασία και τη συνέργεια, καθώς θεωρούμε ότι είναι σημαντικό να υπάρχει μια κοινή ολιστική προσέγγιση στο θέμα, για να μπορεί να αντιμετωπιστεί όσο το δυνατό καλύτερα και πιο αποτελεσματικά, με τη θεσμοθέτηση της αναγκαίας εθνικής στρατηγικής.

Είναι σημαντικό επίσης να αναφέρουμε ότι ο Παγκύριος Σύνδεσμος Στήριξης Ατόμων με Διατροφικές Διαταραχές, που συμπληρώνει φέτος είκοσι χρόνια ζωής και δράσης (από το 2003 που ιδρύθηκε), έχει επιτελέσει με την πολυσήμαντη δράση του όλα αυτά τα χρόνια σημαντικό έργο στον τομέα της πρόληψης και αντιμετώπισης των διατροφικών διαταραχών στον τόπο μας, ενώ αποτέλεσε και συνεχίζει να αποτελεί μοχλό πίεσης προς το κράτος, ώστε να αναλάβει τις ευθύνες του για την όσο το δυνατό πιο άρτια και αποτελεσματική διαχείριση του προβλήματος των διατροφικών διαταραχών και δυσκολιών, που ταλανίζουν μεγάλο αριθμό εφήβων αλλά και τις οικογένειές τους, όπως και ενήλικες, που έχουν επίσης μεγάλη ανάγκη από την παροχή της αναγκαίας στήριξης και βοήθειας. Σημαντική υπήρξε μάλιστα όλα αυτά τα χρόνια η συμβολή του Συνδέσμου, πάντοτε σε αγαστή συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και τις κρατικές ιατρικές υπηρεσίες, στην αποστολή δεκάδων εφήβων αλλά και ενηλίκων ατόμων στο εξωτερικό (στην Αγγλία κυρίως) για θεραπεία, με πολύ θετικά αποτελέσματα.

Το Νέο Διοικητικό Συμβούλιο ευχαριστεί όλα τα μέλη των προηγούμενων ΔΣ για την ουσιαστική συμβολή τους στην επίτευξη των σκοπών και στόχων του Συνδέσμου και υπόσχεται να συνεχίσει αυτό το έργο με τον ίδιο ζήλο και την ίδια ευαισθησία.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πώς απαντά ο Υπ. Μεταφορών για τη viral φωτογραφία με τις ηλικιωμένες - Τι συμβαίνει με τις στάσεις λεωφορείων

Βγαίνει μπροστά ο Ζαννέττου μέσω των δικηγόρων του: «Πρόθεση η άμεση εκδίκαση της υπόθεσης»

Καλά νέα για καταναλωτές: Επιτέλους τέλος στις αυξήσεις στις τιμές καυσίμων - Έρχονται μειώσεις - Πότε να τις αναμένουμε

«Φωτοβολταϊκά για Όλους»: Συμβουλές στους καταναλωτές που έχουν λάβει ή αναμένεται να λάβουν προέγκριση

Ανάγκες σε τρόφιμα για οικογένεια που έχασε τον ένα γονέα - Χρειάζονται βοήθεια μέχρι να σταθούν στα πόδια τους



Μονή Αββακούμ: Επιμένει η υπεράσπιση των μοναχών - «Σφάλμα και λάθος εκτίμηση του Μητροπολίτη Ησαΐα»

Μονή Αββακούμ: Επιμένει η υπεράσπιση των μοναχών - «Σφάλμα και λάθος εκτίμηση του Μητροπολίτη Ησαΐα»

Με την κατάθεση σήμερα του Ιερομόναχου Αββακούμ ολοκληρώνονται ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής της Αρχιεπισκοπής οι καταθέσεις των μελών της αδελφότητας της Μονής Οσίου Αββακούμ, με την υπεράσπιση να επαναλαμβάνει δια στόματος του συνήγορου Αναστάσιου Βαβούσκου της θέση περί δεδικασμένου επικαλούμενη τον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας της Κύπρου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top